Податок на додану вартість – найбільш кримінальний, корумпований податок!

12
1

Відкрите звернення РВ УСПП, Територіального відділення Асоціації платників податків та об’єднаної Спілки аудиторів в Закарпатській області

         Регіональне відділення Українського союзу промисловців і  підприємців, Територіальне відділення Асоціації платників податків та об’єднана Спілка аудиторів в Закарпатській області на спільному засіданні за участю платників податків області обговорили доцільність справляння податку на додану вартість і одностайно прийняли рішення про необхідність його скасування, мотивуючи наступним.

         Податок на додану вартість, який був введений у Франції півстоліття  тому з метою призупинення перевиробництва  товарів, знайшов широке застосування у більшості країн Європи і  був включений до податкової системи  України в 1997 році Законом «Про податок на додану вартість».

         На жаль, цей податок  не виправдав себе в період побудови ринкової економіки України, не дивлячись  на чисельні спроби удосконалити норми  чинного Закону (понад 600), його нову редакцію згідно Закону «Про Державний  бюджет України на 2005 рік» та всі зміни, які вносяться до Закону України «Про податок на додану вартість» продовж останніх 2-х років.

         Перш за все цей  податок наносить значну шкоду платникам  податків через несвоєчасне відшкодування  їм з Державного бюджету податкового  кредиту, що приводить до вилучення обігових коштів з господарського обороту на тривалий період і, відповідно різкого погіршення фінансового стану підприємств, особливо під час економічної кризи.

         Податок на додану вартість – найбільш кримінальний, корумпований податок, так як наявність різноманітних схем по незаконному отриманню платниками бюджетного відшкодування щорічно спустошує казну держави на десятки мільярдів гривень.

         Діюче законодавство з податку на додану вартість є вкрай складним для його адміністрування як платниками податків, так і контролюючими органами, що вимагає додаткових трудових і фінансових ресурсів.

         Враховуючи вищевказане, просимо підтримати звернення промисловців і підприємців Закарпатської області, та вжити заходів щодо заміни податку на додану вартість податком з продажів, яким обкладатимуться разові операції купівлі-продажу суб’єктів господарювання, шляхом внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного законопроекту. 

Голова  Правління  РВ  УСПП в Закарпатській  області                                 М. Мощак 

Голова  Ради Закарпатського територіального  відділення 

Асоціації платників  податків України                                                                 М. Волощук 

Голова  ВПГО "Спілка аудиторів України" в Закарпатській області           Ю. Кілару

Коментарі

І
Ігор

Підтримую

Читайте також