На Красному Полі молились за полеглих в бою за Карпатську Україну

15
0

Мітинг-реквієм, традиційно, відбувся біля пам’ятного знаку Січовим Стрільцям на Красному Полі, що поблизу Хуста.

Вшанувати пам'ять учасників подій 1939-го у меморіальний парк приїхали керівник краю Олександр Ледида, голова облради Іван Балога, очільники районів, мери міст, правоохоронці, закарпатці.

– Саме 15 березня 1939 року Закарпаття вибороло незалежність. Історичну вагу тих подій важко переоцінити. Закарпатці зі зброєю в руках піднялися на захист своєї молодої держави. І сьогодні, через 72 роки, ми можемо з гордістю сказати: Карпатська Січ першою в Європі чинила опір агресору, - зазначив у своєму виступі знаний історик, ректор Ужгородського Національного Університету Микола Вегеш.     

Після виступів присутні разом з духівниками вшанували пам’ять полеглих у бою за незалежність Карпатської України молитвою.

Квіти від громадськості Закарпаття лягли до підніжжя монумента Січовим Стрільцям.

У школах та вишах краю заплановане проведення тематичних занять, засідань круглих столів, спрямованих на виховання у молодих людей патріотизму, поваги до історичної минувшини рідного краю, шанобливого ставлення до захисників Карпатської України.

Також у бібліотеках області відкриються книжкові виставки, приурочені героїчним подіям захисту Карпатської України. У березні в м. Хуст проводитиметься ІІІ відкритий обласний фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також