Такої холодної зими на Закарпатті не було вже 12 років

15
7

Мабуть, чимало з нас вже зрозуміли, що культовий фільм «Післязавтра» є не таким вже й футуристичним. Протягом січня не раз виникала думка, що ми на порозі нового льодовикового періоду. Та весна вже близько.

Уже більше двох тижнів температура повітря на вулиці ніяк не досягне бодай нуля. Навпаки, чим далі дужче спускається донизу.

Cереда, 1 лютого. Ранок: Ужгород -14, Мукачево – 12, Львів -21, Київ -22, Сімферополь -18, Тернопіль -17.

Закарпатський  гідрометеоцентр попереджає, що у найближчі  2 дні слід чекати максимального падіння температури – аж до -20..-22 градусів. Тоді, з 4 до 7 лютого, – коротка перерва в межах -10, і з 7 до 10 лютого знову пониження температури.

Відчутного потепління закарпатцям, як і решті країни слід чекати вже після 10-11 лютого.

За спостереженнями обласних синоптиків, цьогорічна зима є найхолоднішою за останні 12-14 років.

На жаль, від холодів загинув вже один житель області. Загалом же сумна статистика в межах країни знаходиться на позначці 30 летальних випадків через холод.

Щоб уникнути переохолодження організму Мукачево.net радить наступне:

- харчуйтеся вдвічі більше, віддаючи перевагу висококалорійній їжі. Вживайте багато гарячої рідини, зокрема гарячий солодкий чай. Від алкогольних напоїв відмовтеся, бо вони розширяють судини лише на невеликий термін, що збільшує кровообіг, але далі судини так само швидко звужуються;

- намагайтеся одягати одяг з натуральних тканин в кілька шарів – один поверх другого. Взуття не повинне тиснути, бо це уповільнює кровообіг, відтак – швидко замерзатимете;

- не перевтомлюйтесь. Втомлена людина швидко піддається переохолодженню. Як правило, люди, відчуваючи, що замерзають починають активно рухатися. Це не зовсім правильно, тому що енергія використовується дуже швидко, а сили треба поновлювати. Отож ворушіться, але не надто інтенсивно;

- не перебувайте на відкритому холоді більше півгодини-годину;

Іншими словами, бережіть себе, весна вже близько)

 
 
PS. Також не забувайте про мобільні пункти обігріву від МНС. Мукачево.net пересвідчився на власні очі, що вони працюють, тобто там годують, гріють та пригощають чаєм.

Коментарі

Т
Том

кіко тої зими.......весна уже дмухать в ніс

U
uno

20 років тому при -5 латориця замерзала лед був +- 10см, тепер -20 на вулиці а латориця не замерзає. в криму иоре замерзло..шо в нашій латориці і шо скривають від нас

Н
ннм

А шо в ній кумедного, не зрозуміло??

РМ
Редакція Мукачево.net

Кумедна обдруківка, чи не так? Перепрошуємо за неї та за некоректність попереднього формулювання. Все вже поправили)

K
kuk

Автор - прочитай заголовок ще раз і знайди шо не так.

M
munkach

невже -20 такі страшні морози? просто вже отвикли що зимою можуть бути морози і падати сніг. "На щастя, від холодів загинув тільки один житель області"????

J
Jetty

"На щастя, від холодів загинув тільки один житель області".........? Ну ви даєте, вам не шкода того чоловіка, що замерз, ге?

Читайте також