Народженим у рік Бика виповнюється 12 років

33
0

Психологи наполягають, що на них, як і на всіх, більше впливає оточення на землі, ніж зірки на небі

З приходом Нового року багато хто полюбляє звертати увагу на східний гороскоп. Навіть ті, хто в астрологію не дуже і вірить. Інколи про астрологію можуть поговорити і батьки: у кого в який рік народилася дитина. І яка вона у зв’язку з цим може бути у майбутньому. Народжені у році, котрий до нас уже рветься, будуть маленькими биченятами. Їхнім попередникам, тим що народилися у 1997-му, у 2009 році виповниться 12 років. У східному гороскопі про бичків, зокрема, говориться, що їхня праця буде нагороджена. У бика є впевненість, що він наділений владою. Щоб перевірити, чи правду говорить гороскоп, ми звернулися за допомогою до психології. Отже, які вони – бички?..

     Бики, що нині вперше зустрічають свій «іменний» рік, вступають у перехідну стадію від дитинства до дорослості. Биченята уже зовсім скоро почнуть вважати себе дорослими і, відповідно, вимагати від членів родини відповідного ставлення. Батьки ж свої чада і надалі вважатимуть дітьми. Відповідно, з цього приводу у сім’ї можуть виникнути і конфлікти. Ось така доля у биченят. Щоправда, відразу ж повідомляє нам практичний психолог Вікторія Вайда, подібна ситуація виникне у всіх дітей, котрі досягнуть 12-тирічного віку. Тобто, говорить психолог, астрологія тут ні до чого. На кожну особистість, з точку зору психології, впливають не зірки, а оточення, найперше – сім’я, школа та однолітки.

    Та все ж ми попросили Вікторію порівняти психологічний та астрологічний портрет дітей, котрі народилися у рік Бика. Окремі риси у порівнянні співпали. Але все ж їх меншість. Отже…

    11-тирічний Юрій Машіка, учень 5-го класу ужгородської гімназії, один із багатьох тих дітей, котрі народилися 1997-го – у рік Бика. Саме його психологічний портрет і описала нам Вікторія Вайда. Отже, одна з рис, що характеризує Юрія, така – «Хлопець, випробувавши себе, нерідко починає займатися чим-небудь іншим, схильний міняти захоплення. Однак, якщо за щось взявся і це приносить йому задоволення, прагне довести справу до кінця. Терпеливий, рішучий». Східний гороскоп говорить про биків таке: «Уже в дитинстві дитина Бик прекрасно розуміє, що і для чого вона робить. Дитина терпелива, турботлива і чесна. Дитина Бик цілеспрямована, здатна виконувати обіцянки і не передумовувати». За спостереженнями Вікторії, Юрій прагне бути лідером, впевнений, в собі, цілеспрямований. Ця теза також частково співпадає із гороскопом, який говорить «Бик хоче стати першим, але не будь з ким готовий змагатися відкрито. Його терпеливість і наполегливість достойні захоплення». За даними психолога, Юрій Машіка оптиміст, життєрадісний, комунікабельний, намагається бути пунктуальним. Про пунктуальність астрологічний портрет Бика говорить таке: «Дитині Бику властива риса відповідальності, дисциплінованості та пунктуальності. Нічого Бика не дратує більше, ніж постійні зміни планів чи звичайного розкладу дня». Збіглися також така риса, як впертість – «впертий, завжди відстоює свою точку зору». Гороскоп каже, що «Бик схильний до впертості, і надзвичайної серйозності».

    Це, власне, усі тези, що повністю чи частково співпали із гороскопом. А от категорично Вікторія Вайда не згодна із описом почуття гумору. Східний гороскоп, зокрема, пише що Бичку «потрібно йти на компроміс і розвити відчуття гумору». 11-річний Юрій Машіка, стверджує психолог, людина дружелюбна, випромінює позитивні емоції, посміхається. Любить піднімати людям настрій.

     Загалом, мама Юрія Марина Юріївна з психологічним портретом сина згодна повністю, за винятком тези, що він у випадку, якщо йому важко, не покаже цього. Юра, стверджує мама, коли йому поано, любить, щоб його пожаліли.

    Вікторія Вайда говорить, що за інших умов соціального середовища інший бичок міг би мати зовсім інші риси. А спільні тези психологічного і астрологічного портрету психолог вважає співпадінням. Хоча, стверджує Вікторія, хто надто вірить у гороскоп, може свідомо або підсвідомо підлаштовувати свій спосіб життя під той, на який вказує гороскоп. Відповідно, і психологічні риси уподібняться до рис, описаних у гороскопі.

    У гороскопі Бика можна також вичитати ще деякі характерні риси, притаманні людям, народжений й рік цієї тварини. Так, про Биків говориться, що це люди, котрі викликають довіру. Однак вони можуть легко вийти із себе. Гнів Бика не знає меж. Зазвичай, вони мало говорять, але коли захопляться, то демонструють мистецтво красномовства. У Биків прекрасні фізичні та розумові здібності… До цього залишається ще додати, що у рік Бика народилися Михайло Кутузов, Бонапарт Наполеон, Симон Петлюра, Адольф Гітлер… Вищезгадані риси з гороскопа таки так чи інакше, але притаманні цим діячам. І всі вони як один залишили свій слід в історії.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також