Україна зі сльозами і оплесками попрощалася з Богданом Ступкою (ФОТО)

12
0

Неймовірно велика кількість поціновувачів творчості митця зібралися сьогодні біля театру імені Франка у Києві.

Черга охочих провести улюбленого актора в останню путь була неймовірна, вона заповнила  площу перед театром і сусідні вулиці.

Віддати останню честь маестро прийшли як перші обличчя країни, так і звичайні українці.

Трьох годин, які були відведені на прощання із Богданом Ступкою, виявилося замало.  Люди згадували його ролі у сотнях фільмів, цитували його, говорили про його героїв.

Церемонія прощання була продовжена через велику кількість шанувальників, які приїхали на похорон митця навіть з інших міст. Кілька тисяч людей з квітами вишикувалися в чергу перед театром, яка сягала майже Майдану Незалежності. З-поміж них – відомі митці, науковці, зокрема академік Петро Толочко, хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс. 

Серед присутніх на прощанні з метром були колишній Президент України Віктор Ющенко, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, посол Грузії Григол Катамадзе, виконувач обов’язків мера Києва Галина Герега, народний артист України Ян Табачник, актори Наталя Сумська та Анатолій Хостікоєв.

Аби попрощатися з видатним українським актором Богданом Ступкою, Віктор Янукович спеціально прибув з Криму. За словами колеги актора, Богдана Бенюка, Ступка написав главі держави листа, в якому висловив свої думки з приводу кандидатури нового керівника театру імені Франка.

Коли труну із геніальним актором винесли з будівлі театру, останні аплодисменти не змовкали ще довго. Люди плескали в долоні і йшли за авто до самого Байкового кладовища. Так Україна попрощалася зі своїм героєм… Його поховали поруч з дизайнером Михайлом Вороніним, який помер цьогоріч у березні.

Нагадаємо, видатний актор Богдан Ступка  помер уранці 22 липня після тяжкої тривалої хвороби. Життя 71-річного актора обірвалося о 7:45 в столичній лікарні Феофанія, де він провів останні чотири місяці. Причиною смерті знаменитого актора став серцевий напад на тлі запущеної стадії раку кістки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також