Шевченківську премію Петру Мідянці вручив особисто Президент Янукович (ФОТО)

15
1

Урочистості відбулися сьогодні, 9 березня у Каневі в день народження найвідомішого з українських письменників.

Цьогоріч за рішенням комісії та указом глави держави нагороду отримали закарпатський поет Петро Мідянка, художник Анатолій Криволап, дитячий прозаїк Володимир Рутківський, мистецтвознавець Тетяна Кара-Васильєва і композитор Віктор Степурка.

Вручення премій відбулося у Канівському літературно-меморіальному музеї ім. Т.Шевченка в рамках святкування 198-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Зауважимо, що серед претендентів на цьогорічну Шевченківську премію в галузі літератури був також ще один закарпатець Мирослав Дочинець. Щоправда, і він сам, і чимало інших представників української інтелігенції, зокрема і Іван Драч, публічно висловлювали підтримку саме Петру Мідянці.

Ще напередодні вручення лауреат зізнався, що витратить грошову частину премії на зведення нового будинку. У минулому році вона складала 250 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що минулого року вручення премії ознаменувалося гучним скандалом, і стосувався він саме лауреата у галузі літератури: Василь Шкляр звернувся з відкритим листом до Президента Януковича з проханням не вручати йому премію, допоки міністром буде Дмитро Табачник. Відтак, в минулорічному указі глави держави прізвища письменника не було.

Коментарі

1
123

добре шо є ще хоч такі люди) наснаги й нових звершень вам ПЕТРЕ))) ВІТАЮ))

Читайте також