Суд став на бік двох літніх мукачівок, які заявляли про спроби вижити їх з набережної (Документ)

18
24

Заплутана історія судових тяганин, схоже, пішла у зворотному напрямку – після Ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ.

Як стало відомо Мукачево.net, 7 грудня минулого року відбулася колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. На ній розглядався позов родини Олійників-Легердів щодо незаконності договору купівлі-продажу частини будинку за адресою Червоноармійська 58 між І.Ньорбою та М.Боднарем. Останній є депутатом Мукачівської районної ради та цієї суботи, 21 січня отримав партквиток члена Партії регіонів.

Про деталі історії Мукачево.net писав цієї осені. Тоді публікації викликала серйозний резонанс у місті: були навіть спроби вмовити редакцію зняти матеріал, пристрасті закипали, і кожна з сторін аргументувала свою позицію документами.

Втім, на основі останнього рішення у цій справі, прийнятого у грудні 2011 року Вищим спеціалізованимо судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ, можна коротко відтворити хронологію конфлікту.

Отже:

7 травня 2010 року Михайло Боднар купив у сім’ї Ісаєвих квартиру №1 колишнього гуртожитку за адресою Червоноармійська 58 в Мукачеві. У квартирі №2 уже понад 20 років живуть дві літні жінки – майже сліпа 88-річна мати Єлизавета Легерда та її 62-річна донька Людмила Олійник.

Вже за півтора місяці, 21 червня рішенням Мукачівського міськрайонного суду квартиру №1 було визнано окремим домоволодінням з окремою поштовою адресою. За словами родини Олійників-Легердів про позов та відчуження квартири в окреме домоволодіння вони не знали.

16 серпня 2010 року Михайло Боднар продав квартиру №1, вже як окреме домоволодіння, Івану Ньорбі.

Однак, 25 листопада цього ж року Закарпатський апеляційний суд задовольнив позов родини Олійників-Легердів та скасував рішення Мукачівського міськрайонного суду про виділення квартири №1 в окреме домоволодіння.

Підстава – порушення низки статей Цивільного кодексу, зокрема порушення прав співвласників багатоквартирного будинку (Більше – читайте в документах).

30 березня 2011 року рішенням Мукачівського міськрайонного суду на підставі рішення Апеляційного суду Закарпатської області від 25 листопада 2010 року визнано недійсним договір купівлі-продажу квартири №1 як окремого домоволодіння між М.Боднарем та І.Ньорбою.

Однак, 19 липня цього ж року той же Апеляційний суд скасовує рішення Мукачівського міськрайонного суду від 30 березня та залишає у силі договір купівлі-продажу квартири №1 як окремого домоволодіння між М.Боднарем та І.Ньорбою.

Нарешті, 7 грудня 2011 року Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ було розставлено усі крапки над «і», зокрема:

визначив, що Михайло Боднар не мав «законних підстав набуття права власності» на квартиру №1 як окремого домоволодіння. (Див. рішення від 21 червня 2010 року та його оскарження від 25 листопада цього ж року);

залишив у силі рішення Мукачівського міськрайонного суду від 30 березня 2011 року про скасування договору купівлі-продажу квартири №1 між Боднарем та Ньорбою.

Відповідна цитата з Ухвали Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 7 грудня:

«Рішення апеляційного суду Закарпатської області від 19 липня 2011 року скасувати, рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 30 березня 2011 року залишити без змін. Ухвала оскарженню не підлягає».

З огляду на останнє речення в Ухвалі, у конфлікт нарешті внесено ясність. Та чи на цьому він закінчиться?..

Коментарі

0
007

Не знаю як там адвокат, але в Ухвалі написано за касаційною скаргою заступника прокурора області, так що тут не всіх здається згадали

Л
Лоці

Все то добре,ай бо самий главний ко сесе зробив,од рішення того преступного суду людям життя поламали і кілько липових документів наробили от того рішення, а се Рижиков В.Г.Та його первого треба за шкуру повісити ,шо такое вчинив.Майже типирь на Канарах десь піпу курить...А треба би його под суд і до того Зварича в тюриу,оби знав як за грошілюдські долі ламати!

БН
баба Нюра

Людочки добрі, морози вже кусають, гріюся я біля грубки (добре, що спеціальні намети понаставляли), та лізуть мені такі різні думи до голови. Знаєте, грамотні адвокати - це справа добра, але ж і вони не дешеві, та і не всі грамотні та сміливі...Звісно, що жіночкам в цьому плані пощастило, але ж, які вони самі бойові, ринулися захищати свою халупку, як мати своє детіще, не дивлячись на наслідки (а наслідки могли бути плачевні...). От такий би запал нашій молоді. От таких би нам Мальчишей-Кибальчишей, не називали б нашу Країну "злодійською". Сумно...А жіночкам, звичайно, уклін до землі! Їх дії - це такий собі приклад надії на справедливість. Але ж якими силами, нервами та здоров'ям треба обороняти своє...СУМНО...Добре, що грубка тепла та чай горячий!

О
Онегін

Та шо там говорити файний та крутий адвокат попався,кіть дойшли до самого Верховного суда!Сесе люди ся набідовали.Є тоди щи правда у сій злодійскій страні!Супер!

Л
Лаврентий

Товарищи и господа,журналисты, нежурналисты и пишущая братия!А дело как раз и не в том - какое СМИ,кто написал,заказная или не заказная статья,никому от этого не легче.Если бы не имели место такие вопиюющие факты в жизни наших сограждан- вам бы просто не было бы о чем писать и зарабатывать деньги.А писать есть о чем.Идите в суды и посмотрите статистику,суды завалены тоннами жалоб обиженых и обманутых граждан.Там предостаточно работы для писак,целые эпопеи можна написать.Но факт остается фактом,имею ввиду историю с этими двумя женщинами,которые оказались умнее этого поддонка, которого просто напросто разоблачили в его махинациях,которые и есть его, так называемым бизнесом.А точку над И поставил в этой истории, как и следовало Верховный суд Украины, так что не всегда деньги играют главную роль! Как говорят-СЕЛЯВИ!

ДJ
Для Jokerа

Журналісти тут якраз і ні причім! Усі журналісти працюють саме за гроші,лише одні за малі -за зарплату,інші за великі.І пишуть те, що вважають за потрібне.Об"єктивність та справедливість в кінці-кінців таки виніс Вищий спеціалізований суд України, не дивлячись які журналісти чи псевдожурналісти про що писали, не дивлячись як ви пишете...не зважаючи навіть попри те що то кум, сват, брат, дідико іт.п. А кого тошнить від коментарів,то раджу взагалі не лізти в інтернет,тоді і не буде тошнити-читайте про політику та кримінальну хроніку,може від того тошнити не буде...

Ю
Юрій

Ця стаття така сама замовна як і всі інші. Окрім іншого, ще й невідомо хто її написав. То хто ти - продажний журналісте ?

J
Joker

Шановні коментатори. Мені до тошноти не приємно як Ви ображаєте журналіста за його не професійність. Я не хочу ставати на захист Юрія Кравчука, але скажу одне, перед тим як іншого ображати треба на себе подивитись..як кажуть "На зеркало неча пенять, коли рожа крива".якщо мені не зраджує пам'ять одна із буцімто "постраждавших" від рук Боднара має відношення до журналістки Людмили Олійник.Чи скажете що це брехня? Пані Людмило а як це, коли ти "такий пушистий" воюєш з ворогом через пресу? хіба це по-журналістськи використовувати власні зв'язки для власних меркантильних цілей..мукачево.нет як перший так і другий свій матеріал про жінок написав на їх користь..не вислухавши навіть другої сторони. чи може панове шановні журналісти чи псевдожурналісти ви вже забули, що головне ваше завдання бти об'єктивними..не зважаючи навіть попри те що то кум, сват, брат, дідико іт.п.

С
Соломон

Нехай Кравчук вмовить цього "чесного і правильного" Боднаря М.подати в суд на "Гроші",за неправильне висвітлення даної теми, на їх обох думку.А може уже час самого цього, як його, язик не повертається, Бондаря М.під суд, то буде мати Кравчук можливість достойно його захищати,за певні гонорари...

ДК
До Кравчука Юрія

Прочитав я усі коментарі по цій резонансній темі.Що мене, особисто, вразило - так це така собі "публічна ясність" такого собі, колишнього редактора сумнозвісного інтернет видання Панорама.Мукачево.Цікаво, а хто Ви такий і хто Вас уповноважував вмовляти чи рекомендувати редактору Мукачево.нет зняти статтю, що на "Вашу помилкову думку" не відповідає дійсності... Тому, на мою особисту думку, яку багато читачів без сумніву підтримають,коментар дописувача під іменем -мукачівець-є дуже правдивим та влучним.А своїм "публічним поясненням",зайвий раз показали свій непрофесіоналізм, на відміну від високого рівня журналістів телеканалу 1+1 та інтернет-видання Мукачево.нет,як уже говорилося в деяких коментарях,котрі провели належним чином журналістське розслідування з обох сторін,перевіривши чітко усі документи.Чого Ви не зробили,як "справжній журналіст" і не зробили цього з самого початку,коли до Вас звернувся такий "гідний і чесний" громадянин,про "заслуги", якого відомо багатьом у місті ....

БН
баба Нюра

Ох-хо-хо, пан Кравчук Ю.... "В той час правосуддя було на стороні Боднара!!!" А в цей час - ні! А суд'ї хто? Риторичне питання... Знаючи "підхід до справ" п.Боднара Ви розібралися із ситуацією? Що й казати, ЗМІ завжди були продажні, бо так легше вижити. А хто має власну думку, той або в довготривалій "різдвяній відпустці", або....Але все ж треба інколи згадати, що справи ми робимо на землі, а відповідати прийдеться ТАМ!

Д
Далі

Далі Ви ,пане Кравчук Юрій, як автор брудної статті безпідставно звинуватили цих чесних жінок, що вони хотіли заробити гроші на цьому аферисту.А хто Вам дав моральне право стверджувати такі речі, чи це з вуст самого шахрая Боднарям М. Ви писали? А Ви чи хоч раз бачили тих жінок? То раджу Вам піти і познайомитися.Бо і у Вас є мабуть батьки-мати,сестри чи діти.І якби з ними так брутально поступили, як цей шахрай,Ви би по іншому говорили і писали...Тож навіть ,якщо Ви і не вибачитеся -Бог Вам суддя!Є остаточне рішення Верховного суду України,яким доведено усю свідомо сплановану аферу з боку Боднаря М. і це все!А його просто в черговий раз викрили ,як непорядну людину!

МП
Марта Петрівна Лакатош

До Кравчука Юрія!Знаючи добре цю порядну і дуже скромну сім"ю, хочу Вам довести слідуюче.Це дуже добре, що Ви публічно заявили, що Ви були автором тої замовної та ганебної статті,що Вам як журналісту не робить честі! Пояснюю чому, так як Ви не зустрілися із цією сім"ю і принаймні не вислухали їх доводи та не ознайомилися з їх документами,які навіть на той момент були вагомішими ,ніж у цього шахрая Боднаря М.М.і його родича Ньорби І.І.Ви написали статтю ,взявши до уваги документи лише Боднаря М.М. та його підставного родича,які вже на той час були скасовані черговим апеляційним рішенням.А Ви, як журналіст, мали провести своє журналістське ролзслідування з обох сторін, чого ви не зробили.Це говорить про Ваш низький професійний рівень,рівень журналіста-початківця,якому ще дуже треба рости до рівня журналістів сайту МУКАЧЕВО.НЕТ.та журналістів телеканалу 1+1 з передачі "ГРОШІ", які на відміну від Вас вивчили досконало документи і вникли в суть справи також взяли пояснення від обох сторін.

КЮ
Кравчук Юрій

До Мукачівця. Внесу ясність. Статтю "Пенсіонерки вирішили нажитись" написав я, перебуваючи на той час на посаді редактора сайту "Панорама Мукачева". Якщо ви уважно почитаєте статтю, яку всі ми зараз коментуємо, то ви зрозумієте, що на той час правосуддя було на стороні п. Боднара. Якщо комусь дуже цікаво, я можу надати копії документів, на основі яких я писав статтю. Тому ні мені, ні "Панорамі" немає за що вибачатись. Фраза "спроби вмовити редакцію зняти матеріал" теж стосується мене, я особисто дзвонив Тужанському і рекомендував зняти статтю, так як вона не відповідала дійсності. До речі, я тоді вмовив Боднара не подавати до суду на Мукачево.нет за той матеріал, хоча він був правий. І ще одне. Я не боюся писати від свого імені, закликаю до цього й інших. Складається враження, що подібні коментарі - дитячі пустощі конкурентів Панорами Мукачева чи зведення особистих рахунків з Гарагоничами. Щиро вітаю панянок Олійник та Легерду з перемогою. Якщо це справді крапка в історії.

ДМ
Давня мешканка

Бабі Нюрі за хороший коментар - РЕСПЕКТ! Мабуть більшість мукачівців добре знають про "грандіозні заслуги" Боднаря М. перед партією регіонів та народом...

БН
баба Нюра

Боже мій, невже справедливість проснулась? Радості немає меж! Але, хочу звернути увагу на наступну фразу: " 21 січня М.Боднар отримав партквиток члена Партії регіонів..." Це ж треба, з 2010 року він душу витягує з цих беззахісних жіночок, а скільком людям кисень перекриває та жити не дає, але, напевно, за такі заслуги приймають до цієї славнозвісної Партії. Гідна людина - гідна партія!!!!!

Ч
ЧИТАЧ

Звертаюся до автора 777.Звичайно у вашій жахливій ситуації, тим більше коли це стосується власної дитини-це крик душі,це біль батьків.Шкода дитину,яка стала інвалідом.Але не втрачайте надію,пишіть скарги,ходіть на прийоми, не опускайте руки і ви доведете до логічного кінця вашу важку справу.Не зрозуміло хто дав і кому хабаря.Треба писати заяву у правоохоронні органи, повірте ніколи не пізно заявляти про зухвалі дії як суддів, правоохоронців та злочинців.За свої права треба важко боротися,щоб перемогти.А якщо не боротися, то це рівносильно поразці!

7
777

у меня дочь попала в аварию 4 года назад и стала инвалидом 1 группи 4 года судя каминский вел дело пока не заплатили 5 тысяч доларов отморозка посадили а он гусяет на свободе а вы говорите суди все они продажные бог им судя мы останавливоца не будем на киевский суд подавать тут все продажное а отморозка все равно посадим пусть гниет в тюрме таксист ебаний

ДМ
Давня мешканка

Справедливість нарешті восторжествувала. Ганьба таким депутатам та їх подільникам. Мають нести відповідальність за скоєне.

М
мукачівець

А тепер маю нагоду та хочу звернутися до інтернет -видання Панорама-Мукачево,про яке мало хто знає, так як є не цікавим і не читають його. Взагалі засновники даного сумнівного видання, відомих у місті сім"я Гарагоничів,батько та сини.Про Гарагонича старшого йде негативна полеміка не тільки в ЗМІ, про його сумнівні справи,пов"язані з МДУ, те це інша історія. Я хочу нагадати краянам, що саме це видання, без ретельної перевірки документів та фактів,опублікувало на своїх шпальтах (звичайно не за гарні очі...) замовну статтю цього негідника Боднар М.М.,в якій спробувало оправдовувати його злочинні дії, тим самим звинуватив старих пенсіонерок у спробі заробити на "чесному імені Бонаря М."гроші.Ви не тільки написали брехню, за яку вам би личило вибачитися перед постраждалими жінками, а ви скомпроментували себе, як видання, яке поширює брехливі факти.Це ганьба для вас,як медіа видання.Тому підтвердженням усьому є Рішення Верховного суду України, яке є остаточним у цій непростій боротьбі.

T
Touristik

Наших депутатов так "называемых" надо гнать по шее. Власть получили и думают что им всё дано. В этом случае не судьба... Богу всё дано решать, а не каким то людям "Партий".

К
кук

наступними будуть салон краси у центрі та "У тараса"...

О
От

Ви ошибаєтеся всьо зробили програма ГРОШІ !!!!!

ЛЛ
Людвіг Людвігович

Невже У нашій державі прості смертні мають право на справедливий суд! Це зайвий раз є доказом того,що лише дуже важка і послідовна боротьба для цих пенсіонерок,що в деякій мірі несе і загрозу іх життю,довела що зло має бути поборене, а шахраї мають нести сурову відповідальність перед законом, ким би вони не були і яке положення у суспільстві вони не займали.Відповідальність ,без виключення має бути однакова для всіх,так гласить Конституція нашої держави!

Читайте також