Подробиці самогубства 13-річного учня школи-інтернату на Закарпатті (ФОТО)

8
2

У четвер, 25 лютого стало відомо, що на Закарпатті у місті Берегово 13-річний вихованець школи-інтернату вкоротив собі віку у котельні сусідньої школи.

Напередодні хлопчину очікував суд. Його обвинувачували у крадіжці їжі та солодощів з місцевого магазину. На засідання він мав прийти з матір'ю. Але в залі суду вони так і не з'явилися. Вихователям жінка пояснила, що не знайшлося часу. Сказала, що з хлопчиною все гаразд, натомість дитину знайшли у зашморгу.

Зранку 13-річний Сашко одягнувся взяв портфель і пішов до школи. Вже за 40 хвилин по тому його знайшли у зашморгу – перечепив рукави куртки на трубі (ФОТО №3 і №4).

Хлопчину знайшли кочегари шкільної котельні. Нічим допомогти вже не змогли. Ані слідів боротьби, ані слідів насильства на тілі юнака експерти не виявили.

Федір Литинець, керівник кримінальної міліції у справах дітей:

- Усе вказує на те, що дійсно неповнолітній Кучер Олександр сам покінчив життя самогубством.

Сашко жив із матір’ю. Щоранку через подвір’я цієї школи ходив на навчання в інтернат (ФОТО №5), де постійно проживали молодші сестричка та братик. Опізнав його директор, який випадково опинився на місці трагедії:

- Підійшовши сюди впізнав свого вихованця.

За кілька тижнів до цього Сашко з трьома однолітками поцупили з магазину їжу та солодощі. Краденого назбиралося на 200 гривень та кримінальну справу.

Людмила Катишева, психолог Берегівської спеціалізованої школи-інтернату:

- Він знав з моїх бесід, що тільки з 14 років йде кримінальна відповідальність. Він прекрасно себе почував, посміхався, життєрадісний був. Рівень тривожності від 0 до 2 – це дуже низький рівень.

За дрібні порушення та бродяжництво Сашко вже стояв на обліку в кримінальній міліції, але це був зовсім не агресивний підліток.

Світлана Стрічек, заступнк директора спеціалізованої школи-інтернату:

- Він був спокійним нормальним хлопцем. Приймав активну участь у житті школи, займався в гуртку боксу.

За групове пограбування суд мав визначити залишити підлітків на виховання батьків, чи передати їх у спеціалізовану школу за межами області (ФОТО №6). Найпевніше хлопчина боявся, що з матір’ю-одиначкою, яка ще й пиячить, його не залишать.

Федір Литинець, керівник кримінальної міліції у справах дітей:

- Він на судовий розгляд не з’явився, і наступного ранку ми виявили його труп.

Підстав для порушення кримінальної справи за фактом смерті підлітка слідчі не знайшли.

Фото – розкадровка із сюжету ТСН

Коментарі

Н
Наталя

Смерть страшна, але, можливо, це для нього вихід... Хто знає, яке життя у нього було. Ця маленька добра людина не витримала якихось елементарних проблемок, просто підтримати не було кому...

ПН
правду напишу вам

блядская система образование, блядская судейская система, блядский закон, блядская страна - поэтому ребенок и ушел..ведь он чист

Читайте також