Ужгородець Валентин Штефаньо задля Львівського Свята шоколаду відклав поїздку на кулінарний чемпіонат у Парижі(ФОТОРЕПОРТАЖ)

6
0

Львів вкотре підтверджує достойний статус "Культурної та фестивальної столиці". На старовинних вулицях знову панує синергія таємничої атмосфери минулих століть та святкової атмосфери сьогодення. Все довкола випромінює невидимі, проте дуже відчутні аромати шоколаду.

З 6 по 8 березня Львів гостинно приймає шоколадних ласунчиків з усіх куточків України та світу. Місто перетворилося на серце шоколадних імпрез та перфоменсів. Тут смачно та солодко пахнне свіжовилитим шоколадом.

Цьогоріч Свято Шоколаду відбувається на площі перед Львівською оперою та у приміщенні Львівського палацу мистецтв.

Атракцією свята є перегляд романтичних та "шоколадно-чуттєвих" фільмів від проекту "Артхаус Львів". Щодня під час тривання фестивалю у Львівському палаці мистецтв можна буде оглянути денну програму французького короткометражного кіна та вечірні чуттєві фільми на любовну тематику.

Родзинкою цьогорічного фестивалю є участь у Святі Шоколаду всесвітньо відомого ужгородського кондитера-шоколатьє Валентина Штефаньо, який задля приїзду до Львова відклав свою поїздку на Чемпіонат кулінарних мистецтв в Парижі.

Перший день солодкого свята порадував львів'ян та гостей міста майстер-класом від Валентин Штефаньо. Аж п'ять годин поспіль, не присівши ні на хвилинку, він на очах у глядачів творив шоколадну композицію.

- Це буде скульптура з левом, квітам і дорогоцінним камінням та іншими декораціями, - зізнався перед початком роботи над шедевром майстер шоколаду Валентин Штефаньо. - Ескіз я придумав відразу, за п'ять хвилин, і розрахунок виявився правильним.

На питання - чи не втомився він стільки часу не відриваючись працювати, відповів так:

- Поставити кілька людей, щоб вони робили за мене роботу, а я буду ними керувати? Ні, це не оркестр, так не виходить, - Валентину навіть смішно від того, що хтось інший зробить його роботу

На двометровий шедевр пішло до 30 кілограмів шоколаду.

Після того, як скульптурну композицію захоплено оцінили гості свята, Валентин відправився додому - в Ужгород, а звідти вирушить до Європи, на конкурс кондитерів.

А в той же час, у сусідньому залі десять молодих скульпторів - студентів і випускників Академії Мистецтв, з шматків шоколаду виконували свої скульптурні композиції. На відміну від майстра Штефаньо, їм дали на роботу три дні. За словами організаторів, той зі студентів, хто зробить кращу шоколадну скульптуру, отримає горде звання шоколадного архітектора міста Львова.

Самі скульптори кажуть, що їм вперше доводиться працювати з таким матеріалом як шоколад. Так що до цієї роботи вони готувалися довго і ретельно - малювали ескізи, виготовляли копії скульптур. А під час роботи з шоколадом самі їли шоколад, роздавали шоколадну стружку дітям, які прийшли на солодкий свято. Тим більше, що кожному з них видали шматок шоколаду вагою в 18 кілограм.

8 березня Свято Шоколаду 2010 завершиться грандіозним Шоколадним балом у найфешенебельнішій будівлі Львова – Будинку Вчених.

Шоколадний бал відбудеться 8 березня у найфешенебельнішій будівлі Львова – Будинку Вчених (подейкують, що тут виступав один з нащадків Моцарта).

Шоколадний бал відкриється урочистим танцем дебютантів, яких представить гостям маестро Григорій Чапкіс.

Офіційним оркестром "Шоколадного балу - 2010" оголошено неперевершених "Віртуозів Львова".

Ексклюзивний Шоколадний лев від Валентина Штефаньо, 10 вишуканих шоколадних шедеврів, створених руками найвідоміших львівських скульпторів стануть лотами під час ШОКОЛАДНОГО АУКЦІОНУ. Аукціон – хороша нагода придбати подарунки коханим жінкам з нагоди 8 березня! Виручені кошти будуть передані Мальтійській службі допомоги.

Гості балу стануть свідками зіркового майстер-класу та феєричного виступу найвідомішого танцюриста України, секс-символа, улюбленця жінок – Влада Ями.

Вишукані страви та напої, англійські імперські шоколадні фонтани, різноманітні смачні конкурси, шоколадні лотереї!

Несподівана особливість балу – шоколадна дискотека в одному з залів Будинку Вчених. Ті, хто віддає перевагу сучасним ритмам перед класикою зможуть відпочити під шоколадні ритми найновіших та улюблених пісень!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також