Василь ПЕТЬОВКА: Верховна Рада має встановити мораторій

15
1

на призначення нових заступників міністрів

Єдиний Центр пропонує Верховній Раді встановити мораторій на призначення нових заступників міністрів. У час хронічної нестачі коштів потрібно економити на утриманні високопосадовців і думати як оптимізувати урядовий апарат. Так заявив народний депутат, член Президії Єдиного Центру В.Петьовка, коментуючи запровадження урядом нових посад заступників міністрів економіки та охорони навколишнього середовища.


На думку політика, керівник уряду наближається до антирекорду по кількості заступників міністрів. Зараз їх в її уряді близько 150. Хто хоча б раз мав справу з роботою держустанов знає, що кожен новий чиновник – це зайва бюрократична процедура та зниження якості роботи всієї структури.


Політик зазначив, що нові призначення – приклад неефективного витрачання урядом бюджетних коштів. Незрозуміло чим буде займатися 10-й заступник Міністра економіки та 9-й заступник Міністра охорони навколишнього середовища. Але те, що на утримання нових заступників та їх апарату будуть виділятися значні ресурси – не викликає сумніву.


При цьому через недофінансування урядом місцевої влади у регіонах вимушені урізати штати, звільняючи справді потрібних службовців. «Отже, в центрі для чиновників створено режим найбільшого сприяння, тоді як на місцях із органів влади йдуть фахівці, на плечах яких лежить основний тягар вирішення повсякденних проблем». 


Останні рішення Ю.Тимошенко – це дії не прем’єр-міністра країни, яка потерпає від економічної кризи та епідемії грипу, а кандидата у президенти, для якого головне прилаштувати на гарно оплачувані посади вірних до себе чиновників.


В.Петьовка наголосив, що ці абсурдні дії відбуваються на фоні постійних заяв уряду про відсутність коштів для підняття соцстандартів. Політик нагадав, що Єдиний Центр неодноразово вказував на необхідність перегляду видатків на утримання державного апарату. «Це той антикризовий крок, який уряд міг зробити не потребуючи допомоги МВФ, парламенту чи Президента»,  – наголосив В.Петьовка.

Коментарі

C
Cеверин

Правильно каже. А то ці зажрані пани і панянки у Києвві роздувають своє кодло за рахунок громадян. У них же цих заступників міністра пруд не пруди. Скоро буде в кожного міністра окремий заступник, у якого будуть обов`язки йому сраку підтирати, а в іншого обіди із ресторану носити.

Читайте також