Рахівчани не хочуть жити під напругою (ФОТО)

19
8

Наприкінці червня у місті палала високовольтна магістраль – прямо над будинками жителів. Поза тим, Раховом планують прокласти ще одну лінію.

Окремі мешканці Рахова щодня із страхом проходять під високовольтними лініями. Жити під небезпекою ніяк не звикнуть.

Наприкінці червня спалахнули проводи високовольтної лінії електропередач по вул. Гагаріна. Це нікого не здивувало. Дана високовольтна лінія, потужністю 35 кВ, проходить по  складному гірському рельєфу міста, забудованому приватними будинками горян-гуцулів дуже давно.

Поряд із нею, за кілька десятків метрів, по гірському житловому масиву Рахова ще одна високовольтна лінія.

Більше того, за попередньою інформацією, «Закарпаттяобленерго» підготовило новий проект ще однієї високовольтної лінії, потужністю 110 кВ, що має простягтися через місто.

Зведення нової лінії гальмує відсутність окремих дозволів на будівництво та спротив рахівчан.

Коментарі

M
mitch

Іштван: Як ти собі уявляєш - прийшли хлопці з обленерго і почали на твоєму дворі класти стовби, а ти стоїш склавши руки, дивишся на всьо то діло і мовчиш, в міліцію, прокуратуру не звертаєшся, лиш жалієшся в мукачево.нет. Ти б так поступив??

І
Іштван

Ба як тото "липкі" на руку чиновники можут роздавати ділянки гуцулам як туй пишут: шо люди жиют давно, та й складний гірський рельєф. Може треба законів обленерго аби ся дотримувало, та не розкладало свої стовпи людям над головами, аби лиш бабла рвати.

М
Мисьо

А чого на фотці хлопец із відром? То шо так гасят пожари у Рахові чи шо? А де машина пожарна? шланги? А як би начало горіти дале? Чим тушити? Відрами тими шо в хлопа там? А вітак хто крайній буде? Най люди горят?

У
упс

для початку можна б поставити нормальні лінії щоб не боятися що прийде невеликий дощ або вітер а воно упаде на голову.Можливо у ужгороді і є місця де проведено лінії високої напруги і думаю це зроблено відповідально.

M
mitch

По-перше не 110 кВт, а 110 кВ. По-друге де ви бачили нормативи, що подібні лінії мають споруджуватись поза містом. А ніде не бачили, бо їх нема. При дотриманні охоронної зони лінії можуть споруджуватись будь-де. В Ужгороді лінії 35 та 110 кВ спокійно проходять по житловим масивам уже багато десятків років.. По-третє, обленерго не винувате, що липкі на руку чиновники роздають земельні ділянки під повітряними лініями (аби грошенят побільше урвати), нехтуючи правилами охорони електромереж і відповідно життям та здоров"ям жителів. Стаття схожа на замовну..

С
спостергач

Це піпец!!! Ганьба нашій "голубій" владі!!!

Г
Горець

Будемо тих гуцулів називати "Ваші сіятельства". Бо від тих електрохвиль будут "сіяти" від радіації.

Г
гуцул

А як там можуть взагалі проживати люди? Таке керівництво в Рахові електроенергетиків треба гнати в шию!!! І куди дивиться наша влада????????????????????

Читайте також