Ігор Гамула: «На закарпатском я скоро заговорю…» (ФОТО)

14
8

Епатажний головний тренер ФК «Закарпаття» поспілкувався з читачами порталу «Мукачево.net» у живому часі.

Головна футбольна команда області активно тренується, проводить спаринги, аби за результатами сезону повернутися у Прем’єр-лігу. На це розраховує головний тренер команди Ігор Гамула. У щільному графіку спарингів і занять з підопічними він викроїв годину, аби поспілкуватися з вболівальниками в режимі чат-інтерв’ю.

Ми зустрілися в холі готелю «Ужгород» – й Ігор Гамула відразу почав з жартів, мовляв, обіцяли, що буде дівчина, а тут два хлопці прийшло. Не зраджував собі Ігор Васильович і, власне, відповідаючи на запитання читачів порталу «Мукачево.net».

Здравствуйте, конференция началась неудачно. С обмана: обещали Марьяну, пришли два парня.

Михайло Мучичка: яке ваше хоббі?

Хобби: всего понемногу – марки не собираю.

Читач «Мукачево.net»: Добрый День Игорь Василиевич, у меня к вам вопрос, мне 21 год, очень люблю футбол, но практики очень мало, но чувствую что способность читать игру и разрушать атаки есть, можна ли потренероватся под вашим руководством может чего выйдет? очень бы хотел поработать с вами

В 21 год это уже не возможно. Чтобы стать большим футболистом надо заниматься с детства у специалиста. А так он может играть только на любительском уровне.

Володимир Тарасюк: Ігоре Васильовичу, нещодавно Ви давали мені інтерв’ю, і я дуже вдячний за щирі, відверті відповіді. Але забував Вас запитати: які подарунки найбільше любите на день народження (до речі, в один день із Вами народилася моя дружина!).

Любой подарок всегда приятен. Особенно важно, когда их делают близкие люди. Дареному коню в зубы не заглядывают.

Сергей Орос: Я очень люблю свой родной клуб. Всегда мечтал в нем играть, но стал бухгалтером. Я сам в шоке. Но это глупости, если посмотреть как иногда ребята играют. Еще хуже чем бухгалтеры. Как Вы переносите этот стресс?

Такой же стресс, когда Вы ошибетесь в бухгалтерском отчете при счете денег.

Сергей Орос: Другой вопрос если позволите. Кого Вы считаете самым талантливым закарпатским футболистом, который до сих пор играет? Я думаю Кобин, но как то он совсем засиделся на лавочке в Шахтере. Есть еще Пуканич в Илличевце. Но Вы как думаете?

Все хорошие футболисты, которые играю в Премьер-Лига. Жалко, что у нас не играют.

Фестиваль BEREGFEST: Доброго дня, п.Ігорю! Щорічно у рамках святкування BEREGFEST'у проводиться фінал кубку Берегівщини з футболу. Минулого року фінальний матч видався надзвичайно насиченим, цікавим та видовищним разом з гарною грою футболістів. Чи буде тренер головної команди краю спостерігати за змаганням кращих команд Берегівщини цього року? -) Дякую.

Если будет позволять календарь – обязательно приеду. А время я найду. Там говорят вино вкусное.

Читач «Мукачево.net»: До ЄВРОчемпіонату лишилося менше 2 років. В України нема поки остаточного тренера і як помітно не озброєним оком не має взагалі уявлення про те, що робити на тому чемпіонаті. З цього приводу у мене два запитання. Перше, чи не хотіли б Ви очолити збірну України до ЄВРО? І якщо так, то куди під Вашим керівництвом дійшла би команда, як думаєте? І друге запитання. Оцініть шанси збірної взагалі, без врахування того, хто буде тренером. Дякую і бажаю в наступному сезоні грати у премєр-лізі

Вы понимаете, каждый футболист стремится попасть в сборную своей страны. Так же и тренер. Будет смешно, если буду лукавить. На сегодняшний день я не тренер сборной, а тому, кто там будет, желаю дойти до самых высоких вершин.

Володимир Гвоздьо: Доброго Вам дня! Серед вболівальників майже у кожної команди є власне прізвисько – МЮ – «червоні дияволи», Арсенал – «каноніри/пушкарі», Юве – «стара сеньйора», наш Шахтар – «горняки/кроти» і т.д. Чи є своє прізвисько у «Закарпаття», звідки воно й чому прийшло і як Ви, як тренер, ставитесь до подібних неофіційних назв команд. Дякую.

Нормально отношусь, но в Закарпатья нет неофициального названия.

Закарпаття Гойра: Я чомусь все думав, що Ви з Луганька. А тут пише що ні. Але то як кажуть у Закарпатті не біда. Хотілося довідатися у Вас, чи вивчили вже щось із закарпатського діалекту, доки живете в Ужгороді? Кожна Ваша заява чи прес-конференція спричинює позитивний шум. Уявіть якби ви заговорили закарпатською??

Я и правда с Луганской области, с Алчевска, бывший Комунарск.  На закарпатском я скоро заговорю.

Хорошо знаю, что такое «бограч», «пікниця», «гурка», «як ся маю», «палинка».

Закарпаття Гойра: Ще одне хотів спитати у вас: яке Ваше улюблене місце в нашому чудовому Ужгороді?

Отель Ужгород, Old Continent, французкий ресторан Фан-Фан, и отель Кмелот. По городу я особо не гуляю, некогда. На футбольном поле так нагуляюсь, что прихожу домой и крепко сплю. Благо воздух позволяет дышать. Пьянящий воздух.

Дмитро Тужанський: Свого часу футбол займав більшу частину мого життя: я грав за дитячо-юнацьку команду міста, збірні школи, міста, області. В старших класах я зробив вибір на користь навчання, але продовжував грати. Пам'ятаю, разом зі мною грало чимало талановитих спортсменів. Єдиний, про кого я чую зараз, який заграв - це Васька Кобін. А от де, скажімо, Сергій Кундрик, Вільгельм Пфайфер, Йосип Бундаш і так далі - гадки не маю. Так от, звідки приходить молодь у ФК "Закарпаття"? І чи приходить? Чому тоді не грає? Або чому так мало?

Не они в этом виноваты, а наша действительность. Некоторые, может, хотят, но не могут. Другие могут, но не хотят. Относятся к этому спустя рукава. А вообще, игра в футбол - это очень большая работа.

Василь Кіш: Дещо дєтське питання маю. От ігри якого футболіста ми у захваті? Розкажете послідній футбольний анекдот? Дякую. Щасливо

От многих футболистов. Даже так быстро и не отвечу. Нравится Месси, Роналду, Руни.

Из нашего чемпионата – поражаюсь профессионализму Шевченко. В Шахтере очень много хороших футболистов.

Анекдот в другой раз. Сейчас не до анекдотов.

Muron : Добрий день! Скажіть за Вашими прогнозами чи зможе Закарпаття вийти в прем/єр-лігу і чи зможе втриматися там?

Прогноз – дело хорошее. Только должны, потому что для этого и работаем. Хочется выйти и задержаться.

А если о прогнозах, то этот немецкий Пауль умер, теперь некому прогнозировать. Все, съели его.

Володимир Гвоздьо: Ігор Гамула: «...но в Закарпатья нет неофициального названия». Питання: На емблемі клубу є ведмедик з герба краю. Як Вам неофіційна назва "ведмеді"? -) Ведмідь поважна, сильна й вольова тварина, може це додало б спортивного задору командному духу гравців?-) Дякую.

Хорошо, с Вашей легкой руки будем ведмедиками. Завтра «ведмедики» играют с Гонведом. Приходите в Камелот на игру. Начало в 13.00

Извините что так быстро, спишу на тренировку.

Привет Марьяне, которая из-за болезни не смогла присутствовать. Желаю ей быстрого выздоровления. Если нужен доктор, то он есть.

Вторая чат-конференция уже за ней.

Болельщикам всем терпения, удачи, всего хорошего, чтобы они больше и сильнее болели за «ведмедиков», за нашу команду.

Всех очень уважаю, люблю, Ваш Игорь Гамула!

Коментарі

КВ
Кіш Василь

ого, які "я" питання "дєтські" вмію задавати! та ще й анекдот попросив! браво, панове! А я то бився у груди, що Тужанський якісно змінить Мук.нет. Помилявся? Дизайн змінили, а методи - ті ж самі?..

V
Vedgignee

нужно проверить :)

V
Vedgignee

почему бы и нет :)

Ч
читач

А в чому етапажність цього бачія?

РМ
Редакція Мукачево.net

Коректора немає. Тому перепрошуємо за незручності і будемо вдячні за будь-яку допомогу з цього приводу. Якщо Ви про граматику запитань читачів, то вони не редагувалися.

С
Саша

Шановні у вас на сайті коректори є? Бо складається враження, що автор Букваря скурив.

D
Duma

Skolko mozhno pucat ob etom neydachnuke. NADOELO....

P
Pepitrus

Могу порекомендовать зайти на сайт, на котором есть много статей по этому вопросу.

Читайте також