Потужний вибух газу в Ужгороді: троє постраждалих (ФОТО, ВІДЕО)

42
14

Обласний центр щонайменше на три дні залишився без газу. Майже 5 тисяч мешканців обласного центру наразі перебувають без електро- та водопостачання, яке обіцяють відновити протягом доби

На перехресті вулиць Анкудінова та Руської в обласному центрі Закарпаття вибух газу спричинив пожежу та травмував трьох людей. 

За поередніми даними причиною займання стало пошкодження газопроводу середнього тиску. Через вибух загорілося кафе «Шериф», розташоване буквально в кількох метрах від місця розкопок.

В результаті вибуху травмовано трьох людей, яких каретими швидкої доправлено до лікувальних закладів міста Ужгород. У працівниці закладу лікарі діагностували опікові травми на площі 90% тіла (перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані), двоє відвідувачів кафе госпіталізовані в опікове відділення з термічними опікатми на площі 45% та 30% тіла.

До ліквідації пожежі залучалося дев’ять одиниць техніки від оперативно-рятувальної служби та 50 чоловік особового складу, а також МВС, ДАІ та служби життєзабезпечення області.

Очевидці переповіли Мукачево.net, що вибух був такої сили, що повилітали навіть каналізаційні люки.

Міська влада вже звернулася до ужгородців з екстреним повідомлення та проханням дотримуватися чітких правил безпеки та не користуватися будь-якими запальними та електричними засобами.

Наразі територія в радіусі 2 км від вибуху перекрита. У прилеглих будинках вимкнуто воду, світло та, звичайно, газ.

На 19.30 призначено чергову екстренну нараду.

Коментарі

О
орд

В газому дальше буде такий бардак,по одній простій при чині не хватає робочих.Хто за таку зарплату їм буде робити з хороших спецеалістів,зовсім інші принципи підбору кадрів. Цінуються кадри, які здирають більше грошей і часто незаконними методами. Чи не цим пояснюється вже 4-те з початку року призначення начальника Ужгородського управління (і великий сумнів, що це люди з професійною освітою і досвідом роботи).На сьгоднішній він є начальником служби будинкових мереж Стегура Т.М.За 2011 рік Стегура був майстром,за той час він звільнив з роботи не законим шляхом 4 робочих,сам писав заяву на звільнення,або силою заставляв писати робочого заяву на звільння,через деякий час самовільно без по передження звільнняв з роботи не на законих підставах.Стегура під бирає ті кадри які йому вигодні,а ті шо не приносять дань або від казуться працювати з ним то зразу він звільняє з роботи.Так були звільнені не законно з роботи слюсарі Гаджега В.,Волошин І.,Луців Ю.,Живчак С.(востановлений на роботі)

Г
Газовик

не прийняли вчасно заходи по локалізації місця витоку газу і т.п.). Як вони допустили виникнення вибуху і чи не приймають на свою «совість» здоров’я потерпілих. А невже може бути по іншому, якщо всі професійні працівники пішли з Закарпатгазу і керівництву вони і не потрібні. В керівництва зовсім інші принципи підбору кадрів. Цінуються кадри, які здирають більше грошей законними і часто незаконними методами. Чи не цим пояснюється вже 4-те з початку року призначення начальника Ужгородського управління (і великий сумнів, що це люди з професійною освітою і досвідом роботи). З коментарів засобів масової інформації прослідковується ситуація, що п.Рибачок старається виїхати з даної ситуації на «білому» коні, геройськи ліквідувавши наслідки вибуху газу, а ситуація з станом мереж в Ужгороді (і в цілому Закарпатті) залишиться і дальше вибухонебезпечною і думаю треба чекати ще гіршого (не дай бог).

Г
Газовик

Як випливає з повідомлення Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області "Як повідомив заступник начальника управління Богдан Дорош, аварійну ситуацію спровокували санкціоновані Ужгородським міськвиконкомом 16-17 серпня, а фактично виконувані 29 серпня, з грубими порушеннями, без належної документації та погодження з власниками інженерних мереж земляні роботи ТОВ "Свемон-Захід" з метою прокладання електрокабеля. Пошкоджено газопровід середнього тиску ду 500 мм ( розмір 7х3 см). За три години після пошкодження стався вибух газоповітряної суміші, що накопичилася під сусіднім кафе, з подальшим загоранням." В відповідних органах, які розслідують причини і наслідки аварії, повинно виникнути питання: чим займалися "проффесіонали" Закарпатгазу, очолювані п.РИБАЧКОМ ТРИ години !!! (чи часом не здирали гроші з споживачів). Чому вони не виконали свої обов'язки, покладені на них планами ліквідації аварій (не вжили заходів по евакуації людей з місця пошкодження г-ду, не прийняли вча

К
КареглаЗая

ну, да....газу в селах немає, а вони концерти відплясують, краще б людям газ провели...

Q
QQ

частково і світла не має. а балони для селян (газу не є ще в 64 населенних пунктах)лекше дістати. електроплита 1-2 комфорки і слабо працують.

К
КареглаЗая

нашо газові балони, коли вже є електричні плити? чи то й світла не буде???

Q
QQ

Небезпечно буде тепер Ужгородцям, газу не буде 3 тижні та багато хто витягне з сараїв старі газові балони які уже десятки років не проходили повірку . думаю тема газу в Ужгороді буде актуальна ще довго. Хтось буде контролювати встановлення балонів в багатоповерхівки?

К
КареглаЗая

ви думаєте що й це було зроблено навмисно???

C
Crazy

Причем тут Донецк??? И тем более они купили долю Кишей, а не Балоги! Так что это тут явно ни при чем...

М
Мукачівець

То Донецькі вже добралися до Закарпаття, хочуть прибрати все до своїх рук в Мукачеві вже Балогу заставили продати ГІД, він дозволив відкрити Епіцентр та інші

Q
QQ

над солотвином ще чорна хмара! то уже не пожежа буде...

Ж
Жителька

Мукачево, Іршава, Вмноградово, Ужгород... Яке місто наступне?

Q
QQ

Коли почуємо головного МНС-ника, про те що твориться в Закарпатті. Тут уже і люди постраждали, і чп на все місто.

C
cortez

залишився берегово, і лінія плану виконана?... так і до київа доберемося якщо паводком не проходить будемо палити?...

Читайте також