Експерти: Серед закарпатських «регіоналів-мажоритарників» вистачає «олімпійців»

8
6

Либонь не для половини кандидатів від партії влади, кажуть політологи, – головне на майбутніх парламентських виборах не перемога, а участь.

Схоже, заяви лідерів закарпатського осередку Партії регіонів про намір перемогти на всіх 6 мажоритарних округах – це не більше, ніж амбіції. Най цій думці сходяться провідні політичні експерти Закарпаття, аналізуючи шанси потенційних висуванців від партії влади.

Найменші вони –  у трьох кандидатів: В’ячеслава Шутка, Михайла Шелевера та Василя Ковача.

 
Перший з трійки – абсолютний аутсайдер, в один голос кажуть професор Сергій Федака, політолог Віктор Пащенко та соціолог Федір Шандор.
 
До числа кандидатів-олімпійців, для яких головне не перемога, а участь, директор Карпатського центру полінгових досліджень зараховує також голову Тячівської РДА Михайла Шелевера. Не надто райдужні перспективи для чиновника «малює» і Віктор Пащенко, проводячи паралелі з 2002 року: тоді СДПУ(о) виставила свого кандидата – голову райадміністрації – і він набрав усього 6 %. Федака оцінює шанси Шелевера 50/50. 
 
Щодо директора «Закарпаттяобленерго» Василя Ковача, то на думку директор Карпатського центру полінгових досліджень Федора Шандора, «регіонал» є лише номінальним кандидатом від ПР, мовляв, партія на нього не ставить, а насправді підтримує іншого кандидата. (Вочевидь, натякає на Сергія Ратушняка – ред.) Водночас, припускають Федака, у Ковача є певні шанси лише у випадку, якщо буде йти купа кандидатів і голоси розділяться. Такої ж думки і Віктор Пащенко, який звертає увагу на вкрай низький рівень впізнаваності політика в Ужгороді.
 
Натомість на Хустському окрузі, каже експерт, «регіонал» Степан Деркач уже давно «засіює» електоральне поле у Хусті, спілкується з релігійною громадою. Та окрім основного конкурента – Павла Балоги (Єдиний Центр), біло-синьому кандидату доведеться позмагатися і з висуванцем від УДАРу Василем Лазоришинцем. Сергій Федака оцінює шанси Деркача 50/50. 
 
Найвищі ж шанси серед «регіоналів» на думку професора УжНУ – у заступника губернатора Івана Бушка та голови федерації футболу Закарпаття Михайла Ланя. Однак, додає Віктор Пащенко, на обох округах – «Угорському» та Свалявському – буде вкрай запекла боротьба, якщо Єдиний Центр висуне, відповідно, Івана Балогу та Миколу Вегеша, об’єднана опозиція – Олександра Кеменяша по другому з двох округів, а від закарпатських угорців піде Міклош Ковач. Щодо Михайла Ланя, то Федір Шандор припускає, що «регіонал» взагалі передумає та не висуватиметься.
 
 
Про шанси потенційних кандидатів від інших політичних сил – читайте також у матеріалах:
 
 

Коментарі

Я
я

100% шанс у Деркача!!!

З
Знаток

Он не зачитует а ему их пишет его талантливый консультант с востока

В
вася

Бушко не говорить а зачитуе гострi заяви де ви бачили говорящого ВАЛЮТЧИКА

П
Політтехнолог

З такими кандидатами регіонали можуть загалом пролетіти як фанера над Парижем. Дуже дивно як Ледида повністю відсторонився від виборів. Штабом керує Закурений, самі найбільше гострі заяви каже Бушко. Невже Ледида вже домовився про все щоб бути на посаді ще кілька років? Дуже схоже на таке

З
Закарпатець

Ригам нич не лишається як іти по бєспрєдєлу. Честно виграти шанси нульові

А
Антон

Если посмотреть на бушка то мне как то эта сборная регионалом напоминает параолимпийскую

Читайте також