З паводком закарпатці борються самотужки (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12
10

Не встигли мешканці Закарпаття оговтатися від першого паводку як червневі дощі призвели до чергового підтоплення сільгоспугідь та будинків. Закарпатці втратили частину врожаю, вода пошкодила запаси продуктів і вочевидь багатьом доведеться цьогоріч братися до позапланових ремонтів.

Під час обох цьогорічних паводків найбільше постраждало село Ракошино, що на Мукачівщині. Дощі тут були й раніше, проте вода стікала у меліоративний канал, який тепер засмічений.

Під час травневого підтоплення влада обіцяла звернутися до уряду з проханням виділити 50 млн. грн. на будівництво об’їздного шляху біля Ракошина. Роботи над ним припинилися через брак коштів і гори ґрунту перекрили шлях стічній воді, які насипали шляховики. Проте мешканці села досі не дочекалися якихось конкретних кроків з боку можновладців.

"Ми вже не хочемо грошей для відшкодування збитків, - нарікає пані Ольга мешканка вулиці Кругова, - взяли б їх та й почистили канал, тоді ми б не чекали з острахом великої води".

До двору пані Ольга Рімар ще можна зайти, він частково опинився під водою. В будинку вода вже спала і відкрила не вельми привабливу картину понищеної підлоги, меблів та мокрих стін. З-під підлоги насоси викачують воду.

"Ми дві ночі не спали - рятуємо що можемо, - каже пані Ольга, - приїхали МНСники відкачувати воду, виявилося, що у них насос зламаний. Довелося зятю їхати до міста і купувати новий. Тому практично самотужки справляємося з бідою".

Під час розмови до двору зайшов сусід сім’ї Рімар, який за їх словами найбільше допомагає постраждалим. З перших слів панаВасиля Куштури стає помітно, що він вже "професіонал паводкових справ", розповідає про стан справ у селі.

"Тож як вода почне відходити, то приїдуть ще машини відкачувати. Мене вже МНСники навчили як це перевіряти,- каже пан Василь - плює у воду і спостерігає куди вона йде.

Дізнавшись останні новини, дорослі знову приймаються за роботу, а діти продовжують граютися у воді.

Станом на 7 червня в області залишаються підтопленими 18 приватних житлових будинків відкачано повністю,залишаються підтопленими 18 приватних житлових будинків, 969 підвалів житлових будинків  1296 га сільськогосподарських угідь.

Коментарі

Б
Бандит

Зато пацани у нас є КРУТИЙ МЧС-ник Вася Коштура,вун знає,куди вода тече,а скорого научать,оби вода текла,куда вун плюне.Дерзай Вася.

МС
Микола Староста (Жалива)

Коля тылько знаэ прочитати :))))))))))))))))

В
Виноградовець

Коля ти тему почитай...

МС
Микола Староста (Жалива)

Сначала создадут проблему.. потом ее геройски "решают" .. Как собщает ГУ МЧС Закарпатской области, в селе Ракошино Мукачевского района произошло дополнительное подтопление 81 жилого дома и 400 домохозяйств. В ночь с 5 на 6 июня в результате сброса более 90 тыс. куб. м воды из частного озера Клячанивское на Закарпатье произошло дополнительное подтопление 81 жилого дома и 400 домохозяйств в селе Ракошино Мукачевского района. По факту несанкционированного сброса воды комиссия по вопросам техногенной безопасности и чрезвычайных ситуаций Мукачевской районной администрации проводит расследование ситуации и устанавливает владельца озера. Так кто стоит за всем этим ??? Шуфрич?? или конкретные "особи"

N
Neo

Дружбан +1

Д
Дружбан

Дурний ти Миколо Староста. Тобі кажуть ош закарпатці самостійно борються з повінню. Тобто БЕЗ ДОПОМОГИ УРЯДУ. Чи може Шуфрич на МЧСовській машині приїхав? Тобі кажуть ош уряд обіцяв дати гроші на паводок, але черговий раз збрехав. Як то було у В.Комятах коли Шуфрич обіцяв збудувати дамбу, але обманув. Дамбу будував Гаваші за гроші ОДА. Так шо не вилизуй зад новій владі, вони це не оцінять.

МС
Микола Староста (Жалива)

"З паводком закарпатці борються самотужки"- на фото №6 видно що МЧС відкачує воду, що закарпатці самотужки уже "пожарні" машини купили..

С
СС

ага, фахівці - метод научного плевка називається))))

Ю
Юрій

фахівці...

С
СС

плюнув у воду... аж не хочеться уявляти....

Читайте також