Карл Шош: «Найголовніше – доглядати за виноградом, тоді буде й результат»

10
4

Переможець "Червеного вина 2010" про підготовку та очікування від цьогорічного фестивалю.

Завтра, 14 січня, в Мукачеві розпочнеться найбільший у Західній Україні фестиваль вина «Червене вино», на який з’їдуться понад сотня виноробів Закарпаття та інших регіонів країни.

Післяобідня пора 13 січня в центрі Мукачева видалася гарячою – встановлювалися намети, шашличниці, столи. Ввечері монтувалася сцена біля Будинку культури, з якої в останній день фестивалю оголосять ім’я переможця. Минулого року ним став винороб з села Кідьош (Берегівський район) Карл Шош.

Саме він своєю чарівною говіркою – суржиком з української, угорської та російської мови – розповів порталу «Мукачево.net» про власні очікування від фестивалю.

«Червене вино – самий лутчий. Ліпший, ніж в Берегові чи Ужгороді. Зараз от розкладаємо намет в центрі вже до завтра готуємося», – повів винороб.

Часто доводилося чути, що врожай винограду цього року через несприятливу погоду не дуже хороший. Та Карл Шош наголосив, що в першу чергу не від погоди все залежить.

«Що значить не хороший урожай? У мене врожай хороший. У сусідів – теж. Найголовніше – це доглядати за виноградом, тоді буде й результат. Все від хазяїна залежить, – пояснив винороб. – Дощі портять його, більше треба потрудитися, але воно того варте».

Винороб з берегівщини привіз до Мукачева близько 20 сортів вина, зокрема, такі як «Кідьошська роза», «Чорна троянда», старовинні сорти, яких давно нема.

З приводу погоди Карл Шош заспокоїв – на все є свій рятунок:

«Венгри передавали, що і сьогодні, і завтра погода будєт. Як би не було, будемо старатися – буде й гаряче вино, і все, чого забажа душа. Тому ждьом вас, приходіть на чарку вина».

Коментарі

М
Микола

Перепрошую, пане Istvan, нічого не зрозумів. Здається угорською "нем ту дом"

I
Istvan

Valoban kivalo borai vannak. Tovabbi sok sikert es egeszseget!

Т
таня

мы пили его вина-они просто ШИКАРНЫЕ!!!дай Бог Вам здоровья!!!)))))

D
dyr

Хороше вино. Вже випив.

Читайте також