ТОП-7 закарпатських перемог 2011

10
8

Рік білого кроля приніс краю чимало перемог, які пролунали на всю країну та додали серйозного позитиву іміджу Закарпаття. Мукачево.net відібрало сімку ключових перемог.

Без великої політики… Саме так можна коротко охарактеризувати рік, що минає для Закарпаття. Модель утопії, розроблена ключовими політичними гравцями майже відразу після місцевих виборів 2010 року, виявилася на диво дієвою та гнучкою.

Однак, насамперед, не політики принесли Закарпаттю почуття гордості за рідний край у 2011 році.

Хоча, щонайменше, дві з перемог – це їхня заслуга. З них і розпочнемо наш рейтинг.

 

Відновлення авіасполучення

Спершу, звісно, Закарпаття його раптово втратило – наприкінці березня, коли «Дніпроавіа» заявила, що з неї досить.

Відновили його лише на початку вересня, завдяки потугам приватного інвестора з закарпатським корінням. За інформацією Мукачево.net, їх декілька.
 
 
Поза тим, досі відкритим залишається питання стратегії: як розвивати транскордонний потенціал Закарпаття саме в контексті авіасполучення. А це, насамперед, питання аеропортів – Ужгородського, Мукачівського, чи навіть у Середньому.
 
 
Закарпаття відвоювало для українців зимовий час та стало головним лобістом переходу України на європейський час
 
 
Ця перемога далась вкрай важко. Щоб переконати народних обранців пішов цілий місяць. Спершу це робили виключно науковці, але їх ніхто не хотів слухати. Тоді за справу особисто взявся міністр МНС Віктор Балога та підключив до справи закарпатський політикум. Після погроз судом, звернення облради та ініціативи повернення на Закарпатті місцевого часу, численних заяв міністра та, знову ж таки, науковців, парламент «здався» – і 18 жовтня з другої спроби все ж повернув Україні зимовий час.
 
 
Сергій Пішковцій – автор кращого тематичного блогу країни
 
 
У щорічному рейтингу Best Ukrainian Blogs Awards (BUBA) участь брало відразу три блоги з закарпатською пропискою – «До століття Пласту», музичний блог Сергія Якоба Hipme та Inspired Сергія Пішковція. 
 
Останній отримав заслужену перемогу, адже є одним з найцікавіших в українській блогосфері. Саме на ньому вперше були опубліковані «Карти стереотипів України», які стали вірусом UAнету.
 
 
 
Закарпатців Петра Мідянку та Мирослава Дочинця номінували на Шевченківську премію
 
 
Список претендентів було оприлюднено на початку грудня і серед 10 кандидатів виявилося аж двоє закарпатців – Петро Мідянка з Широкого Лугу та Мирослав Дочинець з Мукачева. Першого номінували за збірку поезії «Луйтра в небо», другого – за роман «Вічник. Сповідь на перевалі духу…» Жодних сумнівів, кожен з закарпатських кандидатів достойний отримати цю премію.
 
 
Шалений зліт співачки Йолки завдяки «Провансу»
 
 
У 2010 році співачка з Ужгорода повернулася на велику сцену завдяки Х-Фактору та пісні «Прованс», а цього року вона зібрала усі можливі нагороди за свій талант. Також у 2011 році співачку встигли звинуватити у плагіаті.
 
Поза тим, навіть ці балачки пішли на користь співачці. Станом на сьогодні кліп «Прованс» на Youtube вже переглянуло більше 9 мільйонів разів.
 
 
 
Закарпатська ялинка прикрасила головну площу Ватикану
 
 
Вперше в історії ялинку на головну площу Ватикану – Святого Петра – доставляли з такої далечини – закарпатської Рахівщини. Автор ідеї, яку радо прийняв Папа Римський Бенедикт ХVI, – скромний отець Стефан Сюч з Хуста.
 
30-метрову красуню везли до Ватикану автопотягом і засвітили на площі Св.Петра 16 грудня під українські колядки.  
 
 
 
Василь Козар – кращий танцівник України
 
 
Скромного хлопця з Мукачева під кінець року полюбила вся країна. Після минулорічної відмови у потраплянні до 20-ки кращих, цього сезону Василь заслужено переміг на шоу «Танцюють всі-4».
 
 
 
 
Погодьтесь, танцює він справді неперевершено.
 
Поділіться з усіма вашою власною перемогою - у коментарях на сайті.

Коментарі

ТД
Тужанський Дмитро

Також цього року перша українська книжка для дітей з'явилася на Apple-store для айпадів для всього світу і всього за 1,99 $. Її автором є закарпатець, чи то закарпатка - Галина Малик. Ще одну перемогу, і буде 10) Хто назве?

Д
Джейви

Закарпатец Анатолий Герей стал чемпионом Украины по фехтованию.

ТД
Тужанський Дмитро

Зараз поправлять хлопці. Дякую за підказку)

MD
Myroslav Dovhoshey

Просто наша у Ватикані, а на фото Прага )))

ТД
Тужанський Дмитро

Що дійсно? От вже Google....

V
vadym

то прага на фотографії...

ТД
Тужанський Дмитро

То все фотошоп)

ГВ
Глагола Віталій

Фото ялинки якесь ліве. Наша стоїть на площі Святого Петра у ватикані... а вона виглядає ДАЛЕКО не так, як ця, що на фото))

Читайте також