Мукачівський Сажотрус постраждав від вандалів? (ФОТО-ФАКТ)

24
3

Мукачево.net зафіксувало на улюбленій скульптурі містян і туристів кілька пошкоджень.

Так днями було помічено, що кріплення для тросу - пошкоджено навмисно, з огляду на сліди - якимось інструментом. Не хочеться вірити, але ймовірно зловмисники хотіли поцупити у скупльтури трос.

Також, вже не помітною для загалу, є тріщина на гирі. У цьому випадку - ймовірно через природні умови, зокрема вологу та сонце.

Нагадаємо, що скульптуру Сажотруса було встановлено два роки тому, 12 червня. Його подарував місту Віктор Балога, поділившись на відкритті спогадами про власне дитинство та забобон терти ґудзик сажотруса на вдачу.

Автором скульптури є місцевий митець Іван Бровді. Її виготовили як копію справжнього сажотруса Бертолона Товта, який працює в мукачівському ЖРЕПі № 3. Либонь не щодня його з обладунками та на велосипеді зустрічають місцеві жителі. Кажуть, це на вдачу.

Більше про історію мукачівського Сажотруса можна почитати тут. 

До слова, скульптури на Закарпатті вже не раз ставали жертвами вандалів. Так нещодавно постраждав ужгородський Ференц Ліст. Свого часу - виноградівський Винороб. Майже відразу після встановлення пам'ятника Кирилу та Мефодію, невідомі поцупили меморіальну дошку поруч з ним.

Коментарі

П
Пітьо

Що то за міліція, яка не контролює навіть центр міста ??? На який захист може розраховувати тоді, наприклад, житель Барактелепа ?

1
123

Ясное дело, люки уже все покрали, теперь сборщики металла переходят на статуи... Кстати, в центре разве нет камер наблюдения?

1
123

То всьо цигани

Читайте також