В Ужгороді відбувся РАТА-референдум (оновлено)

14
15

Люди голосувати не прийшли, але міська влада явку намалювала

Вчора, 7 грудня, в Ужгороді відбувся РАТА-референдум, на якому відповідали на запитання, чи потрібен обласному центру аквапарк. Напередодні експерти прогнозували, що явка виборців буде невисокою, бо жодної потреби проводити цей референдум не було. Те, що майже всі закарпатці (а не те що ужгородці) хотіли б мати можливість відпочивати й оздоровлюватися в аквапарку, розуміли всі. Не розумів тільки один чоловік — Сергій Ратушняк. Тому референдум він таки провів. А щоб не виглядати по-дурному, бо ужгородці голосувати не прийшли, наказав сфальсифікувати результати.  

 Нагадаємо, у четвер, 4 грудня, сесія Закарпатської обласної ради надала дозвіл на спорудження цього об’єкту. Однак для міського голови С.Ратушняка, який хоче перебрати собі понад 20 гектарів землі у Боздоському парку, це не стало аргументом. Тож сотні тисяч гривень з міського бюджету (читай кишень тих-таки ужгородців) все-таки виділили на проведення референдуму.

 Вчора ми повідомляли, що вже з самого початку дня спостерігачі почали фіксувати численні порушення у його проведенні. Зокрема на дільниці не було допущено (а подекуди й грубо виштовхано) представників місцевих ЗМІ, яким Закон гарантує доступ до всіх масових заходів. Також зафіксовано видачу по кілька бюлетенів в одні руки, що прямо заборонено законодавством.

 А виходячи з того, що референдум може бути чинним за умови участі в ньому не менше ніж 50% плюс одного виборця, та те, що членами комісій є представники міської влади або залежні від неї люди, легко здогадатися, що Ратушняк просто збирався сфальсифікувати волевиявлення, знаючи справжню думку міської громади про свою діяльність.

 Попри те, що навіть центральні вулиці Ужгорода, як на неділю, на диво, були малолюдними, на дільницях, де проходило голосування, якимось чудом фіксувалися неймовірні результати. Результат, необхідний Ратушняку, підганяли просто немислимими темпами.      

 Так, до прикладу, о 15 годині ми намагалися з’ясувати, яку явку вже зафіксовано на референдумі станом хоча б на другу годину. Члени міської комісії з проведення референдуму, умовно кажучи, саме обідали. На запитання, чи є дані про явку, нам відповіли, що комісія її не відстежує!??

 “За явкою слідкують там, нагорі — сказав один із членів комісії, показуючи на кабінет міського голови Ратушняка. — А ми знаємо тільки про ті дільниці, де вона вже вища за 50%. Зараз такий результат уже є на 12 дільницях“.

 На уточнююче запитання про кількість дільниць, де вже проголосувало понад 50% ужгородців, внесених у списки, наш співрозмовник повторив, що їх дванадцять. І уточнив: «Так нам сказали нагорі»…

 Однак абсолютно іншими були дані моніторингу, який паралельно проводився спостерігачами. Станом на 14.00 явку виборців в Ужгороді було зафіксовано на рівні 9%. Моніторинг проводили незалежні спостерігачі та представники ЗМІ на всіх виборчих дільницях. Виконуючи вказівку фальсифікувати волевиявлення ужгородців, члени дільничних комісій часом створювали абсурдні ситуації. Приміром, на 14 годину фіксувалося, що проголосувало 800 чоловік, а на 15-ту їх було вже … 1200. Це при тому, що підвечір на дільниці взагалі мало хто приходив.

 І що в результаті? Уже по півночі голова міської комісії з проведення референдуму Юрій Келемен оголосив результати від влади. Загалом у референдумі мали взяти  участь 95214 тис. виборців Ужгорода. За інформацією Келемена, явка мешканців міста на референдум склала 55, 4 % громадян, що мають право голосу.Кількість бюлетенів з відповіддю „ТАК” – 50503; з відповіддю „НІ” – 2002.

 Натомість, за даними спостерігачів, у референдумі щодо аквапарку взяли  участь близько 27 тисяч мешканців міста, що становить менше 29% виборців. Тож 26% члени дільничних комісій разом із Ратушняком просто домалювали!

 Вл. інф.

Коментарі

З
Закарпатець

Нехай Ратушняк удавиться накраденим у ужгородців землею та майном ,а усі ці Келемени,голови та члені комісій які сфальсіфікували дані по референдуму ніколи не будуть багаті нехай завжди ходять та жебракують копічину на хліб за втрату совісті та брехню.Дай ім Боже.

М
маша

анониму.в берегове есть замечательный дурдом--прекрасное место для неуправляемых.или,например,тюрьма,господа.

М
Монах

Якщо РАТА РАТАифікує результати РАТА-референдуму, то його опоненти зроблять з нього РАТА0ту!!!

А
Анонім

А ти попробуй з ним бешеним справитись, йому все ні по чому, він неуправляємий.

К
коррупционер

ой,`нехай спробує`!напугали ежа!Лохи мукачевские.Власть еще называется.С нашим вальтанутым рататуем справиться не могут.Вопят,вопят-толку ноль.

М
міліціонер

тепер нехай спробує побудувати щось без дозволів!Тюрма забезпечена,як захват землі.

А
Анонім

Тоді б Раті зробили явку не 55%, а всі 200%.

А
Анонім

Знаєте, мені одне не зрозуміло - навіщо було робити цей цирк, адже можна було і без референдуму намалювати явку 55-75-100%. Взагалі дурне питання - чи хочете аквапарк, питання мало стояти так - чи хочете Раті віддати 23 гектари Боздошської землі.

Ю
Юра

Тепер в Ужгороді ні погодинної ні похвилинної подачі води не буде. Слава Раті і його власним 23 га!

ПМ
патріот мукачева

в ужгороді бігають скоріше і більше в 14 -9% в 20 -55% рата-чемпіон!!!!!!!!!!!!!!!!!

І
Ігор

шівці. Прикинь не підмостом, а в Ужгороді. А ти напевно в Мукачеві?

М
мукач

В мукачеві на 17 годину проголосовало 18 процентів, а потім терміново прибіжали ще 10 процентів голосуючих

М
Мирослава

Невже все так з..... ,що Ужгороду вже лише аквапарку бракує,може б краще про сан. стан подумати

Ш
шівка

Ти шо бомж, шо в тебе нічого нема? :)))))))) під мостом пішоходним живеш???

І
Ігор

Світла немає, води немає, тепла немає, а вони на аквапарку зациклились. Задовбав цей Рата, геть Рату.

Читайте також