Вступну кампанію зможуть пройти не усі закарпатські абітурієнти?

7
9

Сьогодні по усій країні стартувала вступна кампанія до вишів. І почалася вона з непорозумінь.

Так першим «каменем спотикання» став ідентифікаційний код. Як виявилося, у Наказі №1179 від 12 жовтня 2011 року «Про затвердження Умов прийому

до вищих навчальних закладів України в 2012 році» про ідентифікаційний код нічого не написали, однак без нього документів не приймають. Ідентифікаційний код  абітурієнта потрібен для того, аби внести його до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Так закарпатські випускники, які приїхали без кодів, мають повертатися додому за ними.

Ще більшою проблемою стало питання захисту персональних даних. Як повідомили Мукачево.net спостерігачі ГО «ОПОРА», більшість абітурієнтів є неповнолітніми, тому заяву про надання згоди на обробку персональних даних  в приймальній комісії мають підписати батьки або опікуни особисто.

І це  є чи не найбільшою проблемою, адже багато батьків  закарпатських абітурієнтів знаходяться на заробітках за кордоном. Виходить, що не усі з них змоужуть подати документи. 

Третьою перепоною стали черги. Саме з них сьогодні починався вхід до кожного з закарпатських вишів.  У деяких вузах вступників з батьками тримали на вулиці, впускаючи до приміщення по кілька осіб. А охочих подати документи у паперовому вигляді вистачало, адже з самого ранку на сайт системи «Електронний вступ»  через велику кількість відвідувачів зайти було майже неможливо.

Зазначимо, що цього року, в зв'язку з новими правилами, прийом документів від осіб, які будуть здавати вступні іспити до ВНЗ, закінчиться 20 липня, а іспити будуть проводитися з 21 по 31 липня.

Серед новацій цього року - вступний бал. Нижній бал для вступу у вузи 124, а за профільним предметом необхідно мати не нижче 140 балів.

Рейтингові списки виші мають оприлюднити не пізніше 12 години  1 серпня. Зарахування до ВНЗ на денну форму навчання за державним замовленням відбуватиметься  до 11 серпня, за контрактом - до 25 серпня.

Вступники можуть подавати документи до п'яти ВНЗ і на три спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей).

З 2 липня в Міносвіти починає працювати оперативний штаб під назвою "Вступна кампанія 2012 року". Тут буде організовано постійний прийом громадян та забезпечено оперативне реагування на їхні звернення з питань вступної кампанії. Консультаційні телефони штабу: з питань вступу до ВНЗ -  (044) 486-78-48, у професійно-технічні навчальні заклади -  (044) 279-16-56.

 

Коментарі

У
Ужгородці

Просто в ЗакДУ не багато хто хоче йти. Якщо це Ужгородка, а не прихвостень Ващука написав

У
Ужгородка

Здавала сьогодні документи в ЗакДУ - за 15 хв і ніяких проблем не було

В
Васьок

Каролінко -ти дійсно вважаєш що ЗНО то там всьо чесно?)Я тебе розчарую,ми живемо в державі яка провоняла корупцією з ніг до голови((("ВСЕ ПРОДАЄТЬСЯ І ВСЕ КУПУЄТЬСЯ",навіть можу назвати приблизну суму стоїмотсі тестів цього року-це 15тис.уо.Якщо хтось сумнівається дивіться програму "гроші",там якраз був матеріал про вступну кампанію цього року.

1
123

ще й на цьому хочуть заробити!!!

Б
Батько

У мене таке питання до журналістів: чому хто робить копії на ксероксі УжНУ йде поза чергою? Де таке прописано в правилах прийому? Раніше такого там не було.

Е
Елла

так що виходить випускникам трбе з батьками їхати подавати документи?

А
абітурієнт

я сьогодні здавала документи у Ужну.зайшла в першу 50.пускали в 9 год.вийшла через 2 години)черги ужасні)350чоловік десь)

К
Кароліна

Вже через декілька днів ажіотажу взагалі не буде і усі абітурієнти без усіляких проблем спокійно здадуть документи у різні вузи.А далі конкурс по сертифікатах, де кожен абітурієнт може переконатися зайшовши на сайт будь-якого вузу країни.Дуже добре ,що в Україні вже декілька років поспіль випускники здають ЗНО, там немає ні блату , ні рекомендацій - там дійсно змагання знань та інтелектів.Тому усі не можуть навчатися у вишах...

М
Митьо

заклялабыся така держава

Читайте також