Іван БАЛОГА: Інтереси громад необхідно відстоювати принципово

6
0

День місцевого самоврядування відзначили у Мукачеві

      Сьомого грудня - День місцевого самоврядування, державне свято насамперед для тих, хто трудиться в сільських, селищних, міських, районних та обласній радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранцівЦього дня у Мукачеві пройшли обласні урочистості за участі керівництва області, райрад, райдержадміністрацій, міських і селищних голів, депутатів різних рівнів, представників громадськості.  

     Відкрив збори мукачівський міський голова Золтан Ленд'єл, котрий, звертаючись до присутніх, підкреслив надзвичайно важливу роль місцевих громад у системі державного управління, висловив їм вдячність за роботу.

     Голова облради Михайло Кічковський у своїй доповіді зазначив, що місце проведення зборів обирали невипадково, адже саме в місті над Латорицею 65 років тому представники територіальних громад міст і сіл з усього нашого краю - делегати І з'їзду Народних комітетів Закарпаття прийняли доленосний Маніфест про возз'єднання з матір'ю-Україною.      

     Характеризуючи роботу органів місцевого самоврядування в 2009-тому році, Михайло Кічковський констатував, що цьогоріч довелось діяти в умовах глобальної економічної та фінансової кризи, яка негативно позначилась на бюджеті. 

     - Хронічне недофінансування важливих урядових програм позначилося і на життєдіяльності регіональних структур. І лише об'єднання зусиль депутатського корпусу та виконавчих органів дало можливість не тільки вистояти, але і зробити певні кроки вперед. 
Ми створили в обласному бюджеті непоганий резерв, що дозволило цього року практично за відсутності державного фінансування продовжувати розвивати медичну і освітню сфери, - стверджує голова обласної ради.

     Привітав працівників органів місцевого самоврядування і перший заступник голови облдержадміністрації Івана Балога, який підкреслив, що, незважаючи на непрості реалії сьогодення, обидві гілки влади докладають максимум зусиль, аби розвивалася економіка Закарпаття.

     - Завдяки щоденній, щирій праці кожного з вас, - підкреслив Іван Іванович, - в області збережено десятки об'єктів виробничої  та соціальної інфраструктури. Щороку зростає фінансування освітньої галузі, і навіть цього року, в умовах кризи, в освіту асигновано на 150 мільйонів гривень більше, ніж торік. В межах реалізації програми відновлення дитячих садів введено в експлуатацію низку дошкільних учбових закладів, в області будуються нові школи. Маємо чимало обласних медичних закладів, які серед кращих в державі, де надається якісна та кваліфікована допомога.    

     Іван Балога також подякував депутатам обласної, місцевих рад за співпрацю та розуміння, за ті рішення, які оперативно приймаються на користь краю.

     - За рік, що минув, наша робота стала більш ефективною. І в цьому велика ваша заслуга, шановні депутати та працівники органів самоврядування. Ваші ініціативи, вимоги і пропозиції знаходили підтримку і втілювались у життя виконавчими органами влади. І надалі будьте принциповими у відстоюванні інтересів громад, - відзначив Іван Балога.

     Наприкінці урочистостей  Михайло Кічковський та Іван Балога виконали приємну місію - найкращим представникам органів місцевого самоврядування краю вручили відзнаки обласної ради та облдержадміністрації, а також дипломи переможцям обласного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку”. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також