Майстри не потребують інструментів

11
1

Закарпатці почули «чоловіче звучання»

Відомий джазовий колектив «ManSound» днями виступив в Ужгороді з незабутнім концертом на підтримку нової платівки «Voyage». Назва альбому (а відтак – і туру) цілком виправдана, адже на слухача чекала меломандрівка 14-ма країнами світу.

У репертуарі гурту знаходимо впізнавані гіти: запальні мотиви «Mas que nada» (Бразилія) та «Hava nagila» (Ізраїль), романтичні композиції «How deep is your love» (Австралія), «Зачарованная моя» (Білорусія) й «Susanna» (Італія), а також революційну грузинську пісню «Tetri rashi» та жартівливу російську «Черный кот». Проте неповторності цьому пісенному асорті додає саме джазова обробка пісень, котра дає дещо заяложеним мотивам нове дихання, адаптує їх до сприйняття найвибагливішими музичними шанувальниками. Безперечно, безпрограшним є й варіант акапельного виконання, що дає можливість і музикантам вправлятися у співі при першій слушній нагоді, і слухачам повсякчас розраховувати на якісну та яскраву живу музику.

«Україна на платівці представлена «Червоною рутою», – каже соліст «ManSound» В’ячеслав Рубель, екс-учасник «Кантуса». – Пісня є дуже популярною, проте ми аж ніяк не сподівалися на те, що в Таллінні її підспівуватимуть усім залом».

Загалом, гастрольний досвід секстету засвідчив, що закордонна публіка є більш ніж прихильною до їхнього репертуару, одначе найохочіша саме до українських пісень колективу. Це й дозволило джазменам вибороти низку відзнак міжнародного рівня. Та передовсім вони завдячують успіхом своєму натхненникові Володимиру Міхнавецькому, котрий неабияк долучився до створення 3–4 найвідоміших джазових гуртів (серед них і «Jazz-X») і якого вже, на жаль, з нами нема.

За своє 15-річне творче існування «ManSound» встигли виступити в найрізноманітніших містах Європи й світу (приємно, що в їх числі й Ужгород), взяти участь у найпопулярніших фестивалях і конкурсах, записати 8 платівок і навіть... створити закон! Річ у тім, що 2006 року відбувся реліз джазової версії Гімну України. Платівка містила три його записи: із супроводом та без + караоке. Неважко здогадатися, що серед тисяч поціновувачів новаторства гурту знайшлися й ті, хто звинуватив музик у «зазіханні на святе». Відтак невдовзі з’явився Закон України «Про Державний Гімн», який дозволяє виконувати титульну пісню тільки в одному стилі, у визначених тональності, ритмі тощо. Закономірно, що це лише посприяло популярності платівки.

Коментарі

A
Andrij

Skazity budy laska, colovicuj kolektuv `ManSound` bude vustupatu na dnyah v Mukacevi? Dyakuju

Читайте також