В Ужгороді похрестили сурогатних немовлят, яких перехопили на кордоні (ФОТО, ВІДЕО)

15
0

Таінство хрещення відбулося в одному із православних храмів міста. Три місяці тому біологічні батьки намагалися нелегально вивезти дівчаток з України до Франції. Посольство цієї країни не визнало їхніх свідоцтв про народження, оскільки сурогатне материнство у цій державі заборонене.

Наталя Зотова, журналіст ТСН:

– Вікі і Кім – так назвали двох немовлят, народжених в Україні сурогатною матір’ю, їхні біологічні батьки із Франції. Тепер діти отримали ще й православні імена – Вікторія та Катерина. Французи вирішили похрестити малят в Україні у православній церкві.

Орелія Льорок, біологічна мати дітей:

– Після стількох страждань для нас це надзвичайна подія. Ми дуже хотіли, щоб наші діти були хрещені в Україні за українськими традиціями та з українськими хресними батьками.

Про те, що малят народила сурогатна матір отець Олександр не знав, втім каже – перед Богом усі рівні.

Отець Олександр:

 Кожна людина має прийняти таїнство хрещення у святому храмі, тому що вона освобождається від первородного гріха отця і матері.

За хрещених взяли місцевих журналістів, які висвітлювали поневіряння французів в Україні – Ярослав Галас (Дзеркало тижня, Факти) та Марина Коваль (Інтер), та адвоката Василя Мишинчука, який досі відстоює інтереси громадян Франції і зараз допомагає оскаржити рішення Берегівського райсуду. За спробу нелегально вивезти сурогатних дітей з України родину французів засудили до 29 тисяч гривень штрафу та конфіскації мірокроавтобуса.

Василь Мишинчук, адвокат:

– Поки що ми воюємо над тим, щоб нормально набути право батьківства тут і отримати нормальні проїзні документи.

Зараз французи очікують відповіді від місцевого ОВІРу, куди звернулися з проханням дати дітям українське громадянство, або визнати їх особами без громадянства. Будь-який з цих документів дозволить офіційно вивезти дівчаток до Євросоюзу. Єдині документи, які є у дітей – свідоцтва про народження – посольство Франції не визнає, то ж вивезти малят з України батьки поки що не можуть.

Тим часом дівчаткам уже майже 5 місяців. І ззовні, і за вдачею вони дуже різні, але схожі на біологічних батьків, каже подружжя Льороків.

Патрік Льорок, біологічний батько:

 У Вікі твердий характер. Вона дуже допитлива і вперта дівчинка. Любить побешкетувати.

Орелія Льорок, біологічна мати:

– Кім весела та непосидюча. Вона навіть ззовні на мене схожа. Ось дивіться, у неї є родима пляма така само як і в мене.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також