Василь Швардак: «Ми не маємо підтримки ні з області, ні з центру»

18
21

У першому інтерв’ю після відставки екс-лідер мукачівських «регіоналів» пояснив, що пішов через непорозуміння з обласним керівництвом, забюрократизованість роботи партії та відсутністю стимулів до дій.

– Ви 8 років очолювали осередок. Чому вирішили піти, тим паче, що на носі вибори?

– Ми всі боролися за щось, але коли в країні та області до влади прийшли представники Партії регіонів, в Мукачеві ми й надалі залишаємося в опозиції, не маємо підтримки ні з області, ні з центру.

Я спостерігаю за всім, що відбувається, вже півтора роки, і не бачу цілі, яку маю досягти. Зрозумійте, відповідальності я не боюся, але за ці 8 років мені ніхто навіть хорошого слова не сказав. Не кажу вже про фінансування. Тим паче, що ледь не щодня нам надходить по 5-6 циркулярів, які треба виконати. Як на мене, зараз реальна робота в партії підміняється бюрократичним валом. У цьому в мене є певні розбіжності з обласним керівництвом, адже я практик, і вважаю, що якість життя мукачівців та робота партії поступово стають мало пов’язаними.

– Раніше керівник обласного осередку Олександр Ледида не вельми позитивно відгукувався про роботу міського осередку. Він телефонував Вам після відставки?

– Ледида тут ні до чого. На конференції 1 грудня був присутній заступник голови обласного осередку Володимир Закурений, запрошував мене в Ужгород поспілкуватися з керівництвом, але не вийшло. 

Після того, як до влади в країні прийшла Партія регіонів, у Закарпатті чомусь багато партійців, які працювали на цю перемогу, залишилися в стороні, а перевагу віддали пристосуванцям. 

– Але попри відставку, Ви залишаєтесь членом Партії регіонів?

– Так, бо в партії я за особистими уподобаннями, підтримую політику глави держави та прем’єр-міністра, але, як на мене, усі їхні ініціативи на місцях просто нівелюються.

Своєю відставкою я даю шлях молодим, бо потрібні свіжі думки, свіжа кров. Я готовий допомагати нову керівнику, як зможу.

– На Вашу думку, хто може очолити міський осередок?

– Я звернувся до обласного керівництва: якщо вони вважають, що в Мукачеві так легко працювати, то нехай запропонують свою кандидатуру на голову міського осередку.

У вівторок буде погоджувальна рада, у четвер – конференція, на якій буде затверджено нового голову. Гадаю, буде дві кандидатури: одна – з центру, інша – від міського активу.

 – Як збираєтесь розвивати власну політичну кар’єру? Братимете участь у парламентських виборах?

 – У мене є ще час, щоб подумати. Зараз я зробив перший крок. Невдовзі будуть і наступні. А загалом, я й надалі займатимусь тим, чим і раніше. Бо як казав мій покійний батько, допомагати людям ти можеш завжди, незалежно від того, на якій посаді працюєш.

 
Нагадаємо, що на партійній конференції 1 грудня Василь Швардак заявив про відставку з посади керівника осередку.
 

 

Коментарі

М
МАН

Просто Василь вже став не потрібний Балозі як ширма

М
МАН

Просто почалась передвиборна компания Балоги та ЄЦу. Все просто, можаритарні округи вже поділили, а ось куди б ще списочників засунути? Ось і придумали Закарпатську ПР і в т.ч. Мукачівську ПР відкрито прибрати до рук. А там вже не за горами і вибори осінню

С
Сергей

Кто знает В.В.Ш. никогда не скажет, что он плохой человек! Просто так сложилось, что в современной политике невозможно всем угодить, а говоря проще re: "неможливо бути в білому фраці при роботі в свинарнику...". Всегда будут други и недруги

С
Соромному

Якщо соромно то не читайте...

ТС
Таке саме бидло як і Ви

Шановні коментуючі!!! Ви себе чуєте??? Ви бачите який рівень коментарів до статті? Мені соромно за рівень цієї дискусії! Невже доступ до інтернету в Мукачеві мають лише такі обмежені люди? Відразу застережу Вас від спроб нападок на мене, мовляв "теж мені інтелігент знайшовся..." Ні-ні! Я таке саме бидло як і ВИ! Просто неможливо бути в білому фраці при роботі в свинарнику...

Н
Нік

Просто Швардак ще недавно так запевняв що яка в Закарпатті сильна команда?

НА
нік Адольфу

Я не мав на увазі що швардак поганий хлоп? Вася нормальний і навіть багато в чому треба ще в нього навчитись, але я мав на увазі що негодних влада всуває а як начепили ярлик "криса" ну а Вася як гоноровий хлопець стукнув дверима ну й молодець. Такі розборки бувають у всіх командах які приходять до влади.

А
Адольф

нік 05.12.2011 14:11 | IP: 46.211.183.xxx я лем у тобі туй крису чую.Ш.В.В нормальна людина а кіть не так то підійди і сам йому в очі скажи .

ПВ
Перторо Васильович

В Мукачеві важко працювати регіоналам, після 2004 року помаранчеві давили, тепер Балога давить. Певно тому і йде. І я більш ніж впевнений, що у ЄЦі його не чекають там є кому працювати!

Г
Гуцул

В Рахові теж партія регіонів послужила для працевлаштування сім"ю Беркелів, сім"ю Закуреного ну й мало Андріюка а інші живуть в страху від вище згаданих кланів що "порвуть" як кось буде мати свою думку.(на рахунок "порвання" на Рахівщині вже випадки є)

Н
нік

Видно яники накінець побачили у Васі крису? Хоча Вася яникам багато допоміг!!!

Б
БЮТ

А Швардак усе з ЄЦом був

К
кк

Мубуть ЄЦ сильно шантажував Швардака у Мукачеві, що той змушений був піти з посади..

Б
БЮТ

Хай Швардак вступає до нас ми це вже проходили Юля при владі а місцеві бютівці в опозиції з Регіоналами до ЄЦу

Q
QQ

так, є правда в словах швардака,до президентських виборів 0 роботи для регіонлів, після 0, до місцевих виборів на роботу у держнавну сферу було покладено 0 осіб, після місцевих 0 - толку 0 з міської організації, якщо вона потрібна лише підчас виборчого процесу. і це не єдиний випадок.

Б
БЮТ

Хай Швардак вступаэ в БЮТ...

Е
ее

він правий - коли раповий став при владі всіх своїх ставив на посади не дивлячись, чтр аналфабет прийшов янукович і з тих хто з 2004 року на нього працює забув появилися нові друзі які поклялися на вірнісь - а де вони були в 2004-2007 роках коли помаранчі давили,топтали всіх регіоналів?

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

— Петро, а какая численность милиции в Украине? — Триста тысяч. — Ага... А Партии регионов? — Ну тысяч пятьсот. — Угу... Ладно... — А зачем тебе? — Да вопрос в кроссворде попался: «Самая крупная украинская преступная группировка».

V
V

"Після того, як до влади в країні прийшла Партія регіонів, у Закарпатті чомусь багато партійців, які працювали на цю перемогу, залишилися в стороні, а перевагу віддали пристосуванцям"- правда!!!!!!!!!!!!!!!!.

М
мукачівець

Він говорить неправду, просто хоче йти на вибори у ВР не від партії регіонів, бо вони зараз так , допокращили життя, що люди плюються вже в їх сторону...

A
Alex

Да, видать обиделся Шкваря.

Читайте також