ЗНО 2012: закарпатських абітурієнтів залякали смс-ками і металошукачами

20
2

Сьогодні закарпатські абітурієнти здали найпопулярніший тест. Пройти тестування з української мови та літератури зголосилися 7 229 закарпатців із 7339 зареєстрованих.

Саме воно  є обов’язковим предметом при вступі до будь-якого вишу країни.

Складалося завдання з твору про добро і зло, і набору тестових запитань. Мукачево.net  зустріло абітурієнтів уже після іспиту. Багато з них зазначили, що тести були достатньо складними, однак трьох годин для написанні вистачило майже усім.

Однак багатьох абітурієнтів і батьків  збентежили смс-повідомлення, які надійшли на телефони майбутніх студентів. Зокрема у суботу, під час написання тесту з іноземної мови прийшли смс з текстом: «Моніторимо інтернет, мобілки, анульовуємо роботи, не втратьте усе».

Сьогодні абітурієнтів налякали металошукачами:  «Діє пересувна група з металошукачами, всім чесного успіху».

Представники Громадянської мережі «ОПОРА» Святослав Бабіля, який є координатор кампанії спостереження за ЗНО в Закарпатській області використання металошукачів підтвердив і прокоментував: « Прийнято було рішення за ініціативою Міністерства про використання металошукачів під час ЗНО. Абітурієнтів перевіряли на наявність мобільних телефонів. Сьогодні їх застосували на декількох пунктах тестування.  Звичайно перевірка викликала ажіотаж, тому, що її проводили вперше. В аудиторії скористатися телефоном майже нереально, але в туалеті цілком можливо, на те і потрібен металошукач».

Інший переляк спровокували чутки серед молоді про те, що їх телефони під час проведення тестування прослуховують. Є навіть цілі історії про те, що деякі ужгородські абітурієнти написали і здали тест скоріше, вийшли телефонувати батькам, а згодом їх роботи погрожували анулювати через використання телефону.

Святослав Бабіля прокоментував: «Для того, аби прослуховувати дзвінки має бути конкретний дозвіл конкретного слідчого. Просто послухати, куди людина дзвонить, буде порушенням приватності.  Я не думаю, що це лише лякання, спрямоване, аби мобільні телефони не використовувалися. Однозначно, з телефонами треба боротися, це питання рівності умов і дисципліни, але переборщувати з цим не треба». 

Коментарі

BY
Baran Yuriy

Так, ситація з абітурієнтами цікава. Є інформація, що абітурієнтка після здачі ЗНО в м.Мукачево, включила мобільний і зателефонувала батькам, що написала і відразу отримала СМС, що її роботу анульовано. Щодо моніторингу. Хороша штука, але введена різко, і багато помилок. Абітурієнту від 16 до 17 років. Всю відповідальність за нього несуть його батьки. І дозвіл на моніторинг телефонів їх дітей вони мали б дати. Тобто виходить, що без дозволу батьків, без рішення суду відбувалося по-суті незаконне спостереження за мобільними пристроями неповнолітніх осіб! Завдання і справді важкі. Діти по 2 роки готуються до ЗНО!!! Студент і то до сесії іноді тиждень готується!!! Цікаво, якщо роботи і правда анульовують, то було б корисно щоб батьки згрупувались та постарались подати на центр оцінювання знань або скаргу або заяву до суду, через неправомірне стеження. Чув діти, щось підписували про те, що їх мобільні номери внесенні в бази, але батьки дітей про те не знали!!! Далі буде.....

К
Кейт

Да запугали детей

Читайте також