Віктор Ющенко відвідав з робочою поїздкою Закарпаття

13
0

Він побував у Свалявському та Ужгородському районах. Відкрив будинок сімейного типу і завод з виробництва електроніки.

Українська держава має продовжити і зміцнити політику підтримки багатодітних родин. На цьому наголосив сьогодні Президент України Віктор Ющенко у селі Тибава Свалявського району на Закарпатті, де він вручив ключі від  будинку подружжю Софії та Івану Цанькам, яке виховує 14 дітей. У приміщенні зроблено ремонт, встановлено телевізор.

Глава держави вручив також ключі від будинків ще трьом закарпатським сім`ям, які виховують по 10 і більше дітей. Кожній із цих родин Віктор Андрійович подарував прапор України, а дітям - набори солодощів. П`ятьом багатодітним сім`ям Президент вручив ключі від мікроавтобусів. Він щиро подякував відзначеним подружжям за їхній батьківський подвиг. Крім того, Віктор Ющенко вручив державні нагороди матерям-героїням. 

Багатодітним сім`ям і дітям-сиротам на Закарпатті приділяється особлива увага. Скажімо, за кількістю дитбудинків сімейного типу область - серед лідерів в Україні. У 24 таких закладах та 18 прийомних сім`ях нині виховується 181 дитина. З ініціативи обласної влади започатковано благодійну акцію "Кожній дитині - родину!". Зібрані кошти йдуть на облаштування нових дитбудинків сімейного типу. Глава держави позитивно оцінив зусилля місцевої влади щодо підтримки багатодітних родин і висловив сподівання, що до цих кроків долучаться також ділові кола Закарпаття.

"Міць держави розквітає з міцної родини", - переконаний Віктор Ющенко. "Сьогодні в Української держави є великі можливості, щоб спрямувати їх на підтримку багатодітних родин", - сказав Президент, підкресливши, що його соціальні ініціативи спрямовані на підтримку найуразливіших верств населення, в тому числі й таких сімей.

Глава держави нагадав, що пропонує збільшити до 15 тис. грн. державну допомогу при народженні другої і наступної дитини, а допомогу на дітей із багатодітних сімей підвищити не менш ніж до 50% прожиткового мінімуму. Крім того, Президент наголошує на необхідності забезпечення доступної освіти для дітей із таких родин - йдеться про пільгові умови вступу до державних навчальних закладів і звільнення від сплати за навчання.

Також родини в яких виховується 5 і більше дітей мають отримати право на позачергове забезпечення соціальним житлом. А матерям-героїням має бути до 35-40% збільшено надбавку за особливі заслуги до пенсії, сказав Ющенко.


Також Президент України взяв участь у церемонії відкриття заводу з виробництва електронних процесорів ТОВ "Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед", що розташований неподалік Ужгорода в селі Розівка. Хоча й запізнився на відкриття, бо через погані погодні умови добирався зі Львова автомобілем.

Президент зазначив, що «на цій площадці (Заводу. – ЗІК.) ми звели інтереси кількох країн світу». «Ще два роки тому на одного українця припадало 192 у.о. інвестицій, а сьогодні ця величина – 510 у.о. А минулого року Україна отримала більше інвестицій, ніж Польща», – сказав В.Ющенко та додав, що «хоче зробити комплімент інвестору, який прийшов в Україну». Тим більше, що найближчою перспективою нового заводу буде створення 5 тисяч робочих місць. Наразі тут задіяні 1,5 тисячі працівників. Загальний обсяг капіталовкладень у «Джейбіл Сьоркіт» – 55 млн грн, з яких 2 млн грн вкладено у місцеву інфраструктуру.


                                                                            


На фото: 1 -  Президент України Віктор Ющенко (ліворуч) у селі Тибава Свалявського району; 2 - Президент України Віктор Ющенко (другий ліворуч) на заводі з виробництва електронних процесорів ТОВ "Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед". - Зйомка 12 вересня 2007 року.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також