У київському McDonald's транслюють відеоролики про незалежну Абхазію (ФОТО)

9
0

У ролику, що проектуються на великі екрани McDonald's, Абхазію названо незалежною державою зі столицею у місті Сухумі.

Як повідомляє ЖЖ-юзер bilozerska, на екрані по черзі з'являється інформація про різні країни, в тому числі Абхазію.

Зокрема, у ролику повідомляється, що офіційною мовою Абхазії є англійська мова, а валютою - російський рубль.

Крім того, відвідувачі ресторану швидкого харчування можуть дізнатися, що найбільшими містами Абхазії є Сухумі і Гагра, а офіційним інтернет-доменом -. Ru.

Порталу Мукачево.нет вдалося взяти коментар у керівник відділу зв‘язків з громадськістю компанії McDonald's в Україні Михайло Шуранов. Компанія McDonald's в Україні знає про інцидент, що стався в ресторанах мережі через трансляцію інформації про незалежну Абхазію і покладає відповідальність за нього на компанію, що має права на показ відеороликів у мережі.

«Заяв стосовно незалежності будь яких регіонів світу ми ніколи не робили – пояснює він. – І не можемо робити, бо наш бізнес – це годувати людей, а не робити якісь політичні заяви. Це по-перше. По-друге, як тільки ми дізналися, що один із слайдів вводить в оману або створює незрозумілі ситуації нашим відвідувачам, то попросили його зняти.  Транслюються ці слайди компанією «Індорвідео». Ця компанія розміщує свої монітори у різних торгових точках, супермаркетах, в тому числі, і наших ресторанах. Тож зараз такого слайду у наших закладах немає».

Нагадаємо, незалежність Абхазії визнали чотири країни. 26 серпня 2008 республіку визнала Росія, а 5 вересня того ж року прикладом Москви пішла Нікарагуа.

10 вересня 2009 про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії оголосив президент Венесуели Уго Чавес. Після цього Абхазію визнала острівна держава Науру. Київ є прихильником територіальної цілісності Грузії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також