Сьогодні в Ужгороді відбувається РАТА-референдум (постійно оновлюється)

9
12

На дільниці масово не допускають спостерігачів і представників преси та видають по кілька бюлетенів в одні руки

Сьогодні, 7 грудня в Ужгороді відкрилися дільниці для проведення так званого `референдуму щодо будівництва аквапарку`. Як відомо у четвер, 4 грудня, сесія Закарпатської обласної ради надала дозвіл на спорудження цього об’єкту. Однак для міського голови С.Ратушняка, який хоче перебрати собі понад 20 гектарів землі у Боздошському парку, це не стало аргументом. Тож сотні тисяч гривень з міського бюджету (читай кишень тих-таки ужгородців) все-таки виділили на проведення референдуму.

Однак вже з самого початку дня спостерігачі почали фіксувати численні порушення у його проведенні. Зокрема на дільниці не було допущено (а подекуди й грубо виштовхано) представників місцевих ЗМІ, яким Закон гарантує доступ до всіх масових заходів. Також зафіксовано видачу по кілька бюлетенів в одні руки, що прямо заборонено законодавством.

А виходячи з того, що референдум може бути чинним за умови участі у ньому не менше ніж 50% плюс одного виборця, та те, що членами комісій є представники міської влади або залежні від неї люди, легко здогадатися, що в Ратушняк просто готується сфальсифікувати волевиявлення, знаючи справжню думку міської громади про свою діяльність.

Про розвиток подій читайте згодом. 

Попри те, що навіть центральні вулиці Ужгорода, як на неділю, на диво, малолюдні, на дільницях, де проходить голосування місцевого референдуму, якимось чудом фіксуються неймовірні результати. Про те, що на дільниці масово не допускають спостерігачів та видають по кілька бюлетенів в одні руки, ми вже повідомляли. Виявляється, результат, необхідний Ратушняку, підганяють просто немислимими темпами.       

Так, до прикладу, о 15 годині ми намагалися з’ясувати, яку явку вже зафіксовано на референдумі станом хоча б на другу годину. Члени міської комісії з проведення референдуму, умовно кажучи, саме обідали. На запитання, чи є дані про явку, нам відповіли, що комісія її не відстежує!??

“За явкою слідкують там, нагорі — сказав один із членів комісії, показуючи на кабінет міського голови Ратушняка. — А ми знаємо тільки про ті дільниці, де вона вже вища за 50%. Зараз такий результат уже є на 12 дільницях“.

На уточнююче запитання про кількість дільниць, де вже проголосувало понад 50% ужгородців, внесених у списки, наш співрозмовник повторив, що їх дванадцять. І уточнив: «Так нам сказали нагорі»… 

Про розвиток подій читайте далі.

Станом на 14.00 год спостерігачі зафіксували явку виборців в Ужгороді на рівні 9%. Моніторинг проводиться незалежними спостерігачами та представниками ЗМІ на всіх виборчих дільницях.

Водночас представники комісій вказують офіційну явку виборців понад 50%.

Вочевидь підрахунок голосів членами комісій ведеться за кількістю виданих бюлетеней.

Нагадаємо, що вже неодноразово зафіксована масова видача бюлетенів в одні руки.

Фальсифікація триває? 

За даними спостерігачів, в ужгородському референдумі щодо аквапарку взяли  участь близько 27 тисяч мешканців міста, що становить майже 29% виборців.

 

 

 

 

 

 

Коментарі

К
КГБ

как сказал наш дедушка сталин: не важно как голосовали - важно что голоса считал сам рата

ЧК
Член комісіі

На моій дільниці ,у новому мікрорайоні станом на 14 годину прийшло аж 25 чоловік.

А
Анонім

чому не 100%, бюлетнів не вистачило ???

L
leva

Балогівські свинопаси 95,7 % проголосували за аквапарк

А
Анонім

та невже відмовляли від голосувань за родичів, а може привмовляли??? чи пропонували самі закинути. В ТВК вам ще не таку явку зроблять, зараз допишуть. І треба вам шановні журналісти не лише зявитись на дільниці, а й посидіти пів дня, такого б надивились, 90-ті відпочивають...

Ж
журналіст

1. скажіть, будь-ласка, кого з представників ЗМІ виганяли з дільниць? Сьогодні у це досить складно повірити... я також журналіст - моніторила референдум... показувала посвідчення і безперешкодно працювала на дільницях стільки скільки хотіла... 2. на 14-ту годину явка виборців складала 6-7% - інформація від ТВК, на 16 -ту мені уже сказали 30%. (висновки - напрошуються) 3. Бачила, як люди намагалися проголосувати за родичів (при мені) їм відмовляли... Останнє:)))) чекаємо результатів... хто бу

А
Анонім

ЧОму лише 102, зараз намалюємо всі 200. Референдум - чистої води фарс :)

К
КГБ

обженемо мукачево дамо 102 % голосів РАТУЛЕЧКА вперед

Р
Репортаж

На виборчих дільницях , щоб традиційно подарувати Раті своє `За`, прийшли, в основному, громадяни ромської національності. Така висока явка ромів пояснюється відсутністю водозабезпечення в їхніх домівках. Отже, накінець мер подбав й про їхні санітарні умови та їхню особисту гігієну. Коли, раніше, циган питали: а де ви вмиваєтеся? Ті відповідали: В річці`. На питання: ` А зимою?`. Відповідали: ` А скільки тієї зими`. Зараз на останнє запитання зможуть з гордістю відповісти:`Зимою ми купаємося в б

А
Анонім

Люди ж не розуміють, що голосують не за будівництво аквапарку, а за дозвіл на видачу Раті ще 23 гектарів. Смішно і далі обводить всіх навколо пальця ужгородців.

ОВ
Ольга Василівна

Запитайте освітян міста яку необхідно було зробити явку на референдумі і вам скажуть (хто не боїться), що 65-70%. Вони це сьогодні і роблять. Таким чином, ужгородцям навіть не треба ніс на вулицю показувати, Рата за вас проголосує шановні і за свої майбутні 23 гектари у власності.

С
Саша

Тільки прийшов з дільниці, пропонували проголосувати за всіх членів сім`ї. Бери бюлетнів скільки хочеш :)

Читайте також