Футбольний уболівальник Давід Ерган: «Таких доріг, як в Ужгороді, я не бачив ніде»

6
0

До старту Європершості залишилися лічені дні, у містах, які прийматимуть гостей, підготовка на фінішній прямій.

Ужгород до таких міст не потрапив, однак він є головною магістраллю, яка поєднає Європу і  Україну. Мукачево.net, зокрема, багато писало про те, як Закарпаття готується до  Євро, скільки грошей на це витрачається. Та чи помітить ці зміни європеєць? Ми вирішили дізнатися напряму.

Знайомтесь – Давід Ерган,  австрієць, футбольний фанат, довгий період працює водієм, тому майже увесь час їздить територією Єврозони. В Україну приїхав вдруге. Уперше тут був понад рік тому. Тоді, незважаючи на зіпсований бак авто українським розбавленим бензином та інцидент з працівниками ДАІ, поїхав з приємними враженнями від доброзичливих і гостинних закарпатців. Днями чоловік приїхав до друзів, і погодився поділитися враженнями з Мукачево.net.

− Чи помітив ти зміни порівняно з минулим роком?

−Істотно нічого не змінилося, все так само, як і було рік тому. Я не бачу у вас символіки Євро, таке відчуття, що до нього ще дуже далеко.

−Над чим Закарпаттю треба працювати?

−Над дорогами. У вас вони у жахливому стані, таких доріг я не бачив ніде. Я розумію, що на це треба чималі кошти, але продовжуватися так не можна. Зокрема в Ужгороді дороги у жахливому стані, я навіть своє авто залишив на паркінгу, доки був в Україні. По головних дорогах важкувато їздити, не кажучи нічого про дрібні вулиці, де суцільні ями. Інша проблема – це відсутність повноцінного освітлення вночі. Мені, як  гостю з іншої країни,  важко зосередитися вночі за кермом.   Особливо зважаючи на те, що ваші дороги досить непередбачувані.

−Як тебе зустріли на кордоні, чи не відчув ти мовний бар'єр?

−Цього разу  я його дуже швидко перетнув, майже не було черг.  Минулого разу я добряче настоявся в черзі, прикордонники розмовляли тільки англійською. Цього разу зі мною розмовляли німецькою, і мені було набагато простіше. Це дуже важливо для іноземця, коли з ним розмовляють його мовою.

−Чи поїдеш ти на матчі Євро?

−Ні, по-перше, у мене багато роботи, по-друге, на це треба дуже багато коштів. Я чув про ціни в Україні, зокрема і на послуги готелів під час проведення чемпіонату. Мушу сказати, що вони дуже високі і мені не по кишені. За добу проживання в готелі я готовий викласти 40 євро, але не більше. Ціни, про які говорять в новинах просто космічні.

 −А як щодо цінової політики в Україні взагалі?

 −Мушу сказати, що ціни на продукти у ваших супермаркетах майже такі самі, як і в нас, є продукти навіть дорожчі. Але я знаю, що в ужгородців  середня зарплата чи не в десять  разів менша, аніж в австрійців, тому не можу уявити, як вам живеться.

−Які  враження від Ужгорода?

−Це дуже гарне місто з доброзичливими людьми. У вас усі дуже гостинні, у ваших жилах тече «гаряча кров». Однак відчувається надмірна увага продавців крамниць до іноземців, іноді почуваєш себе не у своїй тарілці. А загалом враження приємні. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також