Журналісти повинні вимагати від організаторів усіх екзит-полів оприлюднити інформацію про методологію - Т.Шевченко

6
0

Закликаю журналістів запитувати однаково у всіх організаторів екзит-полів, як вони їх проводили і звідки вийшли їх цифри. Таку думку ІМК висловив директор Інституту медіа права, голова наглядової ради "Національного екзит-полу 2010" Тарас Шевченко.

Ми від наглядової ради будемо пропонувати національному екзит-полу, що власне завжди і робилося, максимально оприлюднити всю інформацію про методологію, щоб журналісти мали можливість все подивитися, проаналізувати, порадитися в інших соціологів. Я хочу закликати всіх журналістів звернутися до організаторів всіх екзит-полів, щоб вони так само оприлюднили цю інформацію", - додав він.

За його словами кожна кампанія, яка проводила екзит-пол, має подати на суд громадськості всю інформацію стосовно того, як проводились опитування, хто і де їх робив.

"Якщо працювали по 500 опитувачів від шести компаній, тобто 3000 людей, то можуть виникати сумніви, що є в Україні така кількість кваліфікованих фахівців, які здатні якісно працювати в полі з такими матеріалами", - зазначив Т.Шевченко.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також