Закарпатські виші неофіційно об’єднали в один

7
64

Про це повідомляють джерела Мукачево.net.

Хоч у порядку денному нинішнього засідання Кабінету Міністрів, озвученому прем’єром Миколою Азаровим, питання об’єднання вишів не значилося, за неофіційною інформацією, уряд все ж ухвалив постанову про створення об’єднаного закарпатського вишу на основі чотирьох існуючих – Ужгородського національного, Закарпатського та Мукачівського  державних університетів та Закарпатського художнього інституту.

Попередньо заклади ліквідують, а тоді об’єднають. Новий називатиметься – Закарпатський університет. Планується, що відразу ж він указом Президента отримає статус національного.
 
За попередньою інформацію, процес об’єднання має завершитися до початку нового навчального року. На цей час керуватиме новоствореним вишем тимчасово виконуючий обов’язків, або голова ліквідаційної комісії.
 
Чутки про форсоване об’єднання Мукачево.net підтвердив один з претендентів на посаду ректора новоствореного вишу Федір Ващук, який нині очолює ЗакДУ.
 
За його словами, абітурієнтам з приводу об’єднання вузів переживати не варто – всі вони стануть студентами єдиного вузу, а тому, по великому рахунку, навіть виграють від цього. 
 
Зауважимо також, що на посаду очільника нового головного вишу області також активно «сватають» декана стоматологічного факультету УжНУ Юрія Пересту.
 
Читайте також: Інтерв’ю поки діючих ректорів УжНУ Миколи Вегеша та ЗакДУ Федора Ващука.

Коментарі

1
123

Незнаю кому як, а студентам потрібні (звичайно крім першокласних педагогів) добрі умови для навчання, зайдіть до УжНу і гляньте чи відповідать нормам аудиторії або вибачте "сан вузли" а загляність у ЗакДУ та порівняйте...я б хотіла щоб моя дитина навчалася у теплих, сучасних аудиторіях

І
Іван

Приєднання до УжНУ - це фігово. Фактично це заміна кадрового складу всіх університетів пробалогівським персоналом.

В
Василь

Якщо обєднувати то так, а якщо приєднувати - НІ. Бач чого захотіли

М
Маша

Не надо нам никакого УжНУ там нужна самотоятельность... у них и так бардак незде, пусть потом к другим вузам его приписывают.

B
bratrura

To: александр аркадьевич На відміну від Вас маю честь висловитися українською (державною) мовою. На відміну від Вас інтегігентна та освічена людина, за висловом академіка Ландау, здатна відрізнити: 1) Гегеля від Бебеля; 2) Бебеля від Бабеля; 3) Бабеля від кабеля; 4) кабеля від кобеля; 5) кобеля від сучки. На моє глибоке переконання, ваш рівень освіти відповідає пунктам 4) і 5)... Особливо 5! Напишите комментарий по украински, а то скучища полная... Как завезли Вас, освободителей, на Закарпатье, так кроме трепотни и пьянства никакого толку.

АА
александр аркадьевич

Пусть никто не поймет меня превратно, наиболее достойный университет это УжНУ - это доказано многими знаменитыми выпускниками, и конечно же он не должен потерять ничего, но топтать в грязь молодые МукДУ или ЗакДу таким "профффесорам" с "Москвы" позволять не надо, обращаю ваше внимание на алчность этого человека, который написал о том что - доступное высшее образование будто чистое зло, иначе говоря нам о том что "я такой особенный, я имею право а тут столько быдла и оно право на знания не имеет". Разве не за это наши деды боролись? С каждого по возможности - каждому по потребности.

АА
александр аркадьевич

bratrura, все с тобой понятно парень - ты балабол докторская у тебя скорей всего только колбаса в холодильнике. Ты оскорбил женщину, которая написала свое мнение - образованный человек, Доктор Наук! себе такого не позволяет. А теперь курс географии Ужгород+Ужгородский район - 176 тис населения, Мукачево+Мукачевский район - 190 тис населения+ 20 км от Мукачево находится Берегово, а это свыше 30 тис населения и немного далее Свалява,Ирашава,Виноградов, а также их районы это уже колоссальное количество населения, посещяет Мукачево, в 5 раз охотней чем Ужгород.В знак признания ошибки, мог бы и промолчать... А теперь вопрос всем коментаторам: почему гора должна идти к Магомеду???? Где больше населения там будет Универ и точка...

V
Viktoriia

bratrura, погоджуюсь з Вами в тому, що на сьогодні вища освіта стала легкодоступною і такого немає в жодній з країн світу. Тому і не дивно, що все таки дійшли що ВИШів в Україні повинно бути менше.

B
bratrura

To:Viktoriia Стосовно географічних труднощів здобуття освіти (маю на увазі далеко добиратися), то це не причина. Біда в іншому: вища освіта стала легко досяжною (на платній основі під час навчання та за гроші-кеш під час сесій). Всі пруться у виші за ивщою освітою. З одного боку це добре. А чи мають всі бажаючі відповідні шкільні знання, краплю таланту чи здібності? Це нікого не обходить! Тому якщо відмінник хоче здобути нормальних знань, маючи добру шкільну базу, то для нього не те що Ужгород, а Київ чи Харків не проблема! Які "фундаментальні" знання дає Університет розвитку Людини в м. Хусті? А Хуст ще далі від Ужгорода, ніж Мукачево. І нічого, пре народ у цю контору за дипломами...

V
Viktoriia

Доречі, хто ще не знає, почитайте і все стане на сівої місця, не треба вам так старатись обливати когось брудом, це об'єднання потрібно не теперішнім ректорам, це все політика і хтось на цьому добре заробить. http://zakarpattya.net.ua/comments-news-86097/page/0.html#comments

V
Viktoriia

Андрей, мені здається, що Ви трошки перенервували, заспокойтесь будь-ласка. Якщо ми всі тут зібрались, то це означає, що нам не байдуже і буде доцільно і гарніше зупинити всі ці перепалки та образи і подумати про те, які перспективи відкриються нам та нашим майбутнім дітям. А ректора все одно виберуть без нас, тому краще сподіватись, що вони добре все зважать і оберуть найкращу кандидатуру.

А
Андрей

2 Viktoriia: це ви до чого? пофонити? ага, аж такі "актуальні" факультети, ну як же ж - в "Мобілочку" беруть касиром тільки з дипломом з міжнародних відносин (дурниця, але батькам, напевно, подобається як назва звучить). От, ще на додачу: "список высших учебных заведений III-IV уровней аккредитации, в которые не было подано ни одного заявления от абитуриентов во время вступительной кампании-2011." - і ви не повірите, там 99% цих менеджмент, право, бізнес, міжнародні відносини. ак що радуйтеся поки щє є досить батьків-лохів, яким вам вдалося напарити про "елітарну" освіту за фахом "міжнародні відносини".

А
Андрей

2 Viktoriia: це ви до чого? пофонити? ага, аж такі "актуальні" факультети, ну як же ж - в "Мобілочку" беруть касиром тільки з дипломом з міжнародних відносин (дурниця, але батькам, напевно, подобається як назва звучить). От, ще на додачу: "список высших учебных заведений III-IV уровней аккредитации, в которые не было подано ни одного заявления от абитуриентов во время вступительной кампании-2011." - і ви не повірите, там 99% цих менеджмент, право, бізнес, міжнародні відносини. ак що радуйтеся поки щє є досить батьків-лохів, яким вам вдалося напарити про "елітарну" освіту за фахом "міжнародні відносини".

V
Viktoriia

Андрей, Доречі, якщо Ви ще не знаєте, то в ЗакДУ зараза функціонують також факультети Міжнародних відносин, Міжнародного бізнесу та права, якими дуже цікавляться абітурієнти.

V
Viktoriia

Андрей, Ви хочете сказати що УжНУ починав свою діяльність з усіма наявними зараз факультетами?

А
Андрей

2 Viktoriia: ви читаєте тільки те, що вам подобається? гаразд, додайте до "бухгалтерів", ще "операторів компютерного набору-вебдизайнерів" і що? Це відразу зробило заклад ДУЖЕ багатопрофільним. А знаєте є ще дурники такі, які чогось думали що багатопрофільний ВУЗ з статусом НАЦІОНАЛЬНИЙ це фіз- хім- мед- біо- мат- факультети і т.д., нич ся не розуміють на в/о, нє?

V
Viktoriia

Андрей "По факту: якшо слідкуєте за словами того ж Табачника - заявлений курс на ліквідацію численних "курсів бухгалтерів-юристів" (чим, по суті, ЗакДУ і є),." Смію зауважити, що ЗакДУ в ПЕРШУ чергу розпочинав свою історію як УжДІІЕП як Ужгородський Державний Інститут ІНФОРМАТИКИ Економіки та Права. І ІНФОРМАТИКИ в ЗакДУ дуже сильні.

А
Андрей

2 "ще один": ... відновлення профтехосвіти і переорієнтацію В/О в бік інженерно-технічного напрямку. Щодо того, що "піднімуть" профтехосвіту і інженерно-технічний напрям - сумніваюся, а от щодо "ліквідації" - ні, воно легше ніж створювати, та й ліквідація-реорганізація - та сама "мутна водичка", яку так полюбляють "пловці" всіх мастей. Ващук це прекрасно розуміє (що-що, а з нюхом в нього проблем нема) і тому процес т.зв. обєднання (а фактично приєднання до УжНУ) вигідний йому насамперед.

V
Viktoriia

Bratrura, хотілося б підмітити ще одне - людина яка захистила докторську має бути вже не дуже молодою, а люди в такому віці, мені здається, в 3.40 ночі спати не лягають.... Беручи до уваги всі фактори, це наводить на думку, що Ви просто, можливо, один зі студентів, який намагається видати себе за високообізнаного в освіті викладача.

А
Андрей

2 "ще один": ви навмисно вдаєте дурного? заявляти про "та це всього лиш один проксі" так само по дурному, як і закликати адміністраторів "перевіряти" ті ж "пєчєнькі" чи ще шось - довести щось цим неможе ні одна, ні інша сторона (технічно не має можливості), та й мета такої "перевірки" сумнівна. "3-ое"? Я нарахував більше. "Згоден - звучить круто, от просто заголовок "Ващук змушує працівників писати комєнти", якраз для рівня провінційного Speed info, десь. І пофіг, що брехня." - вкажіть, де я казав про примус, якшо не можете - це проблеми вашої багатої уяви. Виглядає, якраз, шо обмежене коло осіб робить це "по зову сєрца". "В русло"? Яке русло? Воно якось загубилося поміж криків "алкаша не треба", туалетів і рєчьовок "ващук- кращий", "не знаю шо і як буде, але знаю (звідки, на Бога?!), шо Ващук всьо зробить, патамушо хазяїн". По факту: якшо слідкуєте за словами того ж Табачника - заявлений курс на ліквідацію численних "курсів бухгалтерів-юристів" (чим, по суті, ЗакДУ і є),.

V
Viktoriia

bratrura. Інтелектуальна людина, до якої Ви себе відносите, не буде дискримінувати жінок, і казати що вони не люди. Я не кажу, що МукДУ пристойний ВУЗ, але можливо не у всіх є можливість проживати та навчатись в обласному центрі. А ті хто хоче отримати знання, отримають їх і в МукДУ, а хто не хоче вчитись, той і в УжНУ їх не отримає, які б кваліфіковані викладачі там не були.

B
bratrura

To: Viktoriia From: Bratrura На Закарпатті є чіткий поділ на "людей" та "жінок". Зважаючи на Ваш нікнейм, Ви відноситися до другої категорії. Тому щось коментувати чи спорити з Вами безглуздо (пуста трата часу). Якщо не маєте поняття щодо системи вищої освіти області, сидіть "тихонько" та прислуховуйтесь. Якщо Ви там переживаєте за МукДУ - то це штучно створений конгломерат лимарних і швейних виробів (технологічга частина) та педагогіки початкових класів (гуманітарна частина). До цього додано економічний факультет, де всі провідні викладачі із УжНУ. Такого "чуда" природи немає ніде в світі. А ЗакДУ - це кишеньковий виш пана В.

V
Viktoriia

bratrura, извините дорогой, но мне кажется, что "такой ученый" по вашим словам человек, который защитил Докторскую (с большой, потому что считаю это высоким званием) в МГУ, не мог выдумать такой дурацкий никнейм, сделать столько ошибок, так безграмотно написать, опустится до такого " Не путать с МуДУ (Мукачевский мудацкий университет). ". Можно только представить какие у вас на самом деле знания и как вы защищали докторскую. Все выше перечисленное говорит на самом деле о скудном уровне интеллекта.

ЩО
ще один

2 Андрей знову ж таки, смішно, як мінімум. Теорія з кешем і куками вже не актуальна? Ви дивуєте мене своєю послідовністю. Так, це сарказм. Отже, 3-є людей, що висловили свою думку так чи інакше на декількох форумах - бригада? Ви або свідомий провокатор, або журналіст жовтої преси, щоб розкидуватись такими формулюваннями. Згоден - звучить круто, от просто заголовок "Ващук змушує працівників писати комєнти", якраз для рівня провінційного Speed info, десь. І пофіг, що брехня. Особисто мене, для прикладу, попросили глянути дискусію, після коментарів, у яких моїх колег звинуватили у маніпуляціях. Крім того, доречно вже було б повернутися у русло обговорення новини, шановний.

B
bratrura

bratrura - Аляксандеру Аркикадьиаевичу (в произношении Николая Яновича). Ваш иннтеллект бъет ключом... Газовым, разводным, и все по голове...У меня самооценка действительно завышена. Потому что защищал докторскую в МГУ (Московский госуниверситет). Не путать с МуДУ (Мукачевский мудацкий университет). Поэтому об уровне науки в МуДУ и ЗакДУ со мной лучше не спорить

Л
Лала

народ не парьтеся давайте МИГАЛИНУ в ректори))))МДУ рулить!!!!!

В
Верховин

Олександру Аркадійовичу: спочатку виправте помилки у своєму коментареві, а вже потім говоріть про інтелектуальний рівень опонентів.

АА
александр аркадьевич

bratrura, я ж навпаки вважаю що низький інтелектуальний рівень саме у вас, смію робити такий висновок саме з вашого коментарю - у вас дуже завищена самооцінка, і сліпа гордість (за що не зрозуміло!?!?) заважає вам робити опосередковано вірні заяви. Якби ви вивчились в хорошій вищій школі цього б не було. Моя вам порада - не можна недооцінювати ЗакДУ чи МукДУ.

А
Андрей

2 ще один: власне, частково відповів вам в коментарі до victoriia. Додам для вас: цирк - це коли опустивши очы долу говорять "ну а шо, а може вони всі так однаково думають і говорять". Тоді треба поздоровити п. Ващука з створенням унікальної "общності совєцкіх людєй" чи то пак мікі-маусів. Чи ви берете приклад з Р. Богатирьової з її "співпадінням думок"? Не треба.

А
Андрей

2 Viktoriia: поганого в тому, що одна людина висловить думку нічого нема. Хоч і на 20 форумах. Погано, коли застосовуються топорні "бригадні" технології - один і той же текст пишеться від імені нібито РІЗНИХ людей (придивіться, характерні орфографічні і стилістичні помилки, зловживання оцими "!!!" і "???", спроби видати себе за "викладача" і т.д.) для створення "інформаційного шуму" і повторення бездумної мантри "Ващук - найкращий". Для чого? Це ж не футбольні вболівальники якісь, їйбо.

ЗВ
за Василя!

Де ж списки бюджетників ЗакДУ? Їх у вас біля ста чоловік, в УжНУ більше 700 і їх уже опублікували. Знову креативність Ващука?

ЩО
ще один

і ще, прийшов з роботи додому, видиме IP не змінилось. 194.213.104.ххх - Тевіант, я так розумію.

ЩО
ще один

Дуже легко визначити, чи коментарі, принаймні написані з різних роб. місць (різних ПК), інформацію щодо чого шановна редакція оприлюднити утрималась.

РМ
Редакція Мукачево.net

Мукачево.net нікого не звинувачував. Інакше б коментарі модерували із зауваженнями про маніпулювання. Було звернуто увагу та підтверджено версію окремих читачів про дублювання ай-пі адрес. І це, зазвичай, є одним із аргументів щодо загрози маніпулювання думкою читачів сайту. Саме тому ми і написали про можливу спробу. А так, коментуйте на здоров'я. Всі адреси відкриті, і хай читачі вирішують, чи це один користувач пише, чи справді різні люди з однієї адреси

ЩО
ще один

2 Андрей По-перше, особисті образи - це так по-дорослому, от зразу "мордашкою у неправду" мене, ох. Браво, вам в Верховну Раду виступати. Уявіть собі, у однієї людини, щодо певної ситуації може бути одинаковий коментар(чи думка), як це не дивно. А ще не дивно, що ситуація найбільш цікавить(викликала ажіотаж) серед працівників учбових закладів, доля яких вирішується. Особисто маю декількох колег, що відписували, я так розумію сюди, і на інші портали(ну mukachevo.net не пуп землі, правда ж?). Я от, для прикладу буду бренд лояльним - також вважаю кандидатуру Ващука найкращою наразі. Уважно(якщо це в ваших силах) перегляньте оті куки та кеш, і не влаштовуйте будь-ласка дешевого цирку.

V
Viktoriia

У мене співпадають деякі слова і що стого, просто у мене одна думка на рахунок цього всього і висловила її на двох форумах, нічого поганого в цьому не бачу.

Л
ляляля

=(((((((

А
Андрей

2 "ще один", "адмін": да-да, і куки, і кеш. вам неодмінно треба, шоб адміністратор сайту і ці дані оприлюднив шоб тицьнути вас мордашкою в вашу неправду? а однаковий текст усіх коментарів (як дослівне співпадіння, так і стилістична ідентичність, причому на декількох закарпатських інет-ресурсах: рєчьовки "ващук найкращий!", або псевдо-конструктивні "обєднання піде на користь", "потрібен менеджер" так і відверто анекдотичні від імені міфічних "викладачів", які пишуть гірше другокласника-двієчника).

У
ужгородець

Вашего закладу, це якого? Новоствореного об'єднаного? Чому би і ні? На мою думку, якщо не Ващук, то Смоланка цілком прийнятна кандидатура? Головне, щоб людина мала авторитет, організаторські здібності, була адекватна і не зловживала алкоголем. Чого, нажаль, не можна очікувати від Вегеша (як я розумію, вашого кандидата?)

В
Василь

Тобто Смоланка гідний бути ректором Вашого ЗаклаДУ?

У
ужгородець

Так, Смоланка теж гідна кандидатура! Я вважаю, що кожний може мати свою думку і свого кандидата.Особисто мені не подобається Вегеш, він давно не в адекваті внаслідок хронічного алкоголізма. І мені дуже шкода, що замість конструктивного діалогу, Василь, ви переходити на особисті образи, лайки та наклепи:(((((

ЩО
ще один

я працюю у ЗакДУ, у нас централізовано подається інтернет і тому відображатися мала б одна IP адреса. А ще у всіх комп'ютерних клубах так же. А ще купа провайдерів мережі інтернет саме так організовують свою роботу. Звинувачувати когось у маніпуляціях у такому випадку - дуже непрофесійно. Так тримайте, mukachevo.net.

В
Василь

Шановні читачі. Ви подивіться з кінця коментарів на мою переписку, яку я вів, як виявилось, з адміністрацією ЗакДУ. Ващук з цими людьми прийде очолювати новий заклад... Вам не страшно за убогий інтелект його оточення. Одна з проблем Ващука, його потреба саме в такому оточенні. За яку величезну відповідальність він може з ними взятися?

V
Viktoriia

Що можу сказати по цьому, рахую що обёднання дасть багато плюсів, як для студентів, так і для працівників університетів. Багато позитивного буде і для області в цілому. Тут головне, щоб вибрали хорошого і вмілого керівника. Мені здається, всі теперішні ректори мали достатньо часу щоб показати на що вони здатні, кожен що міг те зробив, і судити їх треба тільки по тих вчинках і справах що стосуються умов навчання, розвитку університету, покращення матеріальної та науково-дослідної бази університету. І тільки по цьому треба вибирати найкращого кандидата. В першу чергу треба обирати майбутнє, розвиток і процвітання а не застій та занепад. На мою думку, в цьому плані Ващук на багато випереджає своїх колег. Якщо він все таки погодиться стати ректором об'єднаного університету, однозначно доведе все до розуму, не здивуюсь якщо через кілька років цей університет стане в списку одним з найкращих ВУЗів України, а це немала справа та величезна відповідальність.

B
bratrura

Чутки про об'єднання ходять давно. Але увійдіть на веб-сторінку Кабміну України (www.kmu.gov.ua) і подивіться проекти постанов чи прийняті вчора (10.08.2011 р.). Немає постанови "Про Закарпатський університет"! Якщо об'єднання і відбудеться, то скажіть, будь-ласка: для чого приєднувати Закарпатський художній інститут??? Це особливий митецький заклад, утворений важкою процею десятків педагогів і художників, зі своєю особливою методикою викладання. Кому прийшла в голову така маячня ? Але якщо відверто, то об'єднання вишів на Закарпатті не приведе ні до економії коштів, ні до підвищення рівня наукових досліджень (до падіння - так. У ЗакДУ і МДУ не мають зеленого поняття, що таке наука). Головна ідея - підготовка закарпатського електорату до виборів 2012. Набагато легше і краще управляти одним ректором-регіоналом (а це із основних кандидатів - пан Ващук).

S
sara

Поки що об'єднання як такого не було,але воно відбудеться з часом. І не треба нам тут сваритися хто стане ректором нового навчального закладу, головне щоб дана людина відповідала вимогам на цю посаду, а там побачимо як вона зуміє справлятися зі своїми об'овязками.

С
Смілик

Звідки прям ви знаєте про сервер і хто з якого пише?

В
Василь

Ні, ви за Смоланку :)

У
ужгородець

Ми за СВОГО ректора!!!

У
ужгородець

А що працівники і студенти ЗакДУ не мають право на власну думку? Що вас дивує Василь? и за СВОГО ректора! А ви за кого????

В
Василь

Так це сервер ЗакДУ? :)

А
Адмін

Через сервер ЗакДУ більше 100 чоловік користується Інтернетом і в усіх буде показувати один і той же ІР!!!

В
Василь

Я мав на увазі ректором вашого закладу :)

П
Піко

якби то були різні люди то відлічалибися останні цифри

У
ужгородець

Коли немає аргументів - переходять до прямих образ! Думаю, Василь, вам і нейрохирург не поможе...

В
Василь

Я також вважаю, що вам потрібен нейрохірург :)

Д
Дарина

Крім того, ці коментарі - точна копія, взята із сайту "Вся закарпатська правда", тому це 100 % провокація. http://www.vsapravda.info/socium/7674

У
ужгородець

А вам не приходило на думку, що на одній адресі працює кілька користувачів, котрі мають різні думки та вподобання? Я наприклад за Смоланку! І що?

РМ
Редакція Мукачево.net

Підтверджуємо. Співадають усі цифри, включно з останніми, які система приховує. Коментарі ми не видаляли, аби звернути увагу читачів на спробу маніпуляції.

БА
Бугина Анічка

Василь, коментар просто супер!!! :DDD

В
Василь

Коментарі переляканого, Макса і Alexa це провокація. Зверніть увагу, що всі три попередні коментарі написані з одного ір-шника. Mukachevo.net - це вам не Karpatnews.in.ua. Тут видно ір-шники всіх коментарів всім.

П
переляканий:((

А я хлопці за Вегеша! А то Ващук прийде - він же робити викладачів заставить, а студентів - вчиться! Кінець спокійному життю!

M
Maкс

теж думаю, що об'єднають! Я за Ващука, а Переста - сватати на посаду його можна, но якій з нього ректор! Він хороший хірург - хай оперує, а адміністратор, організатор - сумніваюсь....

A
Alex

Об'єднання відбудеться - 100% Скоро по центральним каналам будуть цю новину транслювати Особисто я навчався з 1998 по 2000 роки в УжНУ, але те ставлення викладачів до студентів - як до "грошових мішків" стало приводом переведення з математичного на інформатику в ЗакДУ. Як студент ф-ту інформатики за 4 роки я прийняв участь у 5 Міжнародних та до 7 національних конференціях, виставках, олімпіадах, конкурсах. Якщо ректором стане Ващук Ф. то за 1 рік який надає Міністерство першому ректору-куратору він зможе втілити основні напрямки розвитку освіти в області і довести, що це був правильний вибір. Не знаю як для працівників, але для студентів це об'єднання на 100% буде КОРИСНИМ. Навіть для тих, хто здає сесії не власним розумом, а за різного номіналу "папірці".

Читайте також