Ніхто не забутий, ніщо не забуте...

13
0

Область відзначила 63-ю річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні

       Вранці, 9 травня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші та заступник голови облради Василь Брензович, начальники профільних управлінь облдержадміністрації зустрілися з активістами ветеранських громадських організацій області з нагоди 63-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Вітаючи присутніх зі святом 9 Травня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші наголосив: „усе те добре, що на сьогоднішній день робиться в Україні і те, що ми маємо можливість це творити, — все завдяки вам, вашій перемозі”. 

       Керівник краю нагадав присутнім, що існує певний план дій щодо поліпшення життєзабезпечення ветеранів війни, затверджений відповідним розпорядженням голови. На важливості не випускати з поля зору проблеми ветеранів постійно наголошує і Президент України Віктор Ющенко. Чимало з них місцева влада упевнено долає на місцях. Але є такі, що потребують державних рішень. Скажімо, якщо вже в цьому році питання поліпшення медичного обслуговування, зубопротезування, забезпечення слуховими апаратами, телефонізації будуть вирішені на рівні області, то питання забезпечення путівками в санаторії, яке потребує тендерної процедури, а також достойного фінансування потреб ветеранів, можна вирішити тільки на законодавчому рівні.

      Керівник краю також уважно вислухав зауваження та пропозиції присутніх на зустрічі ветеранів. Олег Олодарович з кожної пропозиції дав конкретні доручення відповідним управлінням облдержадміністрації. Керівник краю готовий зустрічатися з ветеранами частіше, аби оперативніше вирішувати їхні проблеми.

      Відтак голова облдержадміністрації виконав почесну місію — від імені Президента України вручив деяким ветеранам державні нагороди, а також Почесні грамоти облдержадміністрації.

Опісля відбулося покладання квітів до пам’ятників «Україна – визволителям» та «Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни» в Ужгороді.

      Основне ж дійство традиційно пройшло на Пагорбі Слави. Там за участі ветеранів Великої Вітчизняної війни, керівників області, сотні краян відбувся мітинг-реквієм. З вітальним словом виступили голова обласної ради Михайло Кічковський, Ужгородський міський голова Сергій Ратушняк, голова обласної організації інвалідів війни і Збройних Сил Валентин Кришталевич, старший офіцер управління Закарпатського обласного військового комісаріату Петро Марко. Після чого учасники мітингу поклали квіти до Вічного вогню.

        Влада тепло вітала ветеранів зі святом. Зокрема, голова облдержадміністрації того ж дня побував у Виноградові, де з Днем перемоги привітав єдиного на Закарпатті Героя Радянського Союзу Миколу Кухаренка.

       Урочистості з нагоди 63-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні1941–1945 років відбулися  в усіх районах та містах області.   

 

*** 

        Напередодні 9 Травня голова облради Михайло Кічковський, керівник апарату – заступник голови облдержадміністрації  Михайло Попович зустрілися з ветеранським активом у рамках започаткування акції „Мобільний телефон — ветерану” від Міжнародного благодійного фонду „Панславія”. 

       Вітаючи учасників бойових дій із Днем перемоги, Михайло Кічковський, Михайло Попович наголосили, що на особливому контролі обласної влади – вирішення проблем ветеранів, покращення умов їхнього життя, зокрема забезпечення їх телефонним зв’язком. Адже на цьому наголошував і Президент України Віктор Ющенко.

      Досі для багатьох ветеранів війни та прирівняних до них осіб, особливо у сільських населених пунктах, залишилася нерозв’язаною проблема телефонізації квартир чи помешкань. Нещодавно це питання було розглянуто на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради. Так, між облдержадміністрацією, облрадою та обласною радою організації ветеранів України, Львівською філією ЗАТ „Київстар” і Міжнародним благодійним фондом „Панславія” було укладено угоду щодо забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни послугами мобільного зв’язку.

       Також наголошувалося, що акція „Мобільний телефон — ветерану” — не одноразова. Компанія „Київстар” передала обласній раді організації ветеранів України 250 мобільних телефонів та стільки ж sim-карток для користування інвалідам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій. Крім того, обласна влада щомісячно поповнюватиме рахунки абонентів з числа інвалідів та учасників бойових дій, а Міжнародний благодійний фонд „Панславія” оплачуватиме вартість мобільних телефонів.

 

***

 

     Напередодні Дня перемоги, голова Ужгородської  райдержадміністрації Анатолій Колібаба вручив 23 беспровідних телефони стандарту CDMA мешканцям району, які перебували в черзі на встановлення квартирних телефонів. Телефони були надані компанією „Інтертелеком”, яка й сплатила абонентську плату за перший місяць користування зв’язком. Серед нових власників телефонів здебільшого ветерани Великої вітчизняної війни, вдови ветеранів та інші пільговики.

 

***

 

      За  мужність і самопожертву, виявлені у боротьбі з фашистськими загарбниками  за свободу і незалежність Вітчизни, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді  та з нагоди Дня Перемоги Почесними грамотами облдержадміністрації нагороджено голову Берегівської міськрайонної організації інвалідів війни та Збройних Сил Яна Барнича, члена президії  Виноградівської районної ради ветеранів  України Маркса Вакуленка, члена ради первинної організації ветеранів мікрорайону №2 міста Мукачева Зінаїду Григор’єву, члена комітету ветеранів війни Ужгородської міської ради Організації  ветеранів України Олександра Качалова, голову Мукачівської районної організації “Товариства добровольців – учасників війни” Віктора Кречковського, голову Буштинської первинної організації “Товариства добровольців – учасників війни” Михайла Ляха, голову Перечинської міськрайонної організації інвалідів війни та Збройних Сил Андрія Пудгородського, голову Виноградівської міськрайонної організації інвалідів війни та Збройних Сил Михайла Товта, голову первинної ветеранської організації мікрорайону “Фабричний” міста Берегова Михайла Фтоміна.               

         Оголошено подяку голови обласної державної адміністрації голові Макарівської  первинної організації “Товариства добровольців – учасників війни” Юрію Пойдинцю, члену правління Іршавської районної організації “Товариства добровольців – учасників війни” Михайлу Сушанину, відповідальному секретарю Мукачівської міської організації інвалідів війни та Збройних Сил Івану Ткачову. 

        За  мужність і самопожертву, виявлені у боротьбі з фашистськими загарбниками  за свободу і незалежність Вітчизни, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху в області, соціальний захист ветеранів Великої Вітчизняної  війни  та з нагоди Дня Перемоги Почесними грамотами облдержадміністрації нагороджено голову Закарпатського обласного товариства інвалідів, генерал-майора у відставці Петра Куцеконя.

        За  активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у соціальний захист ветеранів та інвалідів війни, патріотичне виховання молоді  та з нагоди Дня Перемоги Почесними грамотами облдержадміністрації нагороджено члена ради Закарпатського обласного товариства інвалідів Миколу Вавілова, керуючу Закарпатського обласного відділення Фонду  соціального захисту інвалідів Ганну Боднар, члена президії Закарпатського обласного товариства інвалідів Дарію Загрудну, члена ради Закарпатського обласного товариства інвалідів Олега Самойловича, голову Тячівського районного товариства інвалідів Василя Черничка, повідомили в управлінні інформації та зв’язків  із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також