Пішохідний міст Ужгорода матиме нове «обличчя»? (ФОТО)

50
9

В Ужгороді планують оновити візуальний вигляд пішохідного мосту, що з'єднує площі Театральну і Шандора Петефі. Ініціатором та розробником проекту виступив ужгородський коваль Сергій Безик.

«Я планував організувати роботу і повністю обновити наш пішохідний міст – перила , ліхтарі. Такий міст більше вписався б в архітектуру міста, ніж цей зелено-жовтий. Ковку готова виконати наша ковальня «Безик – Майстер», – ділиться планами Сергій.

Ще весною він розробив комп'ютерний проект, де видно, як міст виглядатиме після завершення робіт. На малюнках видно, що проектом передбачено трохи більше ліхтарів, ніж є зараз. Кольорова гамма — чорний колір з ефектом потертої бронзи. З своєю ініціативою він звернувся до міськради, але безуспішно.

«За власний кошт я готовий зробити частину секцій і організувати пошук коштів на іншу частину. Я мав зустріч з мером і головним архітектором. Ідея їм сподобалась, але виявилось, що їм це не потрібно... Далі розмов справа не пішла. На жаль», – констатує коваль.

Для того, щоб хоча б організувати збір коштів на оновлення мосту потрібно схвалення художньої ради міста. Вартість проекту 1 млн. гривень. Їх коваль планує отримати від спонсорів. Аби викувати всі елементи, що потрібні для мосту — майстерні знадобиться 1 рік.

А вам подобається проект?

Коментарі

В
василина

Проект,то что надо!!!!Действительно это выглядело бы намного привлекательней,чем старый мост! Темболее это добавило бы, творческую красоту в городе + поток туристов! Я думаю, он стал бы любимым местом для прогулки:-)

ЯР
яка різниця

ТУТ ВИДАЛЯЮТЬ КОМЕНТАРІ

В;
Валтер ;)

Ті перила що наразі там - це ненормативний капець. Проект сподобався.

А
Андрей

А ще був такий - Ходжа Насреддін. Так він брався навчити султанового віслючка розмовляти - за 20 мільйонів і 20 років. А підприємливий коваль шось замало часу залишив Погорєлову. Невже вже через рік його не буде?

Ж
Женя

Як на мене, нормальний міст і зараз, а при наявності таких коштів краще в нормальний вигляд привести самі площі, вони цього дуже потребують

Б
Богдан

Суть не красі, не в понтах, а в забезпеченні ковальні роботою на цілий рік - супер. Класний підприємливий підприємець: Вартість проекту 1 млн. гривень. ... Аби викувати всі елементи, що потрібні для мосту — майстерні знадобиться 1 рік.

ММ
Малёванец Мартин

Звісно подобається! Інше питання чи отримає ініціатор проекту фінансування на реалізацію задумки.

В
Вова

Добре коли є люди, що хочуть таким чином украсити центральну частину Ужгорода. І проект чудовий. Якщо кожний почне вносити свій вклад у розвиток міста, то Ужгороду не буде рівним.

ДП
Дешеві понти

Витрачати 1 млн гривень на це дешеві понти в той час коли історичні фасади розвалюються, а штукатурка падає на голови перехожих? Це схоже на бенкет під час чуми. А "чорний колір з ефектом потертої бронзи" - це взагалі несусвітний кітч епохи малинових піджаків.

Читайте також