У суботу в Закарпатті під вікритим небом варили бограч і смажили ковбасу (ФОТОРЕПОРТАЖ, ОНОВЛЕНО)

12
2

В Закарпатському селі Геча пройшов фестиваль різників.

М'яса забагато не буває. У суботу, 30 січня в цьому з величезним задоволенням переконувалися гості м'ясного фестивалю в селі Геча, що на Закарпатті. Фестиваль пройшов уже в четверте. Спокусливі страви готували просто неба. На все пішло сотні кілограмів свіжини, десятки мішків картоплі, цибулі та моркви. Усе щедро приправляли веселим сміхом та запальною музикою.

Коронна страва фестивалю - угорський бограч. Його готуються усі без вийнятку учасники, що правда у кожного свій рецепт. Спільне те, що усі кладуть у казани якомога більше м'яса.

"Біля 15 кг м'яса, 20 кг картоплі в 50 літровий казан. Це десь 200 порцій", - підраховує один з учасників, помішуючи бограч великою дерев'яною ложкою.

Невід'ємною стравою естивалю є також домашня ковбаса. Її готують виключно з М'яса, додаючи спеції. Як зізнався один з гостей, ковбачу просто не порівняти з тим, що купуєш в магазинах.

Готували також на фестивалі й гурку - ковбасу з рису. Начинку для неї замішували у великих дерев'яних коритах.

"Є біла і червона гурка, - розповідає Єва Філіп. - Червона з кров'ю, а біла - з печінкою". Як і все - просто неба у саморобних печах.

"Я обійшов практично всі палатки і попробував майже всі ті страви, які готували. На жаль, дійшовши до останьої, де хотіли спробувати ковбасу, бо казали що дуже смачна, ковбаси нам не дісталося - всю з'їли гості", - поділився враженнями про фестиваль губернатор області Олег Гаваші.

Знайшлося місце на фестивалі і для сала. Майстер-клас з його приготування демонстрували угорські кухарі.

"У нас немає анекдотів про сало, але ми теж вважаємо його нашим стратегічним продуктом, - розповідає Шандо Мезей, кухар з Угорщини, -  Сьогодні ми його засолювали, опсипали спеціями і смажили такі великі шкварки. Сало додавали до ковбаси та гурки".

Нагадаємо, що з 12 до 14 січня у Мукачеві проходив фестиваль "Червене вино". Більше інформації про нього читайте тут:

Винна феєрія у місті над Латорицею. Частина І (фоторепортаж)

Винна феєрія у місті над Латорицею. Частина ІІ: операція "Бичок" (фоторепортаж)

Винна феєрія у місті над Латорицею. Частина ІІІ (фоторепортаж)

 

Маріанна Савицька, портал Мукачево.нет, за матеріалами ТСН

Коментарі

Ж
Жолт-Болт

Йой сегінь Гаваш обстав голодний

Д
Дід

ням-ням

Читайте також