Авіакатастрофа на Закарпатті: поки жодних припущень (ФОТО, ВІДЕО)

90
3

Тривожна інформація надійшла до МНС напередодні увечері. Йшлося про те, що поблизу с. Руський Мочар Великоберезнянського району, під час здійснення обльоту державного кордону, в гірській місцевості сталося падіння легкомоторного літака „Diamond DA-42” Держприкордонслужби.

Як стало відомо сьогодні, внаслідок авіаційної катастрофи загинуло 3 людини. З 18.50 до 21.30 було проведено повітряну розвідку в районі маршруту польоту.   До пошуково–рятувальних робіт залучалося 480 чоловік та 25 одиниці техніки, у тому числі від МНС - 90 чоловік, 13 одиниць техніки та вертоліт МІ–8.

Начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби підполковник Володимир Шеремет розповів, що о 5 годині ранку був здійснений повторний обліт повітряним судном  МНС. А о 5.30 спеціальна пошукова група в ущелині хребта Яворник  виявила уламки літака.

Також пан Шеремет повідомив про загиблих, це був надзвичайно досвідчений екіпаж, усім членам було від 30 до 40 років. Загинули командир екіпажу, майор Мамонтов Віталій Вікторович, начальник штабу Одеської авіаційної ескадрильї -  його загальний наліт склав 550 годин. Штурман Лисенко Олександр Юрійович, наліт – 700 годин,  і бортовий оператор Оголюк Костянтин Володимирович – близько  400 годин.

За словами пана Шеремета, таких літаків на території України було усього 3, вони австрійського виробництва, 2010 року виготовлення. Наліт закарпатського літака з початку експлуатації складав 226 годин. Крайні  регламентні роботи проводилися 17-23 квітня. На літаку було розміщене спеціальне обладнання для тепловізійного спостереження  і відеозйомки місцевості.

Зараз жодних висновків щодо катастрофи сказати не можуть, адже причини трагедії  залишаються невідомими. Поки відомо, що літак не зайнявся, кабіна залишилася майже ціла. Військова прокуратура опитує усіх очевидців, проводяться слідчі дії.  Жодних припущень поки немає. Бортові самописці ще не розшифровані.

Завтра прикордонники в Ужгороді будуть прощатися з колегами, літак доставить тіла до Одеси, де вони будуть поховані. Державна прикордонна служба допоможе сім’ям загиблих.

Коментарі

В
В.Луговий

Мої глибокі співчуття рідним і близьким загиблих

E
Edd

Хай земля їм буде небом. Глибокі співчуття рідним і близьким загиблих.

E
Edd

550, 700, 400 годин ЗАГАЛЬНОГО нальоту - це тепер вважається "надзвичайно досвідчені" пілоти??? А конкретно на яких типах Л.А.? На які види польотів? З якого сидіння/кабіни? ДОВЕЛИ АРМІЮ І АВІАЦІЮ ДО "РУЧКИ"! У їхньому віці в мене був загальний наліт більше 1000 годин на Ан-2, при умові, що в середньому нальоті на 1 політ - 15 хв. (порахуйте, скільки зльотів і посадок!). В основному, близько 700 год. - САМОСТІЙНИЙ наліт з лівого сидіння на десантування парашутистів. З повагою льотчик 1-го класу авіації ДТСААФ.

Читайте також