На Срібному Татоші під Мукачевом співатимуть фольк-бенди

10
6

Триває підготовка до фестиваль середньовічної культури, який пройде 19-20 травня в Чинадіївському замку Сент-Міклош і планується як міжнародний.

Як розповіли Мукачево.net організатори фестивалю, реконструктори виступатимуть під музику та співи середньовіччя у виконанні фольк-гуртів наживо як в оригіналі так, і в сучасній фолк-роковій обробці.

Наразі свою згоду приїхати на Закарпаття у травні дали два гурти – «Spiritual Seasons» з Харкова та Kings and Beggars з Львова.

«Spiritual Seasons» – учасники багатьох тематичних фестивалів. Гурт записав уже 9 альбомів, а останні три роки безперервно гастролює.

Географія поїздок групи – від Західної Європи до Уралу: фестивалі «Російська Хвиля» (м. Паланга, Литва), «Слов'янський Шлях» (м. Несебр, Болгарія), «KELTSKA NOC» (м. Плумлов, Чехія), «Suklegos» (м. Каунас, Литва), а також успішні концерти у Варшаві (Польща), Варні (Болгарія), Вільнюсі (Литва), Лієпаї та Ризі (Латвія), Празі (Чехія).

Львівський ансамбль (на головному фото) куди молодший, адже був заснований чотири роки тому. Але таланту учасникам не позичати: в репертуарі колективу старовинна музика Європи – як придворна, так і народна. Звідси і походить назва «Kings & Beggars», тобто королі та жебраки. Придворною музикою насолоджувались королі та знатні особи, а під веселу танцювали прості люди.

 
В обох гуртів – багатий репертуар: від балад до запальних танцювальних мелодій.
 
Нагадаємо, наприкінці січня цього року в замку Сент-Міклош відбулося святкування річниці мукачівського клубу історичної реконструкції середньовіччя «Веремій» відсвяткував річницю тематичним перфомансом.

Коментарі

V
valera

djakuju za to sto Rokasa nema a to uzenadojili

S
Sun

Обидва грути дуже круті, і грають якісну музику у своєму жанрі, а Рокаш - це зовсім не формат даного фестивалю, якщо я правильно розумію. Сподіваюсь, організатори порадують ще якимось цікавими гуртами, що грають medievial folk.

РМ
Редакція Мукачево.net

Мукачево.net пише про те, що актуальне, у випадку з Рокаш - це виправдано на всі 100%. А те, що ви називаєте критикую, насправді є елементарною невихованістю, браком толерантності, а отже культури.

B
boby

Видимо критика все-таки подействовала на последнюю статью. Около недели о рокаше ни слова. За что и огромная благодарность

А
антоша

і за Печеру також ані слова..(

I
InterMEZZO

О майн ГОТ!!! И не слова о РОКАШЕ !!!! как так?

Читайте також