Вечір вишуканої музики в замку «Паланок». Післямова (ФОТО)

14
4

Портал «Мукачево.нет» поцікавився у почесних гостей враженнями від концерту.

28 серпня з концерту класичної музики в замку міста над Латорицею стартував традиційний фестиваль мистецтв «Мукачево скликає та єднає друзів». Щороку він приурочений відзначенню храмового свята в Мукачеві – Успіння Пресвятої Богородиці Марії.

Як вже повідомляв портал «Мукачево.нет», свято не зміг зіпсувати навіть настирний дощ.

Своїми враженнями від побаченого та почутого з читачами сайту згодилися поділитися також Сергій Федака, Михайло Рошко та Мирослав Дочинець.

Сергій Федака, професор, письменник, журналіст:

– Як на мене, то концерт був організований на надзвичайно високому рівні. Вразило те, що наш симфонічний оркестр здатний так якісно виконував композиції.

Гадаю, це найкраща подія за останній рік. Приємно також, що організатори залучили до заходу і молодь.

Михайло Рошко, письменник, літератор:

– Я отримав справжнє задоволення від концерту. Особливо вразила фантастична музика нашого симфонічного оркестру, підбір шикарного репертуару. Стіни замку надзвичайно гармоніювали з концертом. Шкода лишень, що дощ завадив продовженню дійства.

Приємно було зустрітися зі своїми колегами – Христиною Киритою, Василем Кузаном та Мирославом Дочинцем та іншими представниками закарпатської інтелігенції.

Ми вже звикли до щоденної «попси», і не зважаючи на те, що на заході був практично увесь закарпатський бомонд, гадаю, до тепер, далеко не кожен чув музику у виконанні нашого симфонічного оркестру. Після цього концерту, напевне, присутні на ньому частіше ходити до філармонії в Ужгороді.

Мирослав Дочинець, письменник:

– Задум розкішний, несподіваний. Такі речі для Закарпаття – безцінні. Чуття єднання на тлі кризових та політичних перипетій, і головне без жодного політичного підтексту... Думаю, всі присутні відчули, що ми не окраїна, а серцевина, справжня Срібна Земля, окремішня земля, що дуже вдало підкреслив в на початку концерту, Петро Мага.

 

Читайте також:

Свято вишуканої музики в замку «Паланок» не зміг зіпсувати навіть настирний дощ (ФОТО)

«Мукачево скликає та єднає друзів». Behind the stage (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Мукачево відфестивалило у компанії зіркових друзів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Коментарі

І
Іріна

А мне очень понравилось!))))Действительно было круто.....

В
Валера

Скоро местные выборы, надо же как то о себе напомнить балоге и его ецу. Раньше продукты раздавали, а сейчас культмассовые балы для "элиты" организовуют. Пусть лучше проведут коммуникации людям в новом районе, за которые уже больше 2х лет как уплочены деньги а коммуникаций все нету, и денег нету, и крайних тоже нету. А люди купили участки и сидят без газа, света и дорог.

Ю
Юрій

"без жодного політичного підтексту" :) :) :)

Г
Галина

поправте, будьте добрі, прізвище поважного професора ФЕДАКИ...

Читайте також