Закарпатські депутати пересварилися через мову (ОНОВЛЕНО)

60
75

Мовне питання сьогодні стало головним «яблуком розбрату» для закарпатських депутатів. Під час засідання сесії депутатам довелося двічі йти на перерву, аби в кулуарах обговорити «мовні» принципи своєї політсили.

 

Рішення «Про Звернення депутатів обласної ради до Президента України з приводу прийняття Закону України «Про засади мовної політики в Україні» було прийняте ще 4 липня. В основі звернення депутатів до Президента  -  вимога утриматися від підписання Закону «Про принципи державної мовної політики» і ветувати цей законопроект.

На початку засідання прозвучала пропозиція щодо розгляду цього питання у першочерговому порядку, однак вона не була ухвалена. Таким чином це питання залишили на кінець.

Обговорення звернення пройшло надто бурхливо. Так свою думку висловили багато депутатів. Одні зазначали, що державна мова має бути єдиною, інші – що це не суттєво, що не слід забувати про мови нацменшин, адже їх на Закарпатті багато.

Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога зазначив, що поважає мови нацменшин, однак цей закон не покращить стан доріг і не підніме духовності. Також пан Балога зазначив, що знає про те, як окремі начальники погрожують звільненням своїм підлеглим – депутатами, якщо ті не проголосують так, як треба.  Голова облради попросив усіх не займатися дурницями, «не лізти в очі й душу інших», зазначивши, що депутати,  які Закон «Про принципи державної мовної політики»  підтримали, ніколи любов’ю до України не відрізнялися.

Натомість губернатор Закарпаття Олександр Ледида прокоментував, що на Закарпатті цей закон діє давно, мовляв на території області  є дитсадки  і школи з різними мовами навчання, і незважаючи на це, «мир панує на Закарпатті».

Перед «мовним» голосування Іван Балога запропонував, аби голосування пройшло поіменно. Однак підтримали цю пропозицію менше третини депутатів.    Як наслідок, за звернення до Президента проголосувало 54 народних обранців зі 104 присутніх у сесійній залі. Таким чином рішення не було прийнято.

Іван Балога оголосив перерву на 30 хвилин, аби депутати могли поспілкуватися між собою і  обговорити проект рішення. А уже після перерви голова облради оголосив засідання закритим.

Наступне засідання заплановане на вівторок,  попередньо у понеділок має відбутися засідання керівників фракцій.

 

Мукачево.net вирішило дізнатися прогнози експертів стосовно «мовних баталій». Так, політолог Віктор Пащенко вважає питання мови  передвиборчим.

 «Такі питання зачіпають емоції, навколо них можна багато говорити, тому головні претенденти у депутати хочуть їх використати. Невеликі політ сили таким чином мають можливість привернути до себе увагу» - зазначає політолог.

 На думку пана Пащенка, тепер багато залежить від ЄЦу, хоча ця політсила свою позицію показала раніше, звернувшись до Верховної Ради  із проханням не виносити на повторний розгляд пленарного засідання Верховної Ради України законопроект № 9037 «Про основи мовної політики».

«У Закарпатській області російська регіональною не буде, але має шанс регіональною стати угорська навколо цього буде боротьба тепер і у майбутньому» - прокоментував пан Віктор.

Політолог Сергій Федака вважає, що у вівторок за звернення таки проголосують.  «Сьогодні депутатам не вистачило одного голосу,  думаю, що у вівторок питання про звернення до Президента продовжать розглядати»  – коментує експерт. «Якщо буде звернення від обласної ради, то це вагоміше, аніж від кількох депутатів» - зазначив пан Федака. 

Коментарі

МЛ
Мукачівськый лігінь

Молоді можек і хотілиби даякі за свюй русинський народ поборотися но не хотять лишних проблем на голову.Треба сімї содержати. Реальность у сюв державі чорна і страшна.Я ще раз наголошую не забувай Ираклий яка у нас бандитська держава а ты мож повісти сам.О СЕ РЕАЛЬНОСТ ...ПЕЧАЛЬНА

МЛ
Мукачівськый лігінь

По ідеї рішає народ а в реалі ГРОШІ і різні технології.Болванами депутатами легше управляти і жибрачим народом так само.сесе на нишньий динь не є секрет.И так само по ідеї русини мають вси юридичні,етнічні і моральні права шоб бути автономними, а реально нам цього ніхто не дасть,придушать як котят.бандитська україна знае шо закарпаття багатий,стратегічний,і всебічно цікавий край і так просто неаааа.... краще убють хто буде реально мішати і якшо не буде іншого вихода.Ираклий порозумій НЕДАДУТЬ. Дивись безстрашного лідера з грошима і командою який готовий поставити на кон все у нас нема.Партії ПР і опозиція всі одинакові бандити , думають лиш про себе насвистали вони на Україну а тим більше на Русинію. А шо у нас є реально Жупан, о.Димитрий Сидор і ще може 2-3.. вибач ще ти грамотний і можеш дешо дума...все остальне пінсіонери яким на хліб не хватае.а саме страшне і це реально шо смі русинські лідери їх заз 20 .Сакжи мені будласка Ираклій із ким ти хочеш працювати де команда??

И
Ираклий

Мукачівськый лігінь!!! У нас не люблять тых, ко правду говорить.Кить кось хоть мало розумнішый, як варюшськый бирюв, то зроблять з нього білу ворону та будуть переслідовати.Не дадуть пюти у депутаты, а запхавуть якого сь дурня, якый будет скакати пуд їх трембіту.Докі нарюд буде думати гузицьов, а не головов, доті буде жити як у хліві.При чехах русини пуднялися та добилися автономії, а при галичанах перепудилися і сидять тихо.Думавуть, ош за них кось пюде и принесе автономію на танірі.

МЛ
Мукачівськый лігінь

Тоби в ураїні не дадуть розвернутися...Ираклий тоби треба в європі у на таких не люблять;-)

МЛ
Мукачівськый лігінь

Ираклий рулит...

И
Ираклий

А дети преступников, осужденных Нюрнбергским трибуналом, называют нас «пятой колонной». Они кричали на майдане: «Мы — не быдло!» Они и сейчас так думают.

И
Ираклий

чем в Великобритании, над владениями которой никогда не заходило солнце. Ведь советские люди равнялись на «Кубанских казаков»! Это был символ Надежды. Народ ковал ядерный щит. Но потом интеллигенция решила «открыть» народу глаза и принялась крушить народные символы, а их было больше, чем я перечислил. И когда символы пали, обрушив державу, народ наблюдал за этим процессом уже с «открытыми» глазами. Никто не выступил в защиту, хотя с державой обрушились и наши сбережения, и наши права, и вера в справедливость, и надежда на светлое будущее. Но интеллигенции, по определению призванной защищать и приумножать культуру своего народа, и этого было мало. Теперь разрушаются история, армия, школа, наука, культура. С окончательным падением этих институтов мы перестанем существовать как народ. Осталось ждать совсем недолго, но мы не хотим думать «о плохом». Дети людей, написавших гимн Советского Союза, снимают фильмы об ужасах сталинского времени и прославляют помещичью Россию. А дети пре

И
Ираклий

кризиса крестьянского уклада тех лет. Но переход к крупнотоварному производству в сельском хозяйстве был неизбежен. И он неизбежно выталкивал из села десятки миллионов людей. И потому индустриализация в 30-е гг. стала спасением населения. Без нефти и газа, без золота, без иностранных кредитов, без квалифицированных управленцев, в условиях разрухи и голода в довоенные 10 лет, даже меньше, народ выстроил плотины, мосты, электростанции, заводы, города и целые отрасли промышленности. Много чего народ заботливо выстроил для себя, ведь главным символом того времени был Алексей Стаханов — такой же, как и все. Потом была Великая Отечественная война. И наш народ, наша армия сломали хребет фашизму. Мы одержали победу 9 мая 1945 г. — потому что видели на страницах «Правды» фотографию растерзанной Зои. Это был символ цены Победы. Потом советские люди невиданными темпами отстроили разрушенную Родину. Продовольственные карточки в СССР отменили на несколько лет раньше, чем в Великобритании,

И
Ираклий

У нас т.н. демократы очень любят голодоморную тему и всячески её смакуют. А вот пример еще одной аграрной страны. Истории известен Великий ирландский голод 1845—49 гг. Тогда в сельском хозяйстве Ирландии тоже произошел переворот, связанный с переходом от мелкого фермерства к крупному пастбищному хозяйству. Он также наложился на катастрофический неурожай 1845 г. От голода умерло около 1,5 млн. фермеров, еще столько же, спасаясь от голодной смерти, в короткое время покинули Ирландию. Три миллиона человек из восьми! Но часть ирландцев все же могла спастись, надо было только добраться до ближайшего порта и попасть на корабль, совершающий регулярные рейсы в Америку. А теперь вернемся на Украину. К концу 20-х гг. в стране ежегодно выпускалось более миллиона тракторов, и цены на них были доступными. А крестьяне тогда составляли примерно 85% населения. И значит, половина народа в условиях развития промышленности должна была куда-то переместиться. Трагедия голодомора — это отражение общего

Z
Zoltan

Больше чем уверен, 90 процентов дпысувачив закон не читали. Так читайте! http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=41018

И
Ираклий

То, что среди «свидомых», за более чем сто лет, так и не появился Вождь вместо «шоблы» сельских атаманов, обусловлено, прежде всего, самой сутью проекта «Украина». Он слишком узкий, слишком хуторянский, слишком ограниченный. Кроме того, украинство никогда не было самостоятельным. У него всегда был «старший брат», будь то австриец, германец или американец. Украинство всегда было частью большого антирусского проекта. «Украина» изначально задумывалась как «Антироссия». А без позитивных целей любой проект обречен. Украинский вождизм всегда был мелок, примитивен и неуклюж, вырождаясь либо в воровство, либо в погромы, либо в откровенный «каннибализм», презирающий всё человеческое. Тот же Донцов, начитавшись Ницше, мечтал об украинском сверхчеловеке, а на деле вышел сельский психопатический недочеловек УПА. В примитивности, местечковости, несамостоятельности заключается беда украинства.

!
!

І не захищайте того водія. Є закон, який забороняє музичний супровід - будь добрий, виконуй. Бо чого інакше вартий цей закон про мови, якщо ви не готові виконувати елементарне.

!
!

Водія у Львові звільнили не через російську пісню, а через музику взагалі, адже взагалі будь-який музичний супровід було заборонено. Все, тиша. Це буденна норма в порядних країнах, ніде в цивілізованих країнах у громадському транспорті не їздять по вухах пасажирів.

С
Сергій

Хто читав цей Закон? Адміністратор, організуйте опитування і Ви побачите, що 5/6 не читали. Так о чем пи..дим? Адже нічого страшного там немає. Просто, Законом підтверджується (узаконюється)право кожного говорити рідною мовою. І тебе не виженуть за це з роботи,як у Львові водія за російську пісню, і спеціально вказується, що єдиною державною є українська. Що не зрозуміло? Чого стаєш в позу, хуторянине безмозглий. За державу думай, за сучасну. Це і є патріотизм.Вийми дулю з кишені і будь людиною, а не дикарем...

О
оглядач

Шкода, що сподівання такого авторитетного політолога-Сергія Федаки не справдилися, що у вівторок мало відбутися голосування на сесії облради з приводу звернення до Президента щодо мовного закону.Немає політичної волі у закарпатських депутатів, без вказівки не голосують на жаль....

В
Вілен

Шановне товариство! Звертаюся до тих, хто на цьому сайті так гаряче висловлює свої погляди на велику проблему з приводу прийняття того дискримінаційного антигуманного законопроекту про мови, який хотіли пролоббіювати два українофоби-депутати Колесніченко та Ківалов, оскільки вони після цієї ганебної спроби стали ворогами України №1.Вони згодом лише усвідомлять,який злочин перед інтернаціональним українським народом вони намагалися вчинити.Пройде час і вони постануть перед народним судом, вони мають рано чи пізно понести покарання за замах на цінність громадян України - замах на знищення державної української мови.І це в той час, коли українці ніколи не робили проблему з того, хто на якій мові говорить та розмовляє, всі один одного розуміли і завжди знаходили компроміс.А тепер ці двоє кинули кістку поміж людей,щоб загризлися люди між собою,як пси.Тому ще раз звертаюся до всіх читачів усіх мов і народів - перечитати ту молитву до мови, яку попередній читач надіслав і просто вдуматися!

ОІ
От і все

Звідси вся ця українофобія та москвофільство.

ОІ
От і все

Старший научный сотрудник Института российской истории Российской академии наук (РАН) Андрей Марчуков: "Разговоры о том, что России нужна сильная Украина – они, в общем, бессмысленны, поскольку любая Украина, как изначально антироссийский проект, всегда будет по заданности своей противостоять России. В интересах России - использовать, поощрять, формализировать прочие национальные мировоззрения и национальные идентичности, которые находятся в противоречии с той украинской идентичностью, на которой создано "жовто-блакытнэ" украинское государство, которое при определенных условиях начинает "оранжеветь". В этом является стратегический интерес России", - считает Марчуков. В качестве примера одной из таких национальных идентичностей, которые надо поддерживать России, он назвал русин.

МЛ
Мукачівськый лігінь

Антошка! Ты мало думай перед тым як пи..діти дурно... Ираклий дуже грамотный чоловік і його мала біда бо вун ІДЕАЛІСТ а у нас бандітска держава. Ираклий порозумий ты "сам у полі не воїн" і бешся не із соперником а із легіоном лукавых можновладців, і з тебе ся лем посмівуть. Їх открыто саминькый не подужаеш.А Вітя хоть мало якось Закарпаття держить.

МЛ
Мукачівськый лігінь

Дюрі! кіть Вітьо буде открыто захищати русинув то нараз ся влада котра за руський язык ізість-го а щи і ті збісні галичани начнуть гыртанкы свої рвати...Думаву шо Він бульше пользы зробить для Закарпаття і наших русинських люди кіть буде на коньови (У КИЕВІ) чим як буде гойкати із Завидова за русинув. там-го нико не учуе а щи і у обвинять го у сеператизмі і тілько-му буде пользы.А мы повіме йой вюн бов наш хлоп айбо ізілиго паскуды. І ко уд того уграть?

А
Антон

Иракию. остановятся поезда, исчезнут специалисты по медицине, исчезнет НАВСЕГДА наука, потому, что на эти темы говорить на украинском невозможно. Более маразма просто не бывает.

И
Ираклий

Есть страна, народ, определенный уровень технической, технологической инфраструктуры, на котором всё держится. Если специалисты, которые реально держат тот уровень цивилизационной развитости, благодаря которому страна ещё существует, заговорят на украинском, то - остановятся поезда, исчезнут специалисты по медицине, исчезнет НАВСЕГДА наука, потому, что на эти темы говорить на украинском невозможно. Это - жестокая правда жизни. К сожалению, наша «интеллигенция» тупа, как сибирский валенок, и неспособна дать отпор всей той глупости, что творится вокруг. очень хотел бы увидеть документацию Украинских АЭС или руководство пилота АероСвіта на солов'їній, хоть кто-нибудь выложил бы в Нете мне «в пику». А это как раз вопрос безопасности Украины, а не то, что солдатик в бою не поймет командира, приказавшего «Огонь!« вместо «Вогонь!

Д
Дьюрій

Лігіньові: Повім так, Вітьо Балога є сильний хлоп в туй державі, але б вун мав би думати бульше про нас закарпатцю ай русину, а не про свого довбаного Дибу і другий зайшидший байстрюку з галичини, шо вуни про нього подумавуть?! Кому в нас треба тот цирк з "язиками" в обл раді кідь не зайшедшим копелям?

Ш
Шоні

http://podkarpatrus.livejournal.com/

МЛ
Мукачівськый лігінь

Тиби у тебе погана лінія ся бере з циганської крови))))))))))

МЛ
Мукачівськый лігінь

Тиби бачи з Радванки. Ти радванський циганин от і по циганьски дурнелезное говориш. іди упригай коні та йди металолом вози буде з тя бульше пользи

ТР
Тибі-бачі, Радванка

Таких бовванів, як сесь Ираклий, терти не мож, таких треба на видной місто класти, жеби вшиткі виділи, шо то за дурноє. А всякий мудрий чоловік нараз увидить, вудкі ся бере тота погана лінія.

МЛ
Мукачівськый лігінь

Дюрію Всьо добре айбо на Балогу не жени бо вюн з свойов командов шось у державі мало рішать і вюн наш. повіш ми ко там ліпшій е... НИКО... думаву Вітя знае шо робить.Добре нам з тобов туй у інтерниті говорити, бо і тебе, і мене, ся бандітска держава змеле як млин кіть будеме зявкати і мішати. тим більше повіш ми яка у тебе команда? ага...Дюрі політику роблять гроші а не гойканя

Д
Дьюрій

Не чекавем, же мукачево.нет не потре Іраклія. Файно сь всьо повів. Пудписувавуса пуд всіма словами! А Балога ся продав. Думать же галичане за нього будуть голосувати, бо вун за "мову" і вказав гузицю Путіну?! Няй попазерать, який рейтинг має ЄЦ в Галичині, а потом думать.

МЛ
Мукачівськый лігінь

Мда....мы туй можеме поговорити собі і так нич не рішаеме. Увидеме шо вибори укажуть...Усим удачі.....Ираклий з мене пиво німицькое)))))))))

П
продовження

скроплюю живою водою воскресіння, виціловую лик Твій скорботний, Матір Божа, Мово мого народу! Прости! Воскресни! Повернися! Возродися! Забуяй віщим і вічним Словом від лісів – до моря, від гір – до степів. Освіти від мороку і освяти святоруську землю. Русь – Україну возвелич! Порятуй народ її на віки! http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?viryani_riznih_konfesiy_pomolilis_u_lvovi_za_movu&objectId=1259427

П
продовження

Караючий Третій Ангел, що протрубив у ніч із 25 на 26 квітня за дев'ять днів до воскресіння Спасителя, що висвятив цю землю і люд її много-грішний, покарай за Тебе, Матір нашу скорботну. Прости ж їх, змалілих, здрібнілих, перероджених, звироднілих нащадків козацького роду, які повірили лукавим корчмарям і ненажерливим косарям, що Ти не древня, що Ти не мудра, не велична, не прекрасна, не свята, не вічна єси. Перероджений плід із дерева роду нашого впаде в чорнобильську землю значно раніше, ніж Ти. Стаю перед Тобою на коліна і за всіх благаю: прости нас, грішних, і повернися до нашої хати, звідки Тебе було вигнано, вернися до краю, де "чорніше чорної землі блукають люди". То чорнобильські лика Чорнобильської України, покарані Всевишнім за безпам'ятство. Я ж Тебе викликаю із нетрів, із боліт, із забуття, я ж висвячую Тебе святою водою і священним вогнем я ж самоспалюючою любов'ю своєю відганяю від Тебе злих духів, молюся за Тебе і на Тебе,

П
продовження

Осквернена й знеславлена рідними дітьми! Твоїм сім'ям немудрим, що вродило не з тих полів, де квітують гречки, мовби зійшли на землю ангели, де половіють жита, як Божий лик, і сяє небо, як Божий престол. А із того зловісного валуєвського тирловища, де густо родить чортополох звиродніння, осот безпам'ятства, блекота запроданства, кукіль здрібнілого мислення, будяки бездуховності, чорнобиль рабської покори, прибиті сірою курявою повільної смерті, вичахання. На межі того здичавілого поля вже стоїть вічний плуг, і вічний плугар Час чекає Божого знаку: зачати переорювати той бур'ян, чи, може, станеться диво... Прости ж їх, рідна! Прости гріхи їхні вільні й невільні! Прости той чорнобильський плід і те дике зілля, що густо вродило на нашому трагічному лану. І прости цю велестражденну землю, на якій диявол справив моторошне весілля, де здичавілі й сп'янілі від крові ангели його все котять і котять мутні тумани на Великі Луги, поки його лукаві слуги косять і косять наші молоді трави...

П
продовження

Мово моя! Звонкова кринице на середохресній дорозі нашої долі. Твої джерела б'ють десь від магми, тому й вогненна така. То ж зцілювала ти втомлених духом, давала силу, здоров'я, довгий вік і навіть безсмертя тим, що пили Тебе, цілющу джерелицю, і невмирущими ставали ті, що молилися на дароване Тобою Слово. Бо "Споконвіку було Слово. І Слово було у Бога. І Слово було Бог". Мово наша! Пречиста незаймана Діво! Яничарами в степах впіймана, на курному шляху зґвалтована, в дикий кривавий ясир погнана, на продажній толоці розтоптана, в рабство за безцінь на тому торжищі продана! Мово наша! Передчасно постаріла, змаліла, на хресті мук розіп'ята, на палю посаджена, за ребро на гак повішана дітьми-покручами. Стражденице, великомученице, Матір-Божа наша, в сибіри й на колими погнана, в соловецьких ямах згноєна, за моря й океани розвіяна, голодомором викошена, лютим чоботом розтоптана, стонадцять раз розстріляна, Чорнобильською смертю засіяна. Мово наша! Убога прочанко з простягнутою рукою!

Ч
читач

Раджу усім прочитати твір Катерини Мотрич «Молитва до мови»: Мово! Пресвята Богородице мого народу! З чорнозему, рясту, любистку, м'яти, євшан-зілля, з роси, з дніпровської води, від зорі і місяця народжена! Мово! Мудра Берегине, що не давала погаснути зеленому вогнищу роду нашого і тримала народ на небесному олімпі волелюбності, слави і гордого духу. Мово! Велична молитво наша у своїй нероздільній трійці, що єси Ти і Бог – Любов, і Бог-Віра, і Бог-Надія. То ж стояла Ти на чатах коло вівтаря нашого національного храму й не впускала туди злого духа виродження, злого духа скверноти, злого духа ганьби! І висвячувала душі козацького роду спасенними молитвами й небесним вогнем очищення, святими водами Божого річища, щоб не змалів і не перевівся народ той. І множила край веселий, святоруський і люд хрещений талантами, невмирущим вогнем пісень і наповнювала душі Божим сяйвом золотисто-небесним, бо то кольори духовності і Божого знамення.

К
Кароліна

Шановні читачі та відвідувачі нашого поважного інтернет-видання! Поважайте один одного, не ображайте один одного і так в державі важкий період,коли влада свій власний народ наштовхує на ворожнечу та розкол.Саме тепер треба гуртуватися,подавати один одному руку,незважаючи на те -хто на якій мові говорить і радуватися, що ми живемо в Україні і поважати кожного,хто бажає аби в Україні панував лише мир та злагода!

МЛ
Мукачівськый лігінь

Ние біды шо жиете далко, уд того суть Закарпаття не міняться і сирцьом вы туй...дякуву за такі файні Ваші тексты

МЛ
Мукачівськый лігінь

Мы жиеме типир на території України і державна мова Українська се справедливо но бл...ть не забывайте ко были ваші не так давно діды.Мы нигда не были украънцями так шо не забывайме свою історію і бисіду. Перед тим як шось кось хоче нписати убедітельно прошу,будьте добрі не пишіть ті кося не розуміе . Блин Шевченко за свою державу і мову одав усьо а мы ся на...ли на свюй регіон на його історію,на своих предків(Почитайте википедию про закарпаття хто не розуміе про шо бисіда)

МЛ
Мукачівськый лігінь

Мы жиеме типир на території України і державна мова Українська се справедливо но бл...ть не забывайте ко были ваші не так давно діды.Мы нигда не были украънцями так шо не забывайме свою історію і бисіду. Перед тим як шось кось хоче нписати убедітельно прошу,будьте добрі не пишіть ті кося не розуміе . Блин Шевченко за свою державу і мову одав усьо а мы ся на...ли на свюй регіон на його історію,на своих предків(Почитайте википедию про закарпаття хто не розуміе про шо бисіда)

И
Ираклий

Шкода, ош типирь далеко живу уд Мукачова. Коли приїду, то нараз пюду до Мукачівського лігіня і потисну йому руку.Добре вюн дав по пыску сим трём отелепам.

МЛ
Мукачівськый лігінь

для Stalin jugend. а ты ко такый? Ираклий думаю шо дома бо по Закарпатьскы знае говорити и про Закарпаття знае бюльше як ты из свойов усьов файтов.

МЛ
Мукачівськый лігінь

Чуеш психіатре будь добрый іди попрактикуйся бо ти щи отелеп безмозглый а не психіатр...аааа тися забыв ты не психіатр ти ПСИХОПАТ...сяк ти май паруе)))))))))))))))

ДИ
Друг Ираклия

Прочитал словарь Ираклия из русских слов и перевод на мову. Вот она, вся соловьинность. Такие дикие слова. Вот, что значит многолетняя польско-австрийская колония.А на некоторые слова вообще нет перевода. Касательно какого-то Антона и психиатра, которые попытались возразить Ираклию, то кроме парочки дебильных слов они не способны написать.Холопы есть холопы.

ДИ
Друг Ираклия

Нужно создать новую партию Славянская Украина. На основе партии будет сформирован отряд штурмовиков, которые будут работать на западной Украине. Их основным заданием будет избиение ветеранов УПА и их поклонников. Будут выявляться и уничтожатся магазины, которыми управляют не украинцы славяне, а галичяне-австровенгры. Все кто носитель не православной веры, а католической будет подвергаться репрессиям, а после заключен в специальные ГЕТТО. Все бывшие бандеровцы и националисты будут арестованы, и заключены в концлагеря...

SJ
Stalin jugend

Ираклій, А ты кто такой? Иди домой! До свидания!

П
Психіатр

Іраклій, ти хворий чоловік.

И
Ираклий

Приемственность нет перевода Приоткрыть нет перевода Притворяться удавати Приуменьшать нет перевода Приуныл нет перевода Приурочить нет перевода Рьяный палкий Сопричастность нет перевода Стремглав строчголов Стремиться нет перевода Сумасбродный навіжений Схлынуть відринути Томный млосний Трепетный тремтливий Угождать догоджати Удручающий гнітючий Уединение самотина Ужасать жахати Улетучиться звітритися Умилить розчулити Умилять розчулювати Умница нет перевода Умора нет перевода Унаследовать одержати у спадщину Упавший нет перевода Упадочный занепаднецький Уповать покладати надію Упоённый нет перевода Упоённый захоплений Упрямец уперта людина Усердный запопадливий Усердствовать старатися Усидчивость посидючість Усладить нет перевода Устье/реки/ гирло Утолять угамовувати Учреждение закладення Хорохориться приндитися Целомудренная цнотлива

И
Ираклий

Неоспоримое превосходство русского языка видно даже на невозможности перевода на украиский красивых русских слов: Баловство нет перевода Безмятежный нет перевода Безнравственный нет перевода Безобразие бридкість Бередить роз"ятрювати Благоухание пахощі Бодрствующий нет перевода Бремя тягар Будоражить розбурхувати Ввернуть слово укинути слівце Внемлить нет перевода Внушительный значливий Внять услухатися Вопиющий волаючий Воспарилась нет перевода Впросак уклепатися Вразумительный зрозумілий Всемогущий нет перевода Вскинуть нет перевода Вскрыть нет перевода Вслушаться услухатися Всосаться усмоктатися Всплеск сплеск Встрепенуться тріпнутися Достопримечательность нет перевода Извлеч витягнути Испить нет перевода Исподволь спроквола Иссушить нет перевода Навзрыд ридма ридати Непритворный невдаванний Неприхотливый непримхливий Нерукотворный нет перевода Несуразный нет перевода Неуклюжий неоковирний Об"ясняться порозуміватися Обретать нет перевода

И
Ираклий

На пудкарпацькюв русі нигда не было чути галицькое лопотання. Кибысьме ся держали уенно, нигда бы сеся чотювня не забилабыся до нас до хыжі.А наші запроданці кумунішты запустили їх до хыжи, лижуть їм гузицю, та пущавуть сюды моньдьоковати.Они нация та у них мова, а у нас диалект.Тото они-диалект з польско-австро дурнов бисідов.

И
Ираклий

Мукачівськый лигінь. Ци зможе галичанин перевести на свою мову русинські слова? колодиця,цібзар,сегелет,лекварь,жілетка,форгіта,пацкун,брязнути,нибрязь,дейжа, дулі гарадичами,подымент,кнедликы,брындак,клебан,чопик,смолі,корела,пассія, амбрела,шарнёука,біціглі,анцуг,виган,топанкы,фусиклі,боканчі,пачмагы,галір, клебан,кабат,тингилькы,космачкы,грібізлі,грызачка,зирнятя,дзёубати,онажитися, хлипати,вілонька,форцімер,стріха,комора,лекварь,жовтячка,метати собов,шор, удданиця,пудскаковати,фаттюв,припувісти,кібы,хыжа,бисіда,куртое,ушитко, файно,позирати,наладити,паскуда,морконіти,учмиленый,пікниця,лайбик,флайбес, сукман,штримфлі,пантлик,петек,кестемен,машлик,жаболовка,хлюв,чижмы, убертати позирати,бляшаный,фоговы,платати,клепач,дялюв,дуговка,будар,ліпше,нивоя, гат1,удкапчати,кошар,дручати,заніміти,гута бы тя побила,блискать,гонно быти, побила,фрас,вонка,изясь,пак,нашто,ош,зачинати,миригашный,фіглі,ушитко,датко, за шором,погубитися,рипиганя,тямити,привіділося ми, млоить ня, луснув гр

И
Ираклий

Пысок,стискати,фурт,ззябламся,ланц,мацур,мачка,хаща,пювниця,довбня,уйко, батичко,нанашко,токмитися,брихня,бановати,спознавати,гурі,дулюв,дараб,веричи, стрийко,дюстати.задарь,наглі умерти,горниць,феделка,сято,цімбор,кліпати,уйко, бетлегемы,шитимині,цяпкати,поперек,танір,ташка,блоударь,лочалоука,палачінтовка, б1глязь,лавор,рехлик,запал1ня,варюха,дяловати,пацкун,тепша,кадь,пуд,капура,уйна, гарадичі,оболок,гонна,слимак,столиць,палинка,шовдарь,шкатулька,дябел,чурь, никати,муряньгы,фіргангы,лазиво,ухопити,шпор,няріка,дичка,годинка,нюгта, ручник,крумплі,черево,заушниці,парна,пхатися,грибінь,казять топанкы,поливка, парнюх,штрек,порфін,пеститися,мандатися,цукор,райбати,райбачка,сокачка,шіфа, спіховатися,піціцько,шіфон,цігеретликы,піпа,покровиць,кылы,раточка,гилюхы, бирюв,чередарь,гелета,цюука,гордюв,чилядь,шіковна,гомбиця,тингириця,кучія, креденц,пензлик,кить,фійовка,піловатися,пахнячий,шпарга,ціпок,гріз,чир,ярь,

МЛ
Мукачівськый лігінь

Для Ираклый...Читаю Ваш монолог и восхищаюся..приятно шо мижи нами є такі розумні люди...мое почтеніе Вам...P.S.(Ви дуже нгадуете мені одног мого друга з Ужгорода)

А
Анчар

Втручатися у дискусії з приводу мови, національності, релігії - справа невдячна. Однак: враження з дискусії, що на Закарпатті найгірше носіям російської мови. Вірніше, з монологу Іраклія. Ну чого б то так лементувати,м?;)

И
Ираклий

Наивные галичане. Где это видано, чтобы метрополия говорила на языке провинции? Исходя из их логики, королевский двор Англии должен зачирикать на мове аборригенов острова Мукаку? А государственный департамент США, наверное, должен общаться на туземных диалектах шошонов и аппачей?

И
Ираклий

Собственно, все, конечно, понимают - кто умом, кто интуицией - что речь идет вовсе не о языке как таковом. Речь идет о том, может ли одна часть Украины признать за другой равные права. Может ли одна часть украинцев признать другую часть украинцев равными себе и уважаемыми согражданами. Теми, кто в 1991 году проголосовал за независимость Украины под гарантии соблюдения своих прав, и кто все эти годы трудился на благо своей родины не хуже других. Вот и все. Это вопрос определения «свой-чужой». Это вопрос толерантности и ксенофобии, уважения и пренебрежения, ничего более. Но и ничего менее.

И
Ираклий

Эта КОНФЛИКТНАЯ была запрограммирована еще в 1991 году. Чтобы создать ЛОХАМ «капиталистическое счастье» разрешили ПРОДАВАТЬ КВАДРАТНЫЕ МЕТРЫ квартиры «до порога», а ЗЕМЛЮ,КРОВЛИ, ЧЕРДАКИ, ЛЕСТНИЧНЫЕ МАРШИ, ПОДВАЛЫ,ДЕТСКИЕ ПЛОЩАДКИ, ГНИЛЫЕ КОММУНИКАЦИЙ ВО ДВОРЕ (трубы отопления, воды, канализации, ливнестоков), КАБЕЛЬНОЕ ХОЗЯЙСТВО (провода от электрических до телефонных) уличное освещение, территорию с асфальтом и без итд - ЯКОБЫ ЗАБЫЛИ. Потому, что если бы сказали какую «конфетку с дерьмом» ВОНИ предлагают в виде ПРИВАТИЗАЦИИ ЖИЛЬЯ, НИ ОДИН ЧЕЛОВЕК на это бы не «клюнул». Вот и получается, что ЕСЛИ ВОНИ сейчас ВЫСТАВЯТ населению реальные ЦЕНЫ (разрешат ЖЕКам (управляющим компаниям) брать с населения по реальным расходам на обслуживание, со всеми последствиями - пеня за неуплату, продажа квартиры за долги) То для ПОЛИТИЧЕСКОЙ ВЛАСТИ Украины октябрьский переворот 1917 год покажется мелкими новогодними шалостями.

И
Ираклий

Ігорю!!!!!!!!Це не цілий Іракліон, а цілий ЯценЮЛІон,ТягнеКириЯйцеДрач!

І
Ігор

Щось забагато Ираклия, цілий Іракліон

И
Ираклий

Независимая Украина -это осколок Советской цивилизации. Когда Союз ССР распался, страну населяли 52 миллиона граждан. Сегодня - от 38 до 40 миллионов, по разным подсчетам. За рубежом проживают более 6,5 миллиона обладателей паспортов с украинским гражданством, и еще имеется неизвестное количество единокровных братьев и сестер, которые были гражданами советскими, а затем стали гражданами России, Беларуси, Казахстана и других стран СНГ. Более 6 миллионов украинских граждан вымерли (более политкорректного термина не существует - за двадцатилетие независимости. Эта цифра перекрывает самые мрачные показатели потерь численности населения из-за Голода 1933 года в 3-5 раз! Экономика современного украинского государства составляет не более половины от советского народного хозяйства, скорее даже, процентов 35-40, и структура этой «недоэкономики» несравнимо хуже советской.

И
Ираклий

«Я верю, что русскоговорящие иммигранты не должны быть лишены возможности участвовать в избирательном процессе», — заявил, представляя законопроект, его автор сенатор Карл Крюгер. А губернатор штата Дэвид Патерсон, подписывая документ, отметил, что «русский язык — великий». Примечательно, что из 19 млн. населения штата Нью-Йорк только 219 тыс. говорят по-русски. Где протесты украинской диаспоры? Почему украинский наравне с русским не признан там официальным? Может, панове демократы, переключитесь на геополитический уровень?

И
Ираклий

На фоне «украиномовных» истерик почти незаметным осталось следующее событие: на днях одним из официальных языков штата Нью-Йорк стал русский. Теперь документы, необходимые для участия в выборах, будут в том числе на «великом и могучем». Соответствующий закон принят властями штата еще весной. Законопроект о придании русскому языку официального статуса активно лоббировала Гражданская и выборная образовательная инициатива (CVEI), в которую входят организации русскоговорящих жителей США. И лоббисты добились своего. Законопроект триумфально прошел обе палаты местного парламента. В сенате штата 19 мая за него проголосовали 48 из 62 сенаторов, в ассамблее (нижней палате) —109 депутатов против 23 воздержавшихся или проголосовавших против.

А
Антон

Ираклию. Да, случай тяжелый. Жаль нельзя помочь...

И
Ираклий

Мне не претят ни белорусский, ни украинский языки. Оба мелодичны и певучи. В случае чего столкуемся. Дело не в языках. Пусть каждый говорит на своём родном. Здесь гнусная политика, цель которой нагадить и расколоть славян. Нас слишком много по мнению англо-саксов, желающих доминировать в этом мире. Те, кто поведутся на сыр в евромышеловке и предадут славянские корни, останутся на задворках бомжами Европы 3-го сорта.

И
Ираклий

Вы не понимаете - мова это сельский диалект, из которого пытаются уже более 100 лет создатъ язык... "такие языки" называют- Функционально ограниченными, т.е. которые не располагают в достаточной мере или не располагает вовсе такими ресурсами, как: 1.стабильная орфография в определённой системе письменности; 2.эталонная литература (грамматика, словари, произведения классиков); 3.техническая и учебная литература (технические и научные публикации, дидактические работы, учебники). И понимаете ли вы, что времени на развитие уже нет? Что пп. 2 и 3 в современном глобальном мире не дают "мове" никакого шанса? Так что, будем растить смену-горох об стену, т.е. европапуасов?

И
Ираклий

Мой ответ бандеровцу: Так, ти гуляєш по Москві Але в наручниках жорстоких Тризуб на твОїй голові І жовто-синий стяг нам жопі. Повз Мавзолей тебе ведуть Де батько Ленін спочивае Пісні про Сталіна гудуть І монумент йому збирають. Вже суржик галицький забутий Російська мова до Карпат Стоїть бандерівець прикутий До мІцних металевих грат. Галичина вже під поляком Кругом могили бандерлят А русини і донеччани Один до одного, як брат. А від Шухевича, Бандери Що гади з каменя звели Мої колишні піонери На смітники все повезли. Забуте слово Україна Що вкрали з Руської землі Є тільки згадка про РУЇНУ Яка була на цій землі!

И
Ираклий

Какой-то идиот-нацик написал стих на которй я дал ему ответ ниже. А я гуляю по Москві, І бачу пам’ятник Бандері, Величний тризуб на Кремлі, І синьо-жовтий стяг в оселі. Величний пам’ятник Донцову, Петрівка вже стоїть без грат, Повсюди чути нашу мову, І люблять всі мій автомат. Повсюди гарні краєвиди, На дротах москалі висять, І я крокую без огиди, У ГЕТО, де вуйки з Тель-Авіва кричать. Нема вже в світі комуністів, Нема ляхів і москалів, Немає негрів, шовіністів, І всяких Путінів - козлів. Нема вже в світі Мавзолею, Оздоби вже на Соловках, Спалили Леніна, тварюку, А Кучма з’їв його весь прах. Повсюди майорять прапори, Червоно-чорнії - святі, Нема московського терору, І злоте св’ястя на стіні. Яскраво світить ясне сонце, Нема кацапської свині, Червоно-чорний у віконці, І я щасливий у Москві.

И
Ираклий

Антону. Ты або мала дитина, або дурный ись як цап.Усі русины записалися руськими, бо жили у подкарпцькюв Руси. А пак усіх записали украинцями.Русины были щи туды, коли не было слова украина.А типирь галичина каже што русинська мова, то диалект. То то у них диалект.Вшыки русины говорили по нашому та по руськы.А по галичанськы нигда.Типирь наши можновладци лижуть гузицю галичанам та выступауть на руську мову.Запроданці срані.Нич, нич! Прийдуть руські щи раз, та розберемеся, ко пюсрав Подкарпацьку Русь, урубав ліса та хыжі набудував на нашюв зимлі!!!!!!!!!

А
Антон

Ираклию. #Пусть все учат украинский и русский языки, а на своих дома, на кухне.# А сам не пробовал?...Вот за это вас, русских, и не любят.Я знаю и имею очень много русских и знакомых, и друзей, которые выучили закарпатский диалект.Они считают,что должны его знать, так как живут на Закарпатье. Это вызывает только уважение.А ты хочешь, чтобы мы на кухне общались на закарпатском,венгерском,немецком...,а с тобой на русском? Жванецкий как то спросил #Многие спрашивают, как бороться с запахом изо рта? Отойди к чертовой матери и запах вместе с тобой уйдет#.Это о таких как ты.После 1944 года нам навязывали русский силой. Даже в 70/80 годы уроков русского языка в школах было больше, чем украинского. Ты считаешь, что это было нормально? Вызывало большую любовь к таким ,как ты? Поэтому мои друзья(уважающие нашу культуру и язык) являются русскими, а таких как ты называют мацкалями. Мацкаль это не национальность,а образ мышления, символ нежелания уважать чужие традиции.

Н
Нижньоворітець

Шкода що депутати нам кидають як кістку той закон, шоб ми зі собою перегризлися. не буду згадувати, що приймали той закон без жодної законності і то шо питання мов витягують лиш перед виборами. Люди не ведіться на це, будьте мудрішими. Ту всю шайку треба послати під три чорти, нічого конструктивного вона для нас не зробить, сіє лише ненависть і розбрат

С
Саньок

>Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога зазначив, що поважає мови нацменшин, однак цей закон не покращить стан доріг і не підніме духовності. Іван Балога на словах Супермен, "допомагає всім і кожному". Та дуже мені цікаво котрі дороги від полагодив і як саме вже зумів підняти духовність нашого краю.

В
вуйко

Ираклий, бери чемодан, иди на вокзал, давай до свидания,

И
Ираклий

Сколько Советский Союз существовал общим языком был русский и ни кому он не мешал, и в Великой Отечественной Войне все на русском изьяснялись и Вавилонской башни не получилось. Значит сейчас русский мешает тем, кто разодрал нас на клочки и добивает со звериной ненавистью и за русский язык тоже.

И
Ираклий

Думал, что русины умнее галичан. Но нет, тоже сошли с ума. Венгры их убивали вместе с галичанами, а они региональный венгерский!Пусть все учат украинский и русский языки, а на своих дома, на кухне.

И
Ираклий

В эпицентре этакой «демократии», городе Львове, наци(онали)сты буквально физически выволакивают из горадминистрации враждебных «по языку» депутатов. А в Ивано-Франковске и вовсе репетиция будущих публичных экзекуций — гадкое уличное шоу, где судьбу «врагов народа» символизируют насаженные на колья отрубленные свиные головы с отрезанными языками... Ведь главный слоган всего бесования: «Захистимо мову від «языка!» И самое страшное для подобных сцен в любом триллере: среди явных и давно знакомых «монстров» русофобии — лица, которые ранее виделись вполне человеческими. В том-то и состоит одна из истин момента: по-настоящему порядочный человек националистом в принципе быть не может. И наоборот 13

И
Ираклий

Наверное, только на родине гениального творца фантасмагорий Николая Гоголя возможно такое — момент истины в форме разгула бессовестной лжи. Закон о языковой политике, давно вызревший в общегосударственной ипостаси, но принятый всего лишь в паллиативной «региональной» версии, ныне вызвал подлинную вакханалию в местных националистических кругах. «Патриоты» истошно требуют защитить от этого закона украинский язык, хотя тот упоминается в тексте как единственный государственный и исключительно в охранительном плане. Воистину сон разума (добавлю: и совести) рождает чудовищ. И вот уже у стен бывшего Музея В. И. Ленина, вполне символично преобразившегося в Украинский дом, ни дать ни взять — экстренный общий слет национал-упырей. Один явно мелкий бес — лупоглаз, ушки врастопырку и велеречив. Другой, как сам Вий — кряжист и мрачен, грозит войной. И шорох пустых слов, как перепончатых крыльев. И гортанные крики: «Война! Мобилизация! К оружию!».

Читайте також