Виборами на Закарпатті керуватимуть не певні партії, а певні прізвища

6
10

У цьому переконаний соціолог Федір Шандор. Мукачево.net він назвав фаворитів, які на його думку і переможуть на відповідних мажоритарних округах.

Сьогодні у прес-центрі «Закарпаття» експерт поділився думками стосовного того, чого слід чекати від осінніх виборів. Зокрема – брудного виборчого процесу. Це стало зрозуміло майже одразу після оприлюднення меж округів на Закарпатті.

За словами Шандора, зроблено це не надто зрозуміло: «Наприклад, поділ Іршавського району – це нелогічність, особливо дивлячись на виборчий округ № 71, до якого потрапили частини деяких районів.  Здається, що хто когось боїться, не довіряє, і т. д. »

Що ж до чуток, що виборами на Закарпатті керуватимуть ПР і ЄЦ, то їх Федір Шандор спростував. На його думку, виборчий процес  контролюватимуть певні прізвища, які й нашептали ЦВК, як «краще» зробити округи на території Закарпатської області.

Окрім цього експерт переконаний, що держава витратить на ці вибори значно більше грошей, аніж запланувала, особливо на транспортні витрати по перевезенню бюлетенів з кожної дільниці в центральні округи (наприклад з Міжгірського району у Сваляву). «Будуть моменти із запізнення звітності, що серед ЗМІ викличе ажіотаж. Округи зроблені з метою створення проблем», – прокоментував експерт.

Незрозумілі ходи ЦВК й щодо угорської території, яку розбили на кілька округів, таким чином знівелювавши шанси представників нацменшини пройти по мажоритарці. «Майже усі слов’янські держави мають право давати одне квотне місце для найбільшої нацменшини. Це відступ від євроінтеграції, такого ще не було» – зазначив Федір Шандор. 

 
В ексклюзивній розмові з Мукачево.net соціолог поділився своїм власним прогнозом щодо лідерів за округами. 
 
Одномандатний виборчий округ № 68 
Центр – місто Ужгород. 
Межі: міста Ужгород, Чоп, Ужгородський район.
 
 
Потенційні кандидати на думку Ф. Шандора:
Володимир Смоланка – Єдиний Центр;
Сергій Ратушняк – самовисуванець;
 
 
Одномандатний виборчий округ № 69
Центр – місто Мукачеве. 
Межі: місто Мукачеве, частина Берегівського і Мукачівського  районів.
 
Потенційні кандидати на думку Ф. Шандора:
Віктор Балога – Єдиний Центр;
 
 
Одномандатний виборчий округ № 70 
Центр – місто Свалява. 
Межі: Великоберезнянський, Воловецький, Міжгірський, Перечинський, Свалявський райони, частина Мукачівського району.
 
Потенційні кандидати на думку Ф. Шандора:
 
Олександр Кеменяш – Батьківщина;
Михайло Ланьо – Єдиний Центр;
Сергій Мошак – Партія регіонів;
 
Одномандатний виборчий округ № 71
Центр – місто Хуст. 
Межі: місто Хуст, Хустський район, частина Іршавського і Тячівського районів.
 
Потенційні кандидати на думку Ф. Шандора:
Степан Деркач – Партія регіонів;
Павло Балога – Єдиний Центр;
 
 
Одномандатний виборчий округ № 72
Центр – місто Тячів. 
Межі: Рахівський район, частина Тячівського району.
 
Потенційні кандидати на думку Ф. Шандора:
Василь Петьовка – Єдиний Центр;
 
 
Одномандатний виборчий округ № 73 
Центр – місто Виноградів. 
Межі: місто Берегове, Виноградівський район, частина Берегівського, Іршавського районів. 
 
Потенційні кандидати на думку Ф. Шандора:
 
Іван Балога – Єдиний Центр;
Представник КМКС;
Іван Бушко – Партія регіонів;

Коментарі

В
вася

Стали відомі домовленості між “Єдиним Центром” та Партією Регіонів по ряду виборчих округів Закарпатської області. Не обійшлось без сюрпризів. Найбільш резонансним є узгодження кандидатури Михайла Івановича Ланя (наголошуємо - діючого депутата Закарпатської обласної ради від партії “Єдиний Центр”), як кандидата в депутати від Партії Регіонів по Свалявському виборчому округу. Цей товариш, ще не вийшовши з рядів “Єдиного Центру” так запудрив голови керівників регіонального осередку Партії Регіонів, що ті навіть “кинули” найрейтингового свого кандидата, діючого депутата Верховної Ради України Сергія Мошака. А як незручно та обідно має бути заступнику губернатора Івану Качуру, який в разі якщо б С. Мошак потрапив у виборчий список Партії Регіонів, розраховував (та отримував попередні обіцянки підтримки) сам балотуватись по даному округу, й мав не безпідставні шанси на перемогу. Але все спутали обіцянки М. Ланя найближчим часом вийти з партії “Єдиний Центр” та “помпезно” вступити до ПР

В
василь

Шандор далекий.... займається туризмом ..... по округу №70 Ланьо від - ПР, від Єц - Вегеш, а Сергій Мошак іде по списку ПР...

П
Пітьо

Виборы не будут . Все схвачено.

В
Васіко

Тенденційно і поверхнево, як на соціолога. Політична проституція вже надоїла навіть закарпатцям. В Балог щанс з 3-х +1, Петьовка :60на40, Ратушняк і Кеменящ в плюсах і 2 за ПР

Q
QQ

прогноз по округам сухий та непродуманий: Володимир Смоланка має дуже мало шансів та нехватить йому грошей і підтримки. 69:балога в. можливо не дійде до внесення в бюлетень, знаючи як може ГПУ говорити з держслужбовцями. 70: мошак та кеменяш не борці в мажоритарці вони списочники та поняття не мають про бородьбу на відкритому полі. 71: деркач лише в інтернеті має шанс, павло балога теж не кандидат тут будуть інші люди. 72. петьовка теж може отримати фіаско від іншого кандидата. 73: нарізка округів пройшла під бушка, який отримає допомогу від гайдоша (УМДС), І. балогови КМКС буде лише тормозом так як вони не мотивовані навідмінно від УМДС. очікується парочка вашковиків з києва в мажоритарні округи, сил не хватить ЄЦ-у боротися на всіх 6 напрямках, но знаючи закарпатський ПР- вони можуть злити область у мажоритарці за сімволічниц виграш у списку.

Ч
читач

Цікавим буде те, що людина яка названа кандидатом від ЕЦ виявиться в ПР - немає Шандор достовірної інформації, так з пальця виссав.

9
999

Взагалі незрозуміла і дуже слаба публікація. Прогнози Mukachevo.net в попередніх публікаціях були більш реальними. Політична розкладка ще тільки почала формуватись. Ще не сформовані окружні виборчі комісії, ще ніхто не зареєструвася кандидатом, а тут вже визначають потенціальних переможців. Дурість якась.

Т
Тячівець

Цікаво чому Федя забув про Шелевера, майже ЄЦ заплатив багато, щоб не згадав про це прізвище, але Федя забув що ще є і інші соціологи, політологи.

К
Кароліна

А чого відразу переходити на образи, Юрію ? Не вже соціолог не може оприлюднити свої припущення та думки ? Може його освіта та заняття цими питаннями дають йому право висловлювати свої бачення, відносно сьогоднішньої політики в Україні?.Треба поважати різнополярні думки, а не відразу безпідставно нападати...

Ю
ЮРІЙ

Федя, Федя... што, зовсім зарплату задержувут? уже й подножним кормом не брєзгуєш?

Читайте також