Ігор КРІЛЬ: «Добро множить добро»

9
1

Сьогодні в інформаційному просторі є дуже багато інформації про нову політичну силу «Єдиний Центр». Інформація досить різноманітна. Від нищівної критики до великих позитивних очікувань. Ми вирішили звернутись до лідера Єдиного Центру, народного депутата України Ігоря Кріля, щоб сформувати свій погляд на діяльність цієї політичної сили

 

Сьогодні в інформаційному просторі багато відомостей про нову політичну силу «Єдиний Центр». Інформація різноманітна. Від нищівної критики до неабияких позитивних очікувань. Ми вирішили звернутись до лідера «Єдиного Центру», народного депутата України Ігоря Кріля, щоб сформувати свій погляд на діяльність цієї політичної сили.     

– Пане Ігорю, минулого тижня з’явилася інформація про початок об’єднавчого процесу із Народно-демократичною партією...

– Ми вітаємо бажання наших колег із НДП взяти участь у спільному об’єднавчому політичному процесі, про який давно й багато говорять, але ніхто реально нічого не робить. Це державницька й патріотична позиція, на яку чекає українське суспільство. Саме об’єд­нання впливових і патріотично налаштованих політиків, а також політичних сил і є метою створення «Єдиного Центру». Я впевнений, що це лише початок такого процесу.

– Нині чимало питань виникає навколо діяльності коаліції. Багато хто передбачає її розвал.

– Ми коаліцію створили, і вона повинна працювати на благо суспільства. Мені не дуже хочеться тепер, у переддень великого релігійного свята – Великодня, говорити про політику. Давайте ліпше поговоримо про вічне…

– А вічне – це…

– Вічне – це лю­бов. Вічне – це Ук­раїна. Кожне покоління наших спів­віт­чиз­ників робило щось добре для своєї Батьківщини. Ці лю­ди, які, безумовно, були патріотами сво­єї землі, вже віді­йшли у вічність. Сьогодні ми є громадянами України. Прийде час, і ми залишимо цей світ. Але доти кожен із нас повинен зробити щось добре для своєї землі, аби вона стала хоч трохи кращою.

Ми з вами живемо в чудовій країні, у якої багато унікального: географічне роз­міщення, природ­ні багатства, родючі землі, інтелектуальний потенціал нації, а головне – добрі, працелюбні люди, які по всьому світу творять добро, а на своїй землі у них немає такої можливості. У нас є все, щоб бути сильною світовою державою. У нас немає одного – єднання еліти. Недруги української державності постійно підкидають нам дрібниці, на яких ми б’ємо горшки й забуваємо про головне – чим для нас є Україна.

Якщо сьогодні подумаємо про вічне – про любов, про Україну, то зможемо об’єднатися й зробити те, для чого ми прийшли на цю землю. Саме це і є метою створення «Єдиного Центру», процес становлення якого нині активно триває. Єдиний центр є тим осердям, яке у будь-якому куточку української держави об’єднає сильних, відповідальних патріотів, незалежно від пар­тійної належності, над вирішенням конкретних проблем життя людей.

– Ви говорите про високі речі. Але ж є звичайне життя, і більшість людей щоденно переймається вирішенням своїх непростих проблем.

– Не можу не погодитися з вами, коли говорите про проблеми людей, особливо тоді, коли держава не може впоратися з головним своїм завданням, особливо в часи криз, одну з яких ми, до речі, сьогодні маємо. Нещодавно прочитав статтю про сингапурське чудо. У ній є важлива цитата прем’єра, який править цією країною вже понад 40 років: «Для справжньої демократії потрібно, щоб не менше 40–50 процентів населення мали дохід понад 5000 доларів у місяць і якісну освіту. У противному разі люди на виборах голосуватимуть за пройдисвітів та акторів». Цілком погоджуюся з цією людиною. В Україні ми повинні зробити саме так, щоб на виборах не було популізму й відвертої брехні. Але ініціювати ці процеси має еліта. Справжньою політичною елітою є ті люди, які не думають лише про свої кишені. Ми з колегами по «Єдиному Центру» саме й працюємо над тим, щоб виявити таку еліту й дати їй аргументи для об’єднання зусиль. Але в досягненні добробуту кожною людиною є ще інший бік...

– Що маєте на увазі?

– Для себе я давно зрозумів, що є основою досягнення людиною тих цілей, яких вона прагне, зокрема й мате­ріальних. Внутрішній стан кожної людини править її долею. Життєвого ус­піху насамперед досягають люди, які внутрішньо спокійні й добродушні, котрі вміють радіти кожній миті, які стараються віддавати довколишнім частинку добра, яке їм приходить. Немає значення, чи це добро матеріальне, чи духовне. Але якщо людина ним ділиться із оточенням, то Бог дасть їй більше, щоб вона більше могла від себе віддати.

 Тому в переддень Великодня хочу побажати всім громадянам України, щоб кожен день приносив лише радісні миті, щоб почуття незрівнянного людського щастя наповнювало душі, щоб ви знаходили для себе й можливість, і бажання поділитися цими добрими почуттями з тими людьми, яким їх не вистачає. Тоді ми всі станемо трішечки добрішими, і своєю добротою наблизимо час, коли Україна стане сильною й відповідальною перед своїм народом державою.

Коментарі

A
adipex

adipex

Читайте також