Запорукою успіху перечинці вважають жіночу мудрість

11
0

Результати роботи нинішньої міської влади може побачити кожен

Однією з особливостей маленьких містечок є те, що в них майже кожен житель знає один одного. Керівництво міста – й поготів. І якщо керівникам не соромно дивитися в очі місцевим мешканцям, отже, вони роблять усе саме так, як і очікують від них виборці. Одним із прикладів такого порозуміння є закарпатський Перечин. Наша газета продовжує розпочатий у минулих номерах цикл інтерв’ю, присвячених життю цього містечка. Сьогодні про Перечин ми поговоримо з хірургом-онкологом Перечинської ЦРЛ Євгенією Кузовковою та керівником церковного хору Святомиколаївського храму Варварою Гайналій.

НА ПЕРШОМУ МІСЦІ – РОБОТА

– Євгеніє Павлівно, знаю, нинішня в. о. міського голови Перечина Мирослава Гуранич свого часу була ва­шою підлеглою...

– Вона прийшла до нас працювати після медичного училища медсестрою хірургіч­ного кабінету. Колективу Мирослава Іванівна запам’яталася як добродушна, щира і разом із тим дуже відповідальна за свою роботу людина. А ще зазначу: вона, як жінка, розуміє чужу біду, людські проблеми. І старається допомогти всім, чим може. Я добре знаю цю людину. Не знаю, чи варто це говорити, але у Мирослави Іванівни свої домашні справи стоять на другому місці. На першому ж – робота. І пе­реймання людськими проблемами.

– На вашу думку, Мирослава Гуранич достойний кандидат у мери міста?

– Я вважаю, що вона – найбільш гідний кандидат із тих, що є. По-перше, там, де жінка, там порядок. У цьому я переконана на 100 відсотків. Звичайно, й чоловіки – хоро­ші спеціалісти, але жінки більш планово й більш по-господарському підходять до вирішення конкретних завдань.

По-друге, Мирослава Іванівна ду­же побожна людина. Як жінка вона дуже добра, щира. І перш за все намагається працювати для людей. У неї на першому місці не бізнес чи те, що приносить достаток. Для неї головне – робота на користь людей. Адже Мирослава Гура­нич погодилася робити те, що їй довірили люди. Як перечинка бачу, що під керівництвом Мирослави Іванівни нормально працюють депутати. За останні два роки в них налагодилася добра співпраця, вони навчилися діяти разом.

Мирослава Іванівна пройшла через усі суди, які ініціював попередній мер, і тепер їй залишилося виконати ті завдання, які поставили перед нею депутати, коли призначали в. о. мера. Я, наприклад, не уявляю, як буде працювати з цим депутатським корпусом попередній мер, якого ці ж обранці від­правили у відставку.

– Економічна ситуація накладає свій відбиток і на місцеве самоврядування. Як гада­єте, Мирослава Іванівна впорається з труднощами?

– Я вважаю, що вона головний претендент на посаду мера і, думаю, саме вона з цими труднощами й упорається. Тому що Мирослава Гуранич – місцевий житель, вона досконало володіє ситуацією в місті й добре знає кожну його проблему, вона знає, що вже зроблено, а що ще доведеться... Ніхто з перечинців у ній не сумнівається.

Мирослава Гуранич не має таких нездорових амбіцій, як дехто. Натомість їй притаманні жіноча лагідність, доброта. І, головне, жіноча мудрість.

ВЕЛИКА РОБОТА ЗА МАЛИЙ ТЕРМІН

– Варваро Михайлівно, розкажіть, будь ласка, про керований вами хор…

– Я керівниця жіночого церковного хору Святомиколаївського храму Перечина. Щонеділі ми співаємо під час літургії. Також нас часто запрошують на церковні храмові свята до інших сіл, у тому числі й за межами Перечинського району.

– Скільки вже живете у Перечині?

– Народилася я на Перечинщині. А в райцентрі – з 1967 року.

– Як оцінюєте діяльність нинішньої в.о. мера Перечина Мирослави Гуранич?

– Минув досить короткий термін, відколи вона виконує обов’язки міського голови. Але видно багато конкретної роботи: вулиці відремонтовані, Хресну дорогу на горі зроблено, на центральній площі поставлено нову бруківку, на вулицях проведено освіт­лення.

Для церкви Ми­рослава Іванівна також зробила досить багато. З її допомогою біля храму впорядковано цвинтар. Мирослава Гуранич виділила окреме приміщення для наших репетицій. Раніше ми займалися у церк­ві. Одне слово, за такий короткий час виконано дуже немалу роботу.

– Вважаєте, Мирослава Іва­нів­на – гідний кандидат на посаду мера?

– Із тих, що є, думаю, вона най­більш підхожий претендент.

Розмовляв Володимир ПИЛИПКО

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також