Поки депутати думають, на дорогах гинуть люди

8
0

Щороку на автошляхах України у дорожньо-транспортних пригодах гине понад дев”ять тисяч наших співвітчизників та ще майже 78 тисяч калічаться. Більшість цих трагедій стається через нехтування водіями елементарних вимог Правил дорожнього руху.

Люди гасають, як лише хочуть, часто сідають за кермо в нетверезому стані, а Державтоінспекція практично не має на них впливу через мізерні штрафні санкції щодо порушників ПДР. Кого лякають штрафи у 8-17 гривень, чи навіть 300 за пиятику за кермом?!

Велику надію ДАІ та особисто міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко покладали на прийняття Верховною Радою 17 червня законопроекту про збільшення в державі штрафних санкцій щодо порушників ПДР. На жаль, у вівторок цього не сталося—депутатам, схоже, не до проблем дорожньо-транспортного травматизму. Така позиція деяких парламентарів сприятиме тому, що безлад на українських дорогах триватиме й надалі, і не в одну родину прийде ще біда... .  

Ось—свіжі приклади. Відразу кілька ДТП із тяжкими наслідками сталося на Закарпатті у неділю, 15 червня—на самі Зелені свята. Близько 23--ї години в смт.Чинадiйово на Мукачівщині бiля автозаправки 36-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем ВАЗ-2107, виїхав на смугу зустрiчного руху, де скоїв зiткнення з автомобілем ВАЗ-21015 пiд керуванням 26-річного мешканця с.Кольчино. В результатi ДТП травмувалося троє пасажирiв, з яких двоє діток віком 4 та 8 років. Потерпілих доставлено в лікарню, а обидва автомобілі--на штрафмайданчик.

Ще трагічніші події мали місце на Воловеччині. Обідньої пори на Латiрському перевалi в районi села Латiрка водiй мінівена `Фольксваген-Каддi`, 43-річна мешканка Львова, не впоралась з керуванням та з`їхала в кювет. Внаслiдок ДТП водій та старенька 80-річна пасажирка авто померли на мiсцi аварії, а ще двох пасажирів, серед яких і 13-річна школярка, з ушкодженнями різного ступеня важкості було доставлено до лікарні. 

За іронією долі, ввечері того ж дня знову ж таки на Латiрському перевалi знову травмувалися люди та бились автівки. Близько восьмої години вечора водiй `Аудi`, 44-річний мешканець Волинської області, не впорався з керуванням та з`їхав у кювет. За ним туди ж злітає й “китаєць” `Черi Амулет`, за кермом якого перебував 33-річний пiдприємець зі Львова! У кюветі обидві автівки ще й зіткнулися між собою... Внаслiдок ДТП найбільше потерпіла 60-річна пасажирка `Черi`, яку з дiагнозом: травма шийного вiддiлу хребта госпiталiзовано у місцеву ЦРЛ. Обидва автомобілі доставлено на штрафмайданчик.

Але й на цьому дорожні трагедії в неділю не закінчилися. О сьомій вечора на Виноградівщині в селі Велика Копаня водiй автомобіля ВАЗ-2103, 36-річний мешканець Iршави, скоїв наїзд на стоячий мінівен `Додж`, що належить 49-річному мешканцю Виноградова. Внаслiдок зіткнення травмувалася пасажирка “Жигуля”, 21-річна мешканка с.Сiльце, яку доставлено в лікарню.

За кілька днів—знову ДТП на все тому ж злощасному Латірському перевалі на Воловеччині. Близько опівночі 17 червня у Воловецький РВ УМВС надійшло повідомлення з місцевої лікарні про те, що до них доставили двох чоловік із травмами після ДТП. Як з`ясували міліціонери, 29-річний мешканець Хмельницька, перебуваючи за кермом “Деу-Ланос”, не впорався з керування, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з вантажівкою “Сканія” на польських номерах. У результаті страшного зіткнення водій легковика потрапив у стані коми до лікарні, там же опинився з переломами та рваними ранами і його 36-річний пасажир, мешканець м.Мостиська Львівської області. 

Скільки ще подібних трагедій необхідно, аби наші владні мужі нарешті взялися за вирішення страшної проблеми, що іменується дорожньо-транспортним травматизмом?!


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також