У Ватикані засяяла закарпатська ялинка (ФОТО, ВІДЕО)

37
7

16 грудня о 16.30 на площі Святого Петра у Ватикані відбулася акція «Українське Різдво у Ватикані», під час якої урочисто засвічено закарпатську ялинку. Вона - дарунок Папі Римському від українців.

Як повідомляє радіо Ватикану, у святкових заходах взяли участьколективи із Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

На початку дійства на площу вийшли українські «звіздарі». А до початку офіційної церемонії на площі лунали українські колядки. 

Після виконання ватиканського гімну, з привітальним словом до присутніх звернувся архиєпископ Джузеппе Бертелло, Президент Губернаторства Ватикану, представник Уряду України Віце-Прем’єр-Міністр Борис Колесніков, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, Львівський Митрополит латинського обряду архиєпископ Мечислав Мокшицький та Мукачівський Єпарх владика Мілан Шашік.

У свою чергу, Мілан Шашік сказав, що закарпатська ялинка є Ватикані є свідченням того, що Україну поважають і вона є європейською державою

Після - відбулося урочисте засвічення ялинки. Виконав цю почесну місію маленький українець. У цей самий момент оркестр Ватиканської жандармерії виконав Державний гімн України.

По завершенню офіційної частини усіх очочі частували українські різдвяні страви.

 

Нагадаємо, що закарпатська ялинка вирушила до Ватикану 23 листопада. Красуню готували до подорожі дуже відповідально. Доставляли деревце до Папи Римського автопотягом
 

До Риму вона прибула 1 грудня. Вже 5 грудня ялинку почали встановлювати на центральній площі Ватикану. 

Коментарі

А
Анна

В Ватикане даже и не думают, чтобы говорить по-украински, а гимн конечно звучал Украины, т.к. на площади итальянцев практически не было. А знаете почему? Потому что, им не некогда было веселиться, т.к. в это в это время они бастовали! Целый день! До 22.00 вечера! А теперь, поменяйте ситуацию наоборот.В Киеве итальянцы на площади и вся Украина съезжается на праздник. Все бросают работу, тратят на билеты последнии деньги и после этого, гордятся, что будет в Истории Украины может будет их фото....Всё таки,украинский народ, в первую очередь, сам допускает такое существование в своей стране....к сожалению...

Є
є

вот як треба ялинку прикрашати і без дождіка того всьо супер получилося...а в нас тим дождіком лиш попортили ялинку,а самі ігрушки красиві...нафіг було вобще тот дождік вішати??

Ч
Читач

Дуже важко, за спонсорські кошти, кошти прихожан, зібрали 20 тис. євро для відправки ялинки у Ватикан. А тепер, дуже легко віднайшли бюджетні кошти для поїздки 300 чиновників. Фешенебельні готелі, гарні екскурсії, солідні відрядні... Не ту страну назвали Гондурасом!

Ч
Читатель

Самое интересное, что при зажигании огней прозвучал гимн Украины. Ещё чуть-чуть и в Ватикане начнут говорить по-украински...но лучше бы попробовали жить как мы в своей независимой стране.

О
От

Вчітся як треба прикрашати ялинку !

Я
я

цікаво, язичницький символ в самому обітєлі церкви)) а ялинка красива всетаки, наша!))

А
Андрюха

вау яка красива.....ЙОЛКА

Читайте також