ТОП-10 закарпатських відео, які підкорили Youtube (ВІДЕО)

92
11

Редакція Мукачево.net склала власний рейтинг відео, які не загубилися в інформаційних джунглях Інтернету. Ми орієнтувалися не тільки на кількість переглядів та значимість відео, а й на наявність «закарпатської родзинки».

1 місце – Закарпатська стюардеса

В мережі Youtube є два основних ролики по 18900 та 5720 переглядів відповідно.

Головна героїня – Олександра Петейчук з Тячева – колишня студентска НАУ. У березні, в інтерв’ю «Старому Замку» дівчина розповіла історію появи виступу:

– Номер про стюардесу був написаний випадково. У нас майже була готова «візитна картка» команди, але не було фінального виступу про українську авіацію. Оскільки в наших активах уже траплялися вдалі номери закарпатською говіркою, вирішили спробувати. Спершу він здавався не таким смішним, бо писали буквально на ходу. Відтак попросили мене перекласти текст, який зазвичай диктують стюардеси під час злету. Потім його трошки «почистили», в потрібному порядку вишикували додані жарти. От і вийшов номер.

Мене завжди вчили, що на сцені все слід робити так, аби тобою гордилися твої близькі. Тому й зрозуміло, чому номер є популярним на Закарпатті. Коли я показувала його вперше (це було 2009 року), в залі були присутні моя мама і хресна. Підтримка земляків відчувалася. Але чому він настільки популярний в інших регіонах і навіть інших країнах, для нас самих залишається загадкою. У Латвії після виступу нашої команди мені навіть вдалося поспілкуватись зі своїми земляками. Ми настільки часто його показували, що вся команда дослівно вивчила.

Повністю інтерв’ю з Олександрою читайте тут

2 місце – Закарпатський діалект

В мережі також є два основних відео – по 4124 та 2156 переглядів відповідно. З ролику чітко відно, що пані – корінна жителька одного із гірських районів Закарпаття, скоріш за все, Рахівщини. Очевидно, її «спіймали» телевізійники одного з українських телеканалів, які приїхали у наш краю знімати сюжет з родзинкою для ранкового ефіру.

3 місце – уже екс-тренер Ігор Гамула та його екс-підопічний Чарльза Невуче з голом у ворота Дністра

До недавніх пір Ігор Васильович не тільки давав надію закарпатцям, що їхня команда гратиме в наступному сезоні у Прем’єр-лізі, а й продовжував розважати усю країну на післяматчевих прес-конференціях. У відео – підбірка кращих моментів за весь час саме у Закарпатті. Загальна кількість переглядів усіх роликів за участі екс-тренера «Закарпаття» перевищує мільйон.

Показники екс-підопічного значно скромніший – трошки більше 18 тис. переглядів. Утім, гол, забитий у першому колі чемпіонату серед команд Першої ліги був помічений всіма, потрапивши відразу у кілька рейтингів кращих голів 2010 року.

4 місце – Олександр Ледида vs Віктор Янукович та Віктор Балога vs Микола Азаров

У обох випадках вищі за посадою політики висловлюють невдоволення діями власних підлеглих – кожен у своєму стилі.

У випадку з губернатором Закарпаття взагалі йдеться про унікальний рекорд переглядів – 81 000. Тільки з Мукачево.net новину з роликом переглянули 56 000 читачів. Відео розійшовся по усіх провідних порталах країни.

У дуета Балога-Азаров значно скромніший результат, щоправда і відео в рази новіше – 17 126 переглядів.

5 місце – Записи скетч-шоу «Но, позерай!», відео «Про мидвідя» з серії «Ужгородський дурдом» та опитування туристів про Закарпаття

З приводу випусків «Но, позерай!» – гадаємо, пояснення зайві: це якісний закарпатський продукт, про який, на жаль, поки знають не так багато закарпатців.

На користь ролику із запитаннями про Закарпаття зіграла його вірусність: його перепостили у всіх без виключення соціальних мережах.

Щодо «Дурдому», то попри явно заполітизовану специфіку появи відео, ми вирішили включити його у п’ятірку за колоритність та акторську гру.

Гран-прі – Зліт Президентського літака з Міжнародного аеропорту Ужгород

За перші дві доби появи в мережі відео переглянули більше 20 тисяч разів. Його розмістили у себе провідні видання країни – Українська правда, Газета по-українськи, Точка.нет, Коментарі.

Поза конкурсом

Відео, яке начебто було відзняте прихованою камерою в одному з супермаркетів «Барва» (за непідтвердженою інформацією це один з перших магазинів, який розташований у Мукачеві). Далі – коментарі не потрібні, адже є голос(и) за кадром. Єдине уточнення: відео переглянуло уже більше 16 000 користувачів Youtube.

У рейтинг навмисне не включалися відео з усілякими ДТП, лайкою, тощо.

 

Довідково.

У січні цього року киянин Борис Гришкевич увійшов до списку лауреатів міжнародного конкурсу «Життя за один день», який організували всесвітньо відомі режисери Рідлі Скотт і Кевін МакДональд спільно з YouTube за фільм «Іванки. Один день у Карпатах», знятий минулого літа. Більше читайте тут.
 

Коментарі

ВЯ
В якій області...

В цьому кліпі знімалися люди переважно із закордону, або з східної України...

C
Collector

Їм хоч за це заплатили???

Ф
ФаТьОв

штримфлі з лекварйом,берлінська стіна і ЧеГевара-Закарпатський революціонер се круто!!!! НоПасаран

Ф
ФаТьОв

ахахаха я не вірю, що є такі тупі валянки на Україні, боже боже де нас бог діє.

Ф
ФаТьОв

жіночка з с.Синевира Міжгірського району

Ф
ФаТьОв

жыночка з с. Синевир, Мжгірського району

РМ
Редакція Мукачево.net

Мабуть, десь Ви маєте рацію з приводу пана Данчі, але вже забагато там нецензурної лайки.

K
Kergudu

Найкращий "кліп" про Закарпаття - це розмова голови Перечинської РДА Данчі з колишнім мером Перечина про "курву з косов". Наберіть Данча у пошуку - дуже смішно. Особливо на день журналіста.

Д
Дмитро

Ну а як же забули відео з драг-рейсінгу в Мукачево: http://www.youtube.com/watch?v=b5iNnepZ1jA (17380 переглядів!)

Х
Хтось

Відео про діалект робив закарпатський канал, жіночка із Міжгірщини. Виставили це не для приколу, а показати колорит діалекту. Приємно, що всі посміялися :)

M
muinkach

невже робити з себе ідіотів це смішно?

Читайте також