Верховна Рада призначила вибори президента на 25 жовтня

5
1

але Президент оскаржить дату виборів у Конституційному суді (ДОПОВНЕНО 14:03)

“За” проголосували 174 депутати від Партії регіонів, 155 – від БЮТ, 26 – від НУ-НС, 27 – від КПУ, 19 – від Блоку Литвина.



Постанова набирає чинності з моменту опублікування.



До цього Верховна Рада не підтримала проект постанови щодо проведення президентських виборів 27 грудня 2009 року. За ухвалення відповідної постанови проголосував лише один народний депутат з 435 зареєстрованих у сесійній залі.



Після ухвалення рішень голова парламенту Володимир Литвин зауважив, що депутати прийняли політичне рішення.



Та Президент оскаржить у Конституційному суді встановлену парламентом дату виборів, повідомила заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук на брифінгу в середу.



`Звичайно, Президент звертатиметься до Конституційного Суду з цього питання`, - заявила Ставнійчук.



`У мене сумнівів немає, що КС в черговий раз матиме підстави вказати парламенту на неконституційність його дій`, - додала вона.



Ставнійчук також зазначила, що рекомендуватиме Президенту внести це подання з проханням, щоб КС розглянув його як невідкладне.



`Я думаю, що сьогодні у питанні дат чергових президентських виборів не поставлена крапка, а поставлені лише як мінімум кілька знаків запитання. І говорити про справу як про даність, що 25 жовтня – дата чергових виборів, я би сьогодні не говорила`, - сказала вона.



Коментарі

К
Кусi

Ющенко може вже хiба що `з помсти` розпустити Верховну Раду , бо не створена коалiцiя. А до кого тепер примкне Балога ? Кучма, Ющенко ... Хто наступний для риби-прилiпали ?

Читайте також