Ризик весняного паводку на Закарпатті все ще залишається

33
3

На сьогоднішній день немає підстав прогнозувати те, що повені і паводки навесні 2010 року спричинять природне лихо.

Про це кореспонденту порталу "Мукачево.нет" розповів голова Закарпатського обласного виробничого управління з меліорації і водного господарства Володимир Чіпак.

Закарпаття, зважаючи на географічне розташування, завжди знаходиться під загрозою затоплення, - зауважив Чіпак. Проте говорити, що цьогоріч нас очікує масштабний паводок підстав немає. В області вже давно не було справжньої сніжної зими, тому значні опади, які ми спостерігаємо, справді викликають у населення побоювання.

За словами голови облводгоспу, заспокоює той факт, що кількість води в снігу, що випав незначна, тому його танення не призведе до значного затоплення. Конкретніше про стан речей в області можна буде говорити наприкінці тижня, після 3 - 4 лютого, коли за прогнозами обласного Гідлрометцентру очікуються чергові снігопади. Підвищення рівня води спостерігатиметься в басейнах річок Уж та Боржава, можливе затоплення рівнинних районів області.

На запитання чи готова область до паводку, Чіпак наголосив, що грудневий паводок, який не завдав значної шкоди, продемонстрував, ефективність роботи у цьому напрямку. Проблемними залишаються Міжгірський, Рахівський та Тячівський райони.

Головним у захисті області проти надзвичаййної ситуації, за твердженням Чіпака, є злагоджена робота Облводгоспу, МНС та місцевої влади. Стосовно фінансування, за останні 2-3 роки воно зільшилося, проте його завжди не вистачає, ускладнює ситуацію і відсутність Бюджету на 2010 рік.

"Ми готові до паводку на стільки, на скільки нас профінансовано" - підсумував Чіпак.

Нагадаємо, що 29 січня голова Єдиного Центру Ігор Кріль закликав уряд терміново знайти кошти на протипаводкові заходи, щоб цього року уникнути повторення ситуації літа 2008.

Так депутат відреагував на інформацію з Гідрометцентру, що повінь навесні 2010 року може бути однією з найсильніших за останні 10 років.

Коментарі

U
uxgpsuxtjv

rr00ET <a href="http://lwzeprzyccnu.com/">lwzeprzyccnu</a>, [url=http://bqrnwhcaqdbs.com/]bqrnwhcaqdbs[/url], [link=http://xzuytufeacfb.com/]xzuytufeacfb[/link], http://yucxfcaiyhkq.com/

Т
Тібі

Запасайтеся люди надувними лодками!

Н
Неля

Ой, та что каждий рік будеме плавати?

Читайте також