Серед закарпатців завелися жінконенависники?

25
3

Мукачево.net знайшов докази цього прямо у центрі Ужгорода.

Нещодавно в ужгородському Пасажі ми натрапили на дуже екстравагантне оголошення (див. фото) – ще й з посиланням на сайт. Жінконенависний текст викликав скоріш комічну реакцію, але ми спробували дослідити цю тему більш предметно.

Насправді, кажуть вчені, в сучасному світі кожен шістдесятий чоловік – жінконенависник. І армія їх поповнюється з кожним днем.

Однак явних жінконенависників не так уже й багато. За загальноприйнятими уявленнями жінконенависник негативно ставиться до жінок, він не здатний по-справжньому полюбити і створити нормальну сім'ю.

Однак, як зазначають  психологи,  такими жінконенависники є  тільки на поверхні, а в глибині душі вони ненавидять усіх людей.

Чому ж чоловіки стають жінконенависниками?  Найчастіше це відбувається під впливом неправильного виховання. Особливо, якщо його виховувала одна мати, постійно опікала, контролювала і не давала і кроку ступити самостійно. У таких хлопчиків поступово розвивається комплекс неповноцінності, в душі прокидається ненависть до матері, яку він переносить на всіх жінок.

Директорка Закарпатського обласного центру ґендерної освіти Маріанна Колодій прокоментувала: « Особисто не бачила цих листівок. Текст на сайті прочитала уважно. Можу констатувати тільки одне – текст писала людина, скоріше чоловік, однак за певних обставин може  бути й жінка, у якої наявна мізогінія – поведінка, що може бути характерною як для чоловіків, так і для жінок, проявляється у демонструванні відвертої зневаги та ненависті до жіночої статі.  Як правило, мізогінію проявляють люди, котрі переживають чи пережили неприємний досвід спілкування з представницями жіночої статі – мати, бабуся, сестра, подруга, коханка, дружина. Як результат такого спілкування утворилися упередження, комплекси та стереотипи, які стали основою подальшої жінконенависницької поведінки».

За словами пані Маріанни, сучасні прояви мізогінії є певною відповіддю на філогенію – поведінку, що супроводжується проявами надмірної ніжності та любові щодо жінок, надмірне захоплення ними та обожнювання, котру пропагують деякі ґендерні стереотипи, особливо в ЗМІ та рекламі (постійні образи жінок, надмірне захоплення красою жіночого тіла, змалювання статевого потягу через жінок, романтизація жіночих образів тощо). «Все це може стати причиною того, що певна категорія осіб може відчути відразу від надмірного сприйняття жіночих образів, зазвичай еротизованих та вульгаризованих, – зауважила експерт. – Стосовно авторів чи автора листівок, і тексту на сайті можу сказати єдине, всі мають право висловити свою думку і бути почутими. Однак я радила б все-таки не зациклюватися на тому, що ви ненавидите чи не можете терпіти, а писати про те, що вам подобається, чим варто захоплюватися, тоді шанси бути почутими зростуть».

Президент громадської організації «Красуні Закарпаття» Наталія Ворона висловила своє гостре обурення з приводу цих листівок і проявів жінко ненависті: «У жодному разі свої думки такого характеру не можна виносити на загальне обговорення, це асоціальне явище. Особисто я вважаю, що це глибоко індивідуальна проблема, вирішення якої треба шукати у собі. Скоріш за усе, людині, яка вішає такі оголошення, слід звернутися до спеціаліста, тут відчувається неадекватність дій. Взагалі я вважаю, що жінка – це прародителька. Споконвіків вона виношувала дитину, народжувала її, виховувала, дарувала свою любов і опіку. У кожного з нас є мама, тому ставитися до жінки з такою злістю це гріх, адже жінка дає життя. Так, у сучасному суспільстві багато жінок стають жорсткішими, але такими їх роблять чоловіки, які досить байдуже до них ставляться. Ситуація, коли чоловік, приходячи додому, одразу лягає перед телевізором – типова для багатьох сімей. Чому жінка має на це не зважати? Вона має сама себе прогодувати, подбати про дітей і мати відчуття власної гідності. Зазвичай жінконенависники намагаються самоствердитися за рахунок жінки, принизити її і показати своє «я». Вони важко сприймають той факт, що жінка може бути успішною. Кожен крок впевненої пані вони трактують як своєрідну «гру на публіку», не приймаючи ту істину, що жінка просто є успішною, зі своєю позицією і переконаннями». 

У житті пані Наталі рідко доводилося зустрічати жінконенависників: «Щодня мене оточують дуже хороші чоловіки, які допоможуть у потрібний момент, підтримають. Багато з них є гарними друзями. Я порекомендувала б кожному йти до любові і гармонії. Треба навчитися любити себе, прекрасне, навколишнє середовище, отримувати задоволення від кожного моменту життя». 

Коментарі

Н
Наталія

Якщо це жарт - не зрозуміло в чому прикол. А якщо справді хтось так думає про жінок, це має бути хвора людина.

ПС
Получил СМС

Недавно получил СМС следующего содержания: "Завтра будет премия" Цепляет, правда!? Но только не меня. На моей работе и с зарплатой-то туговато, а о премиях и речи нет. Но даже в моём случае, некоторый эффект был достигнут: я думал об этой СМС-ке и даже сегодня привожу Вам в пример. Видно не такой уж и хороший эксперт был привлечён (а, скорее, не из той области психологии), если на столько неправильно оценил характер листовки и человека, который её наклеил. Я не психолог, но полагаю, что суть тут в том, чтобы мы об этом говорили (а Мукачево.нэт ещё и статью настрочило) и, тем самым, потешили автора. На стенах много что пишут: традиционные XYZ, непонятные графити, "купуємо волосся дуже дорого", "ремонт плоского даху", и т.д. Но оно как-то больше не цепляет...! А тут на тебе - "женщины-ведьмы"... Свежо! Креативно! Современно! (с сайтом и е-мейлом) Это писал наш, Закарпатский, Бэнкси...

KS
Krjoka Stepan

Серед закарпатців завелися тролі))))))) Ніякої ненависті тут нема, це банальний тролінг, провокація і сприймати це серйозно, а тим більше залучати експертів не варто) Віднесіться з гумором))) Даний текст навряд відображає реальне ставлення автора до протилежної статі.) П. С. Ужгород не єдине місце де є такі листівки.

Читайте також