Як голосували основні кандидати на пост президента України. Фото (оновлено станом на 19.00)

6
1

Ющенко, Литвин і Тимошенко прийшли на дільницю разом з сім'єю, а от Тігіпко та Янукович - на одинці, щоправда, останній зателефонував з дільниці до онука.

Першою з усіх кандидатів у президенти на виборчу дільницю прийшла Юлія Тимошенко – за 40 хвилин після початку роботи дільниць. Вона голосувала у Дніпропетровську разом з чоловіком та донькою. Як розповіла прем’єр, з самого ранку її благословила мати, а її вибір – це не вибір когось із кандидатів, а напрямку розвитку країни на найближчі 10 років. Увесь день Юлія Тимошенко планує провести з сім’єю, а ввечері – повернутися до столиці.

Діючий президент Віктор Ющенко традиційно голосував на дільниці №1 у Будинку профспілок на Майдані Незалежності разом з усією родиною. Тут зібралося велика кількість представників ЗМІ, утім через брак місця на дільниці спостерігати за волевиявленням президента змогла лише невелика частина з них. Ющенко висловив сподівання, що на цих виборах Україна підтвердить свій демократичний курс, а тому він не сумнівається у власній перемозі.

Так само у супроводі родини голосував Володимир Литвин. Опісля, зізнався він, спікер має намір відвідати Верховну Раду, щоб провести екскурсію батькам.

Головний опозиціонер Віктор Янукович голосував за новою пропискою поблизу елітної Мінської набережної у Київській дитячій академії мистецтв, що на Оболоні. Лідер Партії регіонів прибув без дружини та сина. Їхню відсутність компенсувала Ганна Герман. На запитання, чому Віктор Федорович не взяв із собою дружину, як то, скажімо, було під час останніх парламентських виборах 30 вересня 2007 року, той відповів, що, мовляв, дружина та син голосуватимуть на інших дільницях. Цікаво, що головою дільниці, на якій голосував Янукович, була Юлія Тимошенко, щоправда, по батькові - Вікторівна.

На одинці з’явився на дільницю і Сергій Тігіпко. Він голосував на там само де і Володимир Литвин.

Лідер Фронту змін Арсеній Яценюк прийшов на одну зі столичних дільниць разом із дружиною Терезією. Під час голосування Яценюк пожартував до дружини, мовляв, не забудь за кого голосуєш. Як повідомив лідер Фронту змін, решту дня він проведе у виборчому штабі.

Головний комуніст країни прийшов без молодої дружини. "Ксюша пока с малышкой", - пояснив Петро Симоненко.

Епатажний Василь Противсіх голосував за місцем прописки у Івано-Франківську, де він з’явився з родиною та онуками. Противсіх сказав, що за результати волевиявлення не переживає, бо повністю покладається на «мудрість і відповідальність українських виборців, а також на Боже провидіння».

 

 

За матеріалами: Українська правда, УНІАН, Главред; фото Дмитра Амідова, Артема Жавроцького та прес-служби Тимошенко

Коментарі

П
Паша

А шо ся Тимошенко назад полетить у Київ опять чартерним рейсом за державні гроші??

Читайте також