Мрія про каток в Мукачеві так і залишиться нездійсненною?

23
11

Вочевидь, принаймні цьогоріч. Причина традиційна – брак коштів.

Звістка про те, що в Мукачеві планують цьогоріч на ДЮСШ відкрити теплостійку ковзанку, яка працюватиме аж до весни, – містяни сприйняли з щирим захопленням. Однак, наміри, озвучені президентом Федерації хокею Закарпаття Василем Ябриком два тижні тому, можуть так і залишитися нездійсненними.

Річ у тім, що для нормального функціонування майданчик із штучним льодом потребує потужного живлення електроенергією, насамперед, аби підтримувати покриття в хорошому стані. Однак наразі нема рішення цього питання.

Цього не приховував посадовець, озвучуючи грандіозні плани, але зауважив, що питання вирішується.

Натомість міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл з приводу цього питання не має особливих ілюзій, адже йдеться про великі кошти, яких в бюджеті міста нема:

– Ідея про ковзанку була. Це добра ідея, але вийшло, що немає потрібної потужності. Необхідно багато електрики, щоб лід замерзнув, а будувати нову підстанцію – це 230 тисяч гривень. У нас таких грошей нема, – констатував мер.

Зауважимо, що в Мукачеві планували спорудити ковзанку, яка минулоріч працювала  на Православній набережній. Тоді основним інвестором проекту виступили приватні підприємці. Цьогоріч планується, що в Ужгороді буде, либонь, не удвічі більший каток. Але чи буде бодай маленький в Мукачеві, є дуже великі сумніви.

Між тим, нагадаємо, що свого часу Уряд України ухвалив рішення за Програмою «Хокей України», яка передбачала спорудження в кожній області льодового палацу. За цією Програмою Мукачево виграло транш і розпочало всі необхідні роботи. Але гроші на будівництво так і не надійшли.

Минулого року довелося призупинити діяльність міського комунального підприємства «Льодовий палац» через відсутність фінансування. На щастя, нинішній Уряд підтвердив намір фінансувати цю програму, однак було вирішено змінити генпідрядника.

Тому сесія міськради ухвалила рішення припинити право користування земельною ділянкою держпідприємства «Центральна дирекція управління та реконструкції спортивних споруд» й надала дозвіл на виготовлення технічної документації за посвідченням права на постійне користування землею держпідприємству «Льодові арени» для будівництва та обслуговування спортивної споруди зі штучним льодом у Мукачеві.

Коментарі

Р
Роман

А ще всі кричать довкола, молодь - спорт! шкода що наші можновладці тільки словом можуть хизуватись. Колись рахував , що Мукачево на крок попереду Ужгорода (хоч сам не з цих країв), зараз Мукачево добряче відстає, і не на один крок!!! Ужгородці впорядкували своє місто! А Мукачівці..нажаль, цього не можуть добитись!

Ф
Фрідріх

"Мукачівцьом 19.11.2011 15:17 | IP: 95.134.17.xxx" кіть ти брав чи давав то сам лапу соси

М
Мукачівцьом

Які катки вам щі треба? Взяли сьте по 150 рублів за голос - тепирь до других виборів будете лапу сосати...230 тисяч на каток їм давай, а за тоті гроші 1500 голосів мож купити

РІ
Роланд Іванчо

запитайте будь ласка .у «Льодовий палац» директору Іванчо Роберту яку зарплату давали за те що нічого не зробив? шановні Мукачівці куди наші податки ідуть? http://www.mukachevo.net/ua/persons/view/716-%D1%96%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%B9%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

В
Василь

Сакури подарили і ліпше вже дерево як лід

M
mun

зато будемо "сакуровані" по 800 грн.штука

M
mira

Ідея клас, була, нажаль. Тепер мукачівці і район будуть підіймати бюджет Ужгорода :-(

Х
хе-хе

майже ош кось ураховав собі потиха вигоду і фінансову і іміджеву та й рішив потягнути одіялко на себе)

ПЄ
Пасічник Євгеній

Да канешно пороскрадають все.Потім в них брак коштів.

X
xxL

100%

AT
Algiz True Sergio

Гм, а чому у нас приватні інвестори не вкладуть гроші? Як своїм дочкам і синкам на весілля 95 квартал привозити, так гроші мають, а як щось зробити для молоді, так денех німа. Може варто було цього року зекономити на посадці високоцінних порід сакур?)

Читайте також