В очікуванні на «Червене вино 2011» з приємними спогадами

6
0

Портал «Мукачево.net» поцікавився, хто ж з відомих закарпатців збирається на найбільший винний фестиваль Західної України і в якому настрої.

Якщо більшість країни та Закарпаття вже «покінчили» зі святами, то Мукачево взяло лише маленький перепочинок. Менш як за дві доби тут стартує XVI за ліком фестиваль «Червене вино».

Усіх, хто прямує до центру міста уже кілька днів урочисто запрошують на свято вина. Цьогоріч гостей очікується навіть більше, ніж минулого року – на ювілейний XV фестиваль, адже свято розпочинається у п’ятницю і триватиме усі вихідні.

Хто із публічних закарпатців збирається у гості до вина і з якими спогадами – розпитував портал «Мукачево.net».

Павло Чучка, ресторатор:

Якщо приїду то, напевне, не питиму. Буду подавати позитивний приклад. Ця акція дуже відома, відоміша, ніж подібні у Берегові та Ужгороді. Наприклад, на 13 на вечір у «Деці у нотаря» зберуться майже 75 дилерів всеукраїнської фірми «Бучач» з Київщини, які їдуть сюди, щоб потрапити у Мукачево на «Червене вино». Це показник – алкогольна фірма їде на свято вина у Мукачево. Звичайно, все залежить від того, як підтягнуться винороби і від погоди. Як каже нам Інтернет, на вихідні буде морозець, так що під гаряче винце буде класно! Дам Вам лейтмотив фестивалю «Ліпше буду пити вино (наголос на першому сладі), бо дешевше від бензину».

Олександр Гаврош, письменник:

 – Ще не знаю, чи вийде відвідати фестиваль, бо маю багато роботи. Найперше чого б хотілося цього року – це хорошої погоди. Не знаю як в Мукачеві, а у нас в Ужгороді вже весна. Тому настрій не дуже різдвяний, а погода створює настрій. Я колись був фанатом цього фестивалю. Приїздив і ми там гарно колядували. У Мукачеві є багато хлопців, які співають в «Кантусі». От ми й збиралися і колядували – спочатку біля столів, потім по кав’ярнях. Це фестиваль, який має дуже гарну репутацію, я часто про нього згадую, як десь їжджу по Україні, та й інші згадують, приїжджають. Але головне – і погода і ціни, щоб не облизуватися на той погарчик вина, а спробувати його.

Сергій Федака, професор:

– Обов’язково завітаю на фестиваль «Червене вино». Це найбільший винний фестиваль на Закарпатті. Ясно, що запам’яталися багато цих яток, десятки сортів вина. Очікую, що буде не гірше, тобто у наступні роки розмах буде не менший, і криза на святі не позначиться.

Олександр Ледида, голова Закарпатської ОДА:

– На жаль, цьогоріч не зможу відвідати фестиваль вина у Мукачеві, бо заздалегідь запланував провести відпустку з родиною. Відзначу, що «Червене вино» – один із найкращих закарпатських фестивалів. Мені неодноразово доводилося відвідувати цей фест. Відзначу особливу атмосферу цього дійства, його масовість. Тисячі людей з багатьох куточків України і світу приїздять в ці дня до міста над Латорицею, щоб скуштувати молоді закарпатські вина. Крім того, неповторного шарму свята вина під відкритим небом додає вдалий час проведення фестивалю. Мороз та сніг вдало гармонують з гарячим, смачним вином. На жаль, цьогоріч погода дещо підвела, але, сподіваюся, це не позначиться на загальному настрої фесту. Загалом вважаю, що «Червене вино» – вдалий напрямок для розвитку туризму та рекреації Закарпаття.

Василь Кузан, поет:

– Щороку приїжджаю і цього року також буду. Пам’ятаю минулого року я туди приїхав з цікавою делегацією. Загостили на фестиваль з Франківщини, Києва та Київської області. Гіда мукачівського не знайшли, то довелося мені бути таким собі екскурсоводом. Обійшли всі палатки, спробували всі вина, часом підходили до сцени, щоб послухати концерти. Було яскраво і неповторно. Дуже сподобалося гостям, що були оригінальні номери. Цього року очікую яскравості, цікавих номерів, зустрічей з старими друзями: Ігорем Біликом, Мирославом Дочинцем, з Мукачево.net і усіма друзями, яких у мене в Мукачеві багато.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також